Εγκλημα και απεργία

Οι των διυλιστηρίων απεργούν πάνω που, λόγω απεργιών στα Μέσα Μεταφοράς χρειαζόμαστε περισσότερο τα ΙΧ. Έτσι είναι, όμως: Όπου σε βρουν μπόσικο. Αυτή, ούτως ή άλλως είναι και η κουλτούρα όλου του ελληνικού πολιτικού συστήματος.      
Δεν μπόρεσα να μην θαυμάσω το δαιμόνιο των απεργών στα διυλιστήρια. Η συλλογιστική τους είναι προφανώς απλή: Με τόσες απεργίες στα μέσα μεταφοράς, όλοι στραφήκατε στα ΙΧ, άρα και στην κατανάλωση καυσίμου. Τώρα είναι η εποχή για να κατεβάσουμε τα αιτήματά μας, ώστε να υπάρξει πραγματική πίεση στην κοινή γνώμη.

Κάπως έτσι εγένετο η απεργία που έστειλε για μία ακόμη φορά τους Έλληνες στις ουρές των πρατηρίων να μην εμπιστεύονται τις προσπάθειες της κυβέρνησης για επίλυση των αιτημάτων των απεργών. Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε θα έλεγε ο λαός, που έχει μάθει να μην εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ιοβόλος έχει αντίθετη άποψη. Όχι, βέβαια, δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση, αλλά θεωρεί ότι το κυβερνητικό επιτελείο δεν θα θέλει να δώσει στους εταίρους- δανειστές την εντύπωση του μαλθακού που άγεται από τα συντεχνιακά συμφέροντα. Πολλώ μάλλον παραμονές τις 6ης δόσης. Έτσι σκεπτόμενος ο Ιοβόλος, βαφτίζει την βαρεμάρα του να σταθεί στη μηχανοκίνητη ουρά για τουλάχιστον μία ώρα «πολιτική νομοτέλεια» και περιμένει καλύτερες μέρες (με το δείκτη στο λαμπάκι, γιατί είμαστε και άνθρωποι της τελευταίας στιγμής).

Διάβαζα στις κυριακάτικες εφημερίδες, και όχι μόνο, για την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας. Των κλοπών και των ληστειών και των λοιπών. Χθες, πήγα στην τράπεζα. Απέξω κιόλας, μια μεγάλη ουρά μου έδινε να καταλάβω ότι δεν θα ξεμπέρδευα γρήγορα. Σε λίγο κατάλαβα ότι το πρόβλημα δεν ήτνα ότι είχε πολύ κόσμο που εξυπηρετούνταν εντός του υποκαταστήματος, αλλά ότι οι νέου τύπου αυτές πόρτες ασφαλείας είχαν πρόβλημα: Αρνούμενες να ανοίξουν όποτε πάταγε ο δόλιος πελάτης το κουμπί, καθυστερούσαν τις διαδικασίες.

Η ανεργία και η εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού είχαν πολλαπλασιάσει τα φαινόμενα αυτά, αναγκάζοντας όλο και περισσότερα υποκαταστήματα να καταφεύγουν σε αυτή την επένδυση.

Σκεφτόμουν λοιπόν πόσο να κόστισαν οι πόρτες αυτές, οι οποίες προφανώς κάνουν δουλειά αποτρέποντας τους ληστές να μπουκάρουν με κράνη και όπλα ανά χείρας. Και τότε μου ήρθε η επιφοίτηση: Μεταξύ άλλων η αποτελεσματικότητα των πορτών αυτών είναι που στρέφει τους παρανόμους προς τις διαρρήξεις κατοικιών και άλλες μορφές βίας που απευθύνονται κατ ευθείαν προς τους πολίτες. Οι παράνομοι προφανώς στερήθηκαν τους… τζίρους που έκαναν από τα ταμεία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και «ανακάλυψαν» ξανά τις γριούλες.

Ψιλολοΐδια; Ναι, ψιλολοΐδια, αλλά έχουμε κρίση. Κάνουν και αυτοί τα σκόντα τους λόγω των ημερών. Μέχρι να πάρουμε την 6η δόση και να κάνουν καμιά σοβαρή απεργία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v