Άξιος ο θεός

Γιατρέ, έχω παραισθήσεις. Μόλις άκουσα κάποιον να φωνάζει «Άξιος» στον Εφραίμ. Και μετά το είδα και στο Facebook.
«Ξαναζούμε την Σταύρωση» γράφει το σχόλιο που διαβάζω στην fan page με το εύγλωττο όνομα Συμπαραστεκόμαστε ΟΛΟΙ στην άδικη προφυλάκιση του Εφραίμ. Και πριν προλάβω να γελάσω με το –ειρωνικό, όπως αυθαίρετα υποθέτω– σχόλιο, έρχεται και η συνέχεια:

«Γέροντα είμαστε στο πλευρό σου. Το βράδυ που μας πέρασε όπου βρισκόταν στη Γ.Α.Δ.Α., κύλησε ήρεμα και ήσυχα, ο Γέροντας Εφραίμ διατηρεί την πραότητα και την ηρεμία του αθώου και επίσης προσεύχεται για τους διώχτες του, από την ιστορία είναι πολύ γνωστό το σκηνικό, οι μεν να φυλακίζουν και οι δε να προσεύχονται για τους διώκτες τους».

Σαφώς κι εγώ θα «προσευχόμουν» για τους «διώχτες» μου, αν αυτοί μου είχαν χαρίσει (ή, έστω, ανταλλάξει με τη λίμνη μου) μερικά Ολυμπιακά Ακίνητα και κάτι στρεμματάκια στην Ουρανούπολη. Ουδέν παράξενο εδώ.

Αυτό που πάντα θα με κάνει να απορώ είναι βίντεο όπως αυτό:



Και ναι, σίγουρα δε λύνουμε το πρόβλημα της διαφθοράς βάζοντας φυλακή έναν από τους υπαίτιους του Σκανδάλου της Μονής Βατοπαιδίου.

Υπό αυτήν την έννοια, το βασικό –αν όχι το μοναδικό– επιχείρημα των υποστηρικτών του Γέροντα, που διαβάζω στην προαναφερθείσα fan page, αλλά και στα σχόλια των βίντεο που βρίσκω ανεβασμένα στο YouTube, δεν είναι παράλογο. Σίγουρα, υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που θα έπρεπε να μπουν φυλακή μαζί του.

Αλλά από εκεί μέχρι το «Άξιος» η απόσταση είναι τεράστια.

Περίπου όσο και η περιουσία της Μονής Βατοπαιδίου.

Εντάξει, υπερβάλλω. Όχι τόσο τεράστια.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v