Χωρίς θεό, όλα επιτρέπονται...

...Αλλά γι' αυτό είναι εδώ ο επί γης εκπρόσωπός του, Σεραφείμ: Για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, και να θυμίσει στην Αλέκα Παπαρήγα να καταψηφίσει τα αισχρά νομοσχέδια που νομιμοποιούν τα ναρκωτικά και τα "κουσούρια". Και δοθήσεις της ευκαιρίας, να την πληροφορήσει ότι υπάρχει θεός.
Όταν οι υπογράφοντες τις σατιρικές/ χιουμοριστικές/ καυστικές (πείτε τις όπως θέλετε) στήλες ξεμένουν από θέματα, δύο είναι οι «σίγουρες» πηγές τους: η εκκλησία και το ΚΚΕ.

Σε ένα δώρο σταλμένο από την θεότητα της τεμπελιάς στους βαριεστημένους αρθρογράφους την περασμένη Παρασκευή, αυτές οι δύο αστείρευτες πηγές σάτιρας συναντήθηκαν σε μία επιστολή που απευθύνει ο «Ποιμενάρχης του επινείου της Πρωτευούσης της Χώρας ημών και πνευματικός διάκονος της εν Πειραιεί Εκκλησίας του Θεού», κατά κόσμον Σεραφείμ, στην «Εξοχωτάτη κ. Παπαρήγα».

Πρωταρχικός σκοπός της επιστολής είναι η ενημέρωση της εξοχωτάτης σχετικά με δύο νομοσχέδια τα οποία η μεγαλειότητά της οφείλει να καταψηφίσει, καθότι «κονιορτοποιούν την Συνταγματική νομιμότητα και απομειώνουν πλήρως την ιδιοπροσωπεία του Έθνους».

Σε περίπτωση που δεν το μαντέψατε, τα καταραμένα-να-ναι περί ων ο λόγος νομοσχέδια είναι τα «Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας» και «Κώδικας ναρκωτικών».

Για το μεν πρώτο, «ο δήθεν προοδευτισμός του κ. Υπουργού προεβλέφθη όσον αφορά εις την θεσμοθέτησι «και ετέρου σεξουαλικού προσανατολισμού» εκτός του υπό της ανθρωπίνης οντολογίας και του αιωνίου Δημιουργού του ανθρωπίνου προσώπου τεθεσπεισμένου». Όπως εκείνα τα αίσχη που γίνονταν στη Ρώμη, «υπό του φρενοβλαβούς ηγεμόνος της Ρώμης Νέρωνος όστις συνήψε «γάμο» με δύο έλληνας απελευθέρους τον εύσωμο και ανδρώδη Πυθαγόρα και τον λεπτόσωμο και γυναικώδη Σπόρο, τον οποίον κατέστησε εκτομία και μετωνόμασε εις Σαββίνα».

«Εισάγεται ωσαύτως κατά παράβασι της χριστιανικής ανθρωπολογίας και της ανθρώπινης οντολογίας η έννοια του «ετέρου σεξουαλικού προσανατολισμού» και αναγνωρίζεται η παράνοια και το έγκλημα περί το γενετήσιο ένστικτο ως θεσμός της εννόμου τάξεως. Είναι ασφαλώς συμπαθέστατα τα θύματα αυτής της τραγικότητος ως πρόσωπα (σ.σ. υπενθυμίζει εκείνος που εφηύρε τον όρο «κουσούρι») και έχουν οπωσδήποτε ανάγκη της αγάπης και της στοργής αλλά είναι αποτρόπαιο βδέλυγμα η πρακτική της ζωής των και τυγχάνει αδιανόητο να αναγνωρισθή ως θεσμός δικαίου».

Άσε που «με το υπό ψήφισι νομοσχέδιο προστατεύονται οι σέκτες, οι παραθρησκείες, ο σατανισμός, που διαφημίζεται δια του διαδικτύου με επικλήσεις δαιμόνων και ανθρωποθυσίες» (σ.σ. χάσαμε και τη SOPA, που τουλάχιστον θα σταματούσε αυτή τη μάστιγα με τις ανθρωποθυσίες που έχει παραγίνει πια) «και η Σαϊεντολογία […] και κάθε είδος γκουρουϊσμού και ψυχοναρκωτικών».

Τον ορυμαγδό επιχειρημάτων ενάντια στα δύο κολασμένα νομοσχέδια διαδέχεται το δεύτερο μέρος της επιστολής, που ξεκινά και πάλι με το «Εξοχωτάτη κ. Παπαρήγα», και μοιάζει να έχει γραφτεί κατόπιν επιφοίτησης που συνοψίζεται στη φράση «σε ποια τα λέω όλα αυτά;».

Στο δεύτερο αυτό μέρος, λοιπόν, ο Ποιμενάρχης του επινείου καλεί την Γενική Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος να επανεκτιμήσει «τα επιστημονικά, φιλοσοφικά και ιστορικά δεδομένα που κρατούν Υμάς δεσμώτες εις το μουράγιο της τραγικής εγκοσμιοκρατίας» διότι «Ο αθεϊσμός και ο αγνωστικισμός ενώ δήθεν καταλύουν το θρησκευτικό κοσμοείδωλο περί δημιουργίας και περί ευφυούς σχεδιασμού, ουσιαστικώς υψώνουν το έωλο, αβάσιμο και ανεπέρειστο επιστημονικώς και λογικώς κοσμοείδωλο της ασυναρτήτου τυχαιότητος».

Η επιστολή συνεχίζεται με 1.000 (ναι, χίλιες) λέξεις που ακολουθούν περνούν από τον Αϊνστάιν και το e=mc2 στον Πλανκ και τα κβάντα του, στην απροσδιοριστία του Χαϊζεμπεργκ και την αστρονομία.

Καταλήγουν, δε, στο εξής υπέροχο κρεσέντο:

«Κατόπιν των εκτεθέντων ο «αφελής» αγνωστικισμός του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού […] αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισμα του τραγικά πεσμένου και αποτυχημένου ανθρώπου που συμπνίγεται στην χοϊκότητα και αδυνατεί να αναχθή από την κτίση στον κτίσαντα.

«Κατά ταύτα παρακαλώ όπως επενεκτιμήσητε την Υμετέραν στάσιν και τας εν λόγω αρχάς του Υμετέρου κομματικού σχηματισμού διότι άλλως αναποδράστως θα υπηρετήσητε τον σχεδιασμό του διεθνιστικού σατανιστικού χώρου και θα επαναλάβετε την δεδομένη ιστορική αποτυχία της γαλλικής επαναστάσεως και του λεγομένου «υπαρκτού σοσιαλισμού» διότι θέτοντας εις τα προς κατεδάφισι μέσα στην ανθρώπινη ψυχή τον αιώνιο Θεό, ουσιαστικά κατεδαφίζεις και καταδολιεύεις πλήρως τον άνθρωπο επειδή κατά την μεγαλειώδη ρήσι του Ντοστογιέφκι «χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται».

Κι όταν λέμε όλα, φαντάζομαι το πιάσατε…

[Ολόκληρη η ομολογουμένως απολαυστική επιστολή εδώ]

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v