Έκανε την ανάγκη… ευθιξία

Σε μια σπάνια επίδειξη ευθιξίας ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος προσφέρθηκε να παραιτηθεί, λόγω… ληστείας στο Μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας. Ούτε οι ορκισμένοι του κ. Γερουλάνου δεν θα τολμήσουν να πουν ότι πρόκειται για κάτι άλλο εκτός από τον τυπικό κώδικα τιμής που ακολουθεί ο monsieur Paul...
Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό- δείγμα ευθιξίας έχει εδώ και λίγη ώρα στη διάθεσή της η ελληνική κοινή γνώμη.

Μετά την ληστεία που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, από όπου αφαιρέθηκαν αρκετά μικρής αξίας εκθέματα, ο υπουργός Πολιτισμού κ. Παύλος Γερουλάνος έθεσε στη διάθεση του Πρωθυπουργού την παραίτησή του!

Πως θα μπορέσω να ζήσω με αυτό το όνειδος; σκέφθηκε μάλλον ο ευγενής πολιτικός και αποφάσισε, ως Iάπωνας σογκούν, να θυσιαστεί γιατί- διάολε!- για μια τιμή ζούμε. Και αυτό είναι κάτι που οι Έλληνες υπουργοί το ξέρουν καλά.   

Μακάρι η στάση του υπουργού Πολιτισμού να αποτελέσει πρότυπο και για άλλους πολιτικούς, που ανέχονται να κοροϊδεύουν τον κόσμο για περισσότερα από δύο χρόνια, έχοντας εκλεγεί υπό τη σκέπη του «λεφτά υπάρχουν» και ψηφίζοντας νόμους και διατάξεις που επιδεινώνουν το επίπεδο ζωής του κατά τουλάχιστον 40%.

Ας γίνει η συμπεριφορά του κ. Γερουλάνου μάθημα σε όλους εκείνους που όταν το πλοίο μπάσει νερά ψάχνουν μια αφορμή για να την κοπανήσουν σαν τα ποντίκια. Που μπορεί να συμβιβάστηκαν με μύριες όσες ανεπάρκειες δικές τους και του μηχανισμού τους και παραιτήθηκαν όταν τους βόλευε, όταν νόμισαν ότι βρήκαν την κατάλληλη δικαιολογία.

Μπράβο, Paul (…tu arrives toujours en retard- για να παραφράσω την φράση του παλαιού εγχειριδίου γαλλικών)!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v