Μόλις ανακοινώθηκε: Στην ΑΜΒΥΞ το Κτήμα Αργυρού

Και μια είδηση - κυριολεκτικά - της τελευταίας στιγμής: πριν από λίγη ώρα η εταιρεία διανομής οίνου και ποτών ΑΜΒΥΞ ανακοίνωσε επίσημα τη συνεργασία της με το Κτήμα Αργυρού από τη Σαντορίνη. Πρόκειται για αποκλειστική συμφωνία για την πανελλαδική διανομή των ετικετών του Κτήματος.


Για όσους θα ήθελαν να γνωρίζουν κάποιες περισσότερες πληροφορίες για την ιστορική πορεία του Κτήματος Αργυρού, η επίσημη ανακοίνωση της ΑΜΒΥΞ αναφέρει τα εξής:


Το Κτήμα Αργυρού ιδρύθηκε το 1903 από το Γεώργιο Αργυρό, σε μια έκταση αμπελώνα 20 στρεμμάτων στην Επισκοπή Γωνιά Θήρας, στην Σαντορίνη. Ο Γεώργιος Αργυρός ακολούθησε τον παραδοσιακό σαντορινιό τρόπο οινοποίησης, με κύριο στόχο την αξιοποίηση των σταφυλιών που παρήγαγε ο αμπελώνας του, και τα κρασιά του προορίζονταν κυρίως για την τοπική αγορά. Το 1950 ανέλαβε το οινοποιείο ο Ματθαίος Αργυρός, ο οποίος συνέχισε το έργο του πατέρα του, αυξάνοντας την καλλιεργούμενη έκταση στα 60 στρέμματα. Την σημαντική αλλαγή στο Κτήμα Αργυρού, την έφερε ο Γιάννης Αργυρός, στον οποίο περιήλθε το οινοποιείο το 1974. Ο Γιάννης Αργυρός αύξησε την έκταση των καλλιεργούμενων αμπελώνων σε 260 στρέμματα, εκσυγχρόνισε το οινοποιείο και εργάστηκε πολύ σκληρά για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα της πρώτης ύλης. Οι προσπάθειες του Γιάννη Αργυρού χαίρουν αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με μεγαλύτερη διάκριση αυτή του περιοδικού Wine & Spirits, που κατέταξε το Κτήμα Αργυρού μέσα στα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου για τις χρονιές 2005 και 2006 καθώς επίσης και ιδιαίτερες διακρίσεις στο διεθνή Τύπο. Πρόσφατα τη σκυτάλη πήρε ο Ματθαίος Αργυρός, άξιος συνεχιστής της μακράς παράδοσης που έχει η οικογένεια για το ποιοτικό κρασί.


Οι δύο πλευρές δήλωσαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της συμφωνίας. Μάλιστα, εκπροσωπώντας το Κτήμα, ο ιδιοκτήτης Ματθαίος Αργυρός δήλωσε ότι η συνεργασία με την ΑΜΒΥΞ θα δώσει την ευκαιρία στον ίδιο και τους συνεργάτες τους να αφοσιωθούν στην συνέχιση της επιτυχημένης πορείας του Κτήματος στις αγορές του εξωτερικού.


Νομίζω ότι όλοι ευχόμαστε στην ΑΜΒΥΞ και το Κτήμα Αργυρού κάθε επιτυχία στο νέο αυτό βήμα!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v