Γυμνάσια

Από τα βάθρα της ολυμπιακής δόξας στις πρωινές αναφορές θέλει η πολιτεία τους άλλοτε αγαπημένους του πανελληνίου ολυμπιονίκες. Ο Κώστας Κεντέρης αρνήθηκε ευγενικά, ενώ ο Ιωάννης Μελισσανίδης υπολογίζεται ότι είναι ήδη σε κάποιο συνοριοφυλάκιο.  Δίπλα, "ο γρηγορότερος Έλληνας" σε ξένοιαστες στιγμές υπηρεσίας...     
Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια, λέει ο λαός και φαίνεται ότι η παροιμία ισχύει όχι μόνο για τα χρέη αλλά και για… τα κλέη.

Εξηγούμαι: Εμφορούμενος προφανώς από πνεύμα κοινωνικής δικαιοσύνης και όχι από διάθεση επικοινωνιακής προβολής, ο υπουργός άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης (υλοποιώντας μια ιδέα του κ. Βενιζέλου, όπως επισημαίνει Το Βήμα…) επέλεξε να δεσμεύσει σε πραγματική υπηρεσία τους ολυμπιονίκες που κοσμούσαν με την ύπαρξή τους τις ένοπλες δυνάμεις.

Πρόκειται για αθλητές που δόξασαν τα ελληνικά χρώματα, ακόμα και αμαυρώνοντάς τα με κατηγορίες για «φαρμάκια» που έκαναν τον σκληρό ανταγωνισμό να φαίνεται ηπιότερος. Κατά παράδοση, οι αθλητές αυτοί ετιμώντο με μια θέση στις ένοπλες δυνάμεις ώστε να εξασφαλιστεί η σύνταξή τους.

Ο καιρός όμως (αυτός που φέρνει τα λάχανα, ντε) γύρισε και τώρα πια οι συντάξεις υπάγονται στις πολυτέλειες για το ελληνικό δημόσιο. Έτσι έστειλαν ειδοποίηση σε 156 πρώην αθλητές να παρουσιαστούν σε συγκεκριμένες μονάδες για να πάρουν φύλλο πορείας.

Δεν γνωρίζω τι έγινε στις περισσότερες περιπτώσεις των «αξιωματικών» αυτών. Συγκρατώ την παραίτηση που απέστειλε ο Κώστας Κεντέρης, ο οποίος μετέτρεψε την σκέψη «σιγά μην πάω φαντάρος μια ζωή για ένα ψωροχιλιάρικο το μήνα» στο εθνοσωτήριο «δεν θέλω να επιβαρύνω το έθνος» και ξεμπέρδεψε. Μέχρι βέβαια να του ζητήσουν να παρουσιαστεί, μάλλον το ηθικό βάρος της επιβάρυνσης του έθνους του φαινόταν πιο ελαφρύ.

Συγκρατώ επίσης το ότι ο Ιωάννης (sic) Μελισσανίδης έχει ήδη παρουσιαστεί στη Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών στις Σέδες στη Θεσσαλονίκη. Κύκλοι του ίδιου απαξιούν να σχολιάσουν τις κακοήθειες που λέγονται για να ερμηνεύσουν την απόφαση αυτή, και αποδίδουν την εξέλιξη στην μέτρια τροπή που έχει πάρει η υποκριτική καριέρα του Ioannis.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v