Εεερνέστο Λοβέεεεεεερδεεεεε

Ο κόσμος καίγεται και ο Ανδρέας Λοβέρδος παρεμβαίνει με άρθρο του στο... "Φως των σπορ" για να μας κοινοποιήσει τη γνώμη του, σύμφωνα με την οποία ο "Ερνέστο Βαλβέρδε φτιάχνει μεγάλη ομάδα στον Ολυμπιακό"! Πες τα ρε Αντρέα! Πες τα εσύ γιατί όλο με κάτι βλακείες πάνε και ασχολούνται και δεν προσέχουν τα σημαντικά...  
"Ο Ολυμπιακός φτιάχνει μεγάλη ομάδα επειδή ο Ε. Βαλβέρδε με επιμονή του προέδρου Μαρινάκη, ήταν και παραμένει προπονητής του".

Ίσως αναρωτιέστε ποιος καφενιόβιος έκανε τη συγκλονιστική αυτή δήλωση.

Ίσως σε κάποιους από εσάς να πέρασε από το μυαλό ότι τα λόγια αυτά ανήκουν σε κάποιον από τους ποδοσφαιρικούς αναλυτές του περιπτέρου ή σε κάποιον παλαίμαχο παίκτη που καμαρώνει τις επιτυχίες της ομάδας του. Και όμως αγαπητοί μου!

Τάδε έφη Ανδρέας Λοβέρδος- ναι , ο υπουργός Εργασίας. Και για να είμαι ακριβέστερος δεν τα είπε αλλά τα έγραψε το περασμένο Σάββατο σε άρθρο- παρέμβασή του στην αθλητική εφημερίδα ερυθρόλευκων αποχρώσεων, Φως των σπορ. Εκεί εξέφραζε την ικανοποίησή του για την επιλογή προπονητή της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ολυμπιακού σημειώνοντας πως ίσως μετά τον Ολυμπιακό ο ίδιος προπονητής συνεργαστεί με την ποδοσφαιρική ομάδα της Μπαρτσελόνα- πράγμα που αποδεικνύει την αξία του, βεβαίως- βεβαίως.

Θυμίζω, ότι είμαστε τρεις ημέρες πριν τη σύνοδο των ευρωπαίων ηγετών, στην οποία θα καθοριστεί το μέλλον της χώρας. Στο καλύτερο σενάριο οι εκλογές πρέπει να θεωρούνται βέβαιες, ενώ στο χειρότερο θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τη χρεοκοπία. Προφανώς, ο υπουργός υγείας θεωρεί ότι αυτό που «καίει» είναι να τοποθετηθεί δημόσια για το πόσο καλό ποδόσφαιρο παίζει ο Ολυμπιακός και για το εάν θα του κάνει το χατήρι ο κ. Βαλβέρδε να περάσει ένα ακόμη χρόνο στην Ελλάδα.

Μία ημέρα μετά την παρέμβαση του κ. Λοβέρδου, στις κυρικάτικες εφημερίδες είδα μια ειδησούλα. Σύμφωνα με το ιατρικό ρεπορτάζ, τα δημόσια νοσοκομεία από την 1η Οκτωβρίου θα χρεώνουν τον τοκετό περίπου όσο κοστίζει η τελευταία θέση σε ένα ιδιωτικό αντίστοιχο ίδρυμα, ήτοι περίπου ένα χιλιάρικο. Αν διάβασα καλά δε, τα έξοδα για τον φυσιολογικό τοκετό δεν θα καλύπτονται από το ΙΚΑ.

Πρόκειται για μια κοινωφελή κίνηση του υπουργείου η ευαισθησία του οποίου, σε συνδυασμό με την αρθρογραφική δραστηριότητα του κ. Λοβέρδου θα μπορούσαμε να πούμε ότι… «χτύπησε κόκκινο».

Και όμως τα πράγματα δεν είναι όσο ανεξήγητα φαίνονται, όπως θα μπορούσαν να ισχυριστούν οι πιο κακεντρεχείς. Σύμφωνα λοιπόν με τη συλλογιστική τους, ο υπουργός «χτύπησε κόκκινο» για να μην «φάει μαύρο». Με τις εκλογές να επίκεινται και με τη δημοφιλία των υπουργών του ΠΑΣΟΚ στο ναδίρ ο άλλοτε λαοπρόβλητος υπουργός το πιθανότερο είναι ότι επιστράτευσε τα ερυθρόλευκα αισθήματά του για να τσιμπήσει κανένα ψηφαλάκι από όσους θεωρούν ότι η ομάδα που υποστηρίζουν είναι κάτι σημαντικό στη ζωή τους.

Υποψιάζομαι όμως ότι για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από το «γλύψιμο» στους ολυμπιακούς, που ορισμένοι θα έλεγαν ότι δεν ταιριάζει σε έναν υπουργό. Αλλά, τι; Καμιά ιδέα για να βοηθήσουμε τον κ. Λοβέρδο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v