Thessaloniki calling!...

Την επόμενη εβδομάδα η καρδιά του κρασιού στην Ελλάδα θα χτυπάει στην Συμπρωτεύουσα. Βλέπετε εκεί, στις 12, 13 και 14 Μαρτίου 2012, θα διεξαχθούν οι δοκιμές και οι αξιολογήσεις των κρασιών που "κατεβαίνουν" στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης.


616 ετικέτες από τον Ελληνικό αλλά και τον διεθνή αμπελώνα (Βουλγαρία, Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρος, Σλοβακία, Ρουμανία, Τουρκία) θα "κονταροχτυπηθούν" για ένα από τα πολυπόθητα μετάλλια. Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ) και διεξάγεται με βάση τις προδιαγραφές του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (OIV). 35 κριτές (15 από την Ελλάδα και 20 από το εξωτερικό) θα αξιολογήσουμε κρασιά όλων των στυλ και χρωμάτων για να επιλέξουμε τα καλύτερα.


Πρέπει να σας πω ότι η τελετή απονομής των μεταλλίων στα κρασιά που θα διακριθούν στον Διαγωνισμό θα γίνει το άλλο Σάββατο, 17 Μαρτίου, στο πλαίσιο της έκθεσης Οινόραμα, στις 6 το απόγευμα. Την ίδια μέρα, από τις 4 το απόγευμα ως τις 8 το βράδυ, σε ειδικό μέρος του εκθεσιακού κέντρου (ΕΚΕΠ στη Μεταμόρφωση), οι επισκέπτες του Οινοράματος θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που θα έχουν βραβευτεί με χρυσό μετάλλιο στον Διαγωνισμό της Θεσσαλονίκης.


Περισσότερα για το Οινόραμα θα σας πω στις επόμενες μέρες. Σε πρώτη φάση όμως, μείνετε συντονισμένοι εδώ από Δευτέρα, για τις ανταποκρίσεις μου από τη Θεσσαλονίκη με παράξενα, παραλειπόμενα, ενδιαφέροντα - και βέβαια για να είστε από τους πρώτους που θα μάθουν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v