Να φύγετε, κύριε. Να πάτε στην Κορέα!

Η κόρη Μητσοτάκη "συμβούλεψε" κάποιους διαμαρτυρόμενους για το πολιτικό σύστημα να πάνε στην Βόρειο Κορέα, "αν δεν τους αρέσει". Άραγε η πιθανότητα όλοι αυτοί να φύγουν νύχτα όντως δεν περνά από το μυαλό τους ή δεν την ξεστομίζουν για να μη δίνουν ιδέες;
Η πολυκατοικία μου έχει διάφορους στριμμένους. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι συνταξιούχοι και μοιάζουν με τον κύριο στη διάσημη προ λίγων ετών διαφήμιση που προέτρεπε «να φύγετε, κύριε να πάτε αλλού».

Τον ίδιο κύριο μου θύμισαν και οι προτροπές της Ντόρας που ηχογραφήθηκαν σε ερασιτεχνικό βίντεο: «Η μόνη λύση είναι να πάτε στη Βόρειο Κορέα, είναι το μόνο εναλλακτικό σύστημα σήμερα στη δημοκρατία. Αν δεν σας αρέσει… », είπε συγχυσμένη η κορούλα- Ντορούλα που φαίνεται ότι- προϊόντος του χρόνου- δεν μοιάζει μόνο οπτικά στον μπαμπά της.

Η συμβουλή για τη μετανάστευση εκτοξεύθηκε προς κάτι ακτιβιστές κατοίκους του Θερμαϊκού που παρενέβησαν στην ομιλία της κ. Προέδρου στον δήμο τους. Η ομιλία γίνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της κ. Μπακογιάννη να σβήσει από τη μνήμη του κόσμου τη συμμετοχή της σε όλες τις θέσεις του πολιτικού συστήματος και να πλασαριστεί ως νέο πρόσωπο- ηγέτης ενός νέου κόμματος.

Είτε εξωτερικεύεται είτε όχι, η λογική «όποιος- μας- κράζει- είναι- κάτι- σαν- κομμουνιστής- δεν- κάθομαι- να- ασχοληθώ» είναι κατά τη γνώμη μου τυπικό δείγμα δεινόσαυρου πολιτικού, ο οποίος πρέπει μάλλον να ψέξει τον ίδιο τον εαυτό του στα σοβαρά για την αποτυχία του να αντιληφθεί πως έχουν τα πράγματα.

Η κυρία Μπακογιάννη είναι αντιμέτωπη με τη δυσάρεστη κατάσταση να πρέπει και να αποχαρακτηρίσει την προηγούμενη πολιτική της ζωή μένοντας στο προσκήνιο και ελπίζοντας ότι οι κωλοτούμπες της θα περάσουν όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητες.

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία που παρέχει αυτό το αναξιοπρεπές θέαμα.

Ο παππούς

 

Η Ντόρα


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v