Το ΣΚ που μας έρχεται θα δοκιμάσουμε κρασί!...

Σαν πολύ χαλαρώσαμε, ή είναι η ιδέα μου; Εννοώ ότι έχουμε καιρό να δοκιμάσουμε καλό κρασί όλοι μαζί, σε μια μεγάλη εκδήλωση, έκθεση ή γευσιγνωσία. Αν αισθάνεστε το ίδιο κι εσείς, πάντως, μην απελπίζεστε, γιατί σύντομα μπαίνουμε σε πρόγραμμα και πάλι!...


Το Σάββατο που μας έρχεται, λοιπόν, η αυλαία ανοίγει με τα ΒορΟινά, την αγαπημένη έκθεση των κρασιών του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας, που θα λάβουν χώρα στην όμορφη πρωτεύουσα του Βορρά, τη Θεσσαλονίκη. Για 8η συνεχή χρονιά, τα μέλη της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος θα συναντήσουν τους οινόφιλους που θέλουν να δοκιμάσουν τα κρασιά τους και να τους γνωρίσουν (ή απλά να τους ξαναδούν) από κοντά. Το πρόγραμμα τα έχει όλα: κάθετες και οριζόντιες γευσιγνωσίες λευκών, ροζέ και ερυθρών οίνων, παλαιωμένες ετικέτες, νέες σοδειές, καθώς και αμπελοοινικά αποστάγματα. Θα υπάρχει επίσης ειδικό stand για γευσιγνωσία ροζέ και αφρώδους οίνου, ενώ ξεχωριστή παρουσία με θεματικά περίπτερα θα έχουν το οινοτουριστικό δίκτυο των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, καθώς και η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.


Η εκδήλωση πραγματοποιείται το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011, από τις 18:00 ως τις 23:00, στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, στην Προβλήτα 1. Στη συμβολική τιμή εισόδου των €5 συμπεριλαμβάνεται και η αγορά αναμνηστικού ποτηριού γευσιγνωσίας. Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες θα βρείτε στην υποδειγματική ιστοσελίδα της ένωσης, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wineroads.gr.


Πάντως, οι Αθηναίοι οινόφιλοι μη φανταστείτε ότι θα σας στείλω στη Θεσσαλονίκη για να δοκιμάσετε καλό κρασί (όχι ότι ένα ταξιδάκι στην αγαπημένη μου συμπρωτεύουσα θα με χάλαγε, βέβαια...). Έχουμε κι εμείς εδώ στην Αθήνα τα τυχερά μας. Κι αυτό γιατί την αμέσως επόμενη μέρα, η πολύ καλή εταιρεία εισαγωγής οίνων και ποτών Οινόκοσμος πραγματοποιεί την ετήσια παρουσίαση του εξαιρετικού portfolio που αντιπροσωπεύει στην Ελληνική αγορά.

Πρόκειται για ποιοτικά κρασιά από όλο τον κόσμο, και συγκεκριμένα από τη Ιταλία (Bava - Elio Altare - Tenuta Dell’ Ornellaia - Luce Della Vite - Tenuta Di Trinoro - Castello Di Fonterutoli - Tuarita - Planeta – Argiolas-Tenimenti Angellini), τη Γαλλία (Champagne Palmer - Champagne Jacquesson - Domaine Weinbach - Andre Lurton - Henri Bourgeois - Jean-Marc Brocard - Louis Carillon - Leroy - Verget) την Ισπανία (Bodegas Roda), την Πορτογαλία (Quinta Do Crasto - Niepoort), τη Γερμανία (Μarkus Molitor) τη Νέα Ζηλανδία (Spy Valley), την Aυστραλία (Shaw & Smith), τη Νότια Αφρική (Εscapades – Kaapzicht –Boekenhootskloof- Landskroon), τη Xιλή (Εmiliana), την Aργεντινή (Trapiche) και το Λίβανο (Chateau Kefraya). Τον Ελληνικό αμπελώνα στη γκάμα του Οινόκοσμου εκπροσωπεί, εδώ και κάποιους μήνες, το Κτήμα Πατεριανάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι από ορισμένα από τα παραπάνω οινοποιεία, προκειμένου να παρουσιάσουν οι ίδιοι τα κρασιά τους.


Η πάντα δημοφιλής αυτή δοκιμή θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (Αίθουσα Grand Ballroom) την Κυριακή 25/09/2011, από τις 14:30 ως τις 20:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη
.


Καλές δοκιμές λοιπόν. Ραντεβού στη Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή για να ανταλλάξουμε εντυπώσεις!..

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v