Τα κρασιά της Κύπρου και φέτος στην Αθήνα!

Για άλλη μια χρονιά, τα Κρασιά της Κύπρου έρχονται στην Αθήνα και μας προσκαλούν να τα δοκιμάσουμε. Όσοι έχουν ξαναβρεθεί στην ενδιαφέρουσα αυτή ετήσια γευσιγνωσία, θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την εξέλιξη της Κυπριακής οινοποιίας μέσα στον τελευταίο χρόνο. Όσοι πρόκειται να δοκιμάσουν Κυπριακό κρασί για πρώτη φορά, θα γνωρίσουν τις δημιουργίες αξιόλογων αλλά και ιδιαίτερα ταλαντούχων οινοποιών σε έναν πραγματικά προνομιούχο Μεσογειακό αμπελώνα.


Η φετινή εκδήλωση θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, από τις 2 το μεσημέρι ως τις 8 το βράδυ. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε κάθε ενδιαφερόμενο οινόφιλο και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η γευσιγνωσία αυτή τελεί, όπως κάθε χρόνο, υπό την αιγίδα του Εμπορικού Τμήματος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα.


Γνωρίζω καλά τον Κυπριακό αμπελώνα, και παρακολουθώ στενά τα κρασιά του. Συνιστώ ανεπιφύλακτα σε όλους τη γνωριμία με τις γηγενείς ποικιλίες του, το λευκό Ξυνιστέρι και τα ερυθρά Μαραθεύτικο και Μαύρο. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν κρασιά όλων των στυλ και χρωμάτων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες μου, φέτος θα υπάρχει η δυνατότητα κάθετης δοκιμής ετικετών της λευκής ποικιλίας Ξυνιστέρι (το έχω κάνει στην Κύπρο και έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον). Τέλος, οι φίλοι των γλυκών κρασιών δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις καλύτερες ετικέτες της φημισμένης Κουμανταρίας, που θα δώσει και φέτος δυναμικό παρόν.


Βάλτε (και) αυτή την ημερομηνία στις ατζέντες σας, λοιπόν, και ελπίζω ότι θα σας δω εκεί. Όποιος χρειάζεται οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία μπορεί να απευθύνεται στην διοργανώτρια εταιρεία Wine Plus (+302310-888311 / [email protected]).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v