Της φυλακής τα σίδερα…

…Είναι για τους γενναίους. Αυτούς που δεν διστάζουν να πουλήσουν μέρος της ακίνητης περιουσίας τους, προκειμένου να πληρώσουν τη νέα έκτακτη εισφορά, αλλά που αναγνωρίζουν πως, αν δεν τα καταφέρουν, μπορεί να καταλήξουν στη φυλακή. Έστω και αν αυτός που θα τους συλλάβει είναι εξίσου αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Μετά τον άνεργο Αντρίκο, που ανησυχεί για τα μαλλιά του πατέρα του που ασπρίζουν, ένα ακόμη μέλος της ευρύτερης «οικογένειας» του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να πλήττεται από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Ο λόγος για τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, που μιλώντας σήμερα το πρωί στο Κοινωνία Ώρα Mega –αφού εξέθεσε τις βαθιά δημοκρατικές του απόψεις για το ποιοι έχουν και ποιοι όχι δικαίωμα στην απεργία– δήλωσε πως δεν έχει να πληρώσει το νέο χαράτσι των ακινήτων. Ναι, αυτό που ψήφισε χτες το βράδυ. Όπως το ακούς, φίλε αναγνώστη. Δεν έχει να το πληρώσει.

Τι να κάνει ο άνθρωπος; Βρέθηκε με μια τεράστια ακίνητη περιουσία, από κληρονομιές, χωρίς να το επιλέξει, αφού όπως χαρακτηριστικά λέει «δεν αγόρασε ποτέ κανένα ακίνητο». Πλήρωσε ήδη 10.000 ευρώ φόρο ακινήτων φέτος, και υπολογίζει πως το νέο χαράτσι θα του βγει 7.500 ευρώ.

Τα οποία… δεν τα έχει.

Στριμωγμένος στη γωνία, αναγκάζεται, καθώς πολλά από τα ακίνητα είναι κλειστά και σε αχρηστία, να πουλήσει έστω ένα εξ αυτών, προκειμένου να εξασφαλίσει το ποσό που απαιτείται για να συνδράμει ως ευσυνείδητος πολίτης την κυβέρνησή του στην δύσκολη στιγμή –γιατί, όπως έχει τονίσει προηγουμένως, «το έλλειμμα πρέπει να πεθάνει με κάθε μέσο».

Κι αν δεν βρει αγοραστή; Τον ρωτούν εύλογα οι δύο παρουσιαστές. Δεν είναι να πεις ότι η αγορά ακινήτων κινείται σε ξέφρενους ρυθμούς αυτές τις μέρες.

«Ξέρω γω; Μπορεί να με συλλάβει ο Βενιζέλος και να με βάλει φυλακή».

Φευ. Όπου φτωχός κι η μοίρα του.

Ή τουλάχιστον αυτό θα έλεγα αν δεν είχα παρατηρήσει το σαρδόνιο χαμόγελο στο 0.45 του παρακάτω (απολαυστικού) βίντεο.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v