...που θα μου πεις εμένα να υπογράψω!

Ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με τις κορώνες του ότι δεν υπογράφει την διαβεβαίωση που ζητούν οι Ευρωπαίοι. Ή δεν θα δούμε μισθούς Δεκεμβρίου και δώρο Χριστουγέννων ή πάμε για μεγάλη κωλοτούμπα... Και κάτι μου λέει ότι θα ισχύσει το δεύτερο.  
Ω, τι ωραία που είναι να λέμε την παπαριά μας όταν ο αέρας της δόξας κουνά απαλά τις μπούκλες μας! Τι ωραία να βγάζουμε φιρμάνια όταν η αίσθηση της παντοδυναμίας φουσκώνει το πουκάμισό μας και κάνει τον ίσκιο μας να φαίνεται μεγαλύτερος! Και τι θλιβερή στιγμή όταν η πραγματικότητα διαλύει όλα μας τα όνειρα!
 
Όταν μια στριγγή φωνή στέλνει την εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας στον βόρβορο: «Σταχτοπούταααα, εδώ δεν καθάρισες! Τσακίσου!».

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας άνθρωπος που κανονικά θα έπρεπε να είναι εξοικειωμένος με την εξουσία. Έχει τουλάχιστον σε δύο κυβερνήσεις διατελέσει υπουργός, ενώ έχει υπάρξει αρχηγός κόμματος και πριν ηγηθεί της Νέας Δημοκρατίας.

Να που όμως τις πρώτες εκείνες ώρες μετά την ανακοίνωση της εισόδου της Νέας Δημοκρατίας στην Κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς φαίνεται να υπερτίμησε το πολιτικό του βάρος.

«Εγώ δεν υπογράφω τίποτα», είπε ως άλλη Ζαν ντ΄Αρκ ο επικεφαλής της αξιωματικής… συμπολίτευσης, όταν δημοσιοποιήθηκε πως οι ευρωπαίοι ζητούν γραπτή διαβεβαίωση ότι η παρούσα κυβέρνηση και οι κ. Παπανδρέου και Σαμαράς θα εφαρμόσουν τα όσα προβλέπει το δεύτερο μνημόνιο.

«Ο λόγος μου και η στήριξη που παρέχουμε στην κυβέρνηση είναι επαρκείς δεσμεύσεις», έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς προφανώς αντλώντας επιπλέον αυτοπεποίθηση από το ότι ουδείς Ευρωπαίος ασχολήθηκε με το να απαντήσει στις «κορώνες» του. Πέρασαν όμως οι μέρες και- βεβαίως- οι Ευρωπαίοι εξακολούθησαν να επαναλαμβάνουν το αίτημα, ή καλύτερα την προϋπόθεση, που έθεσαν για να εκταμιευθεί η 6η δόση.

Ο λόγος που οι άνθρωποι δεν άλλαξαν γνώμη ή δεν πείστηκαν από τα όσα έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς ήταν ότι ήθελαν το χαρτί για μια δουλειά και όχι για να προκαλέσουν εντυπώσεις  στην κοινή γνώμη. (αυτή τη συλλογιστική στην Ελλάδα την έχουμε ξεχάσει).

Ξέρουν πια ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν θα διστάσουν να "πουλήσουν" στους ψηφοφόρους το πόσο θα παζαρέψουν με τους ευρωπαίους- δανειστές. Οπότε, για να μην κυνηγάνε από πίσω τον όποιο επόμενο πρωθυπουργό και τις παλινωδίες του, ζητούν μια γραπτή συμφωνία.

Μαντεύω ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουμε μάρτυρες μιας εξαιρετικής κωλοτούμπας, από αυτές που χαρακτηρίζουν τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ. Μαντεύω ακόμη ότι το επικοινωνιακό επιτελείο του κ. Σαμαρά απεγνωσμένα ψάχνει τρόπους να απεγκλωβιστεί ο Πρόεδρος από τη «λεβέντικη» δήλωσή του.

Διότι καλή η λεβεντιά, αλλά καλύτεροι οι μισθοί και τα δώρα των Χριστουγέννων. Και ακόμα καλύτερο το να ξέρουμε μέχρι που φτάνουμε. 
   
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v