Στο Οινοποιείο Παπαντώνη, στο Άργος

Εγώ το έχω πει. Και κάποια στιγμή θα το κάνω (λογικά η στιγμή αυτή θα έρθει αν - εννοώ, "όταν" - πιάσω το Τζόκερ). Τότε θα παρατήσω την Αθήνα και θα πάω στην επαρχία, να ασχολούμαι με τα αμπέλια και το κρασί, και να βρω την ησυχία μου. Και επειδή πολλοί από εσάς θα θέλατε να κάνετε ακριβώς το ίδιο, να ξέρετε ότι γίνεται. Ο (εικονιζόμενος) Αντώνης Παπαντώνης, τον οποίο επισκέφτηκα στο οινοποιείο του στο Άργος το Σάββατο που μας πέρασε, το έχει καταφέρει με επιτυχία εδώ και 19 χρόνια!


Βρέθηκα στην Οινοποιία Παπαντώνη το Σάββατο το πρωί. Με την παρέα κατεβήκαμε "κάτω από το αυλάκι" για τις Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας, και η εκδρομή μας ξεκίνησε από το Άργος. Ήταν μία ευχάριστη δικαιολογία για να επισκεφτώ το συγκεκριμένο οινοποιείο, κάτι που ήθελα από καιρό.


Από το 1992 που ιδρύθηκε, η οινοποιία Παπαντώνη κάνει τα δικά της ουσιαστικά βήματα στο Ελληνικό κρασί, και έχει δημιουργήσει το δικό της πιστό κοινό, που αγαπά φανατικά τα κρασιά της. Ο Αντώνης Παπαντώνης, ο συν-ιδρυτής της, σπούδασε οικονομικά στην Αμερική, δούλεψε σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, αλλά η αγάπη του για το κρασί και το αμπέλι τον "έδιωξε" τελικά από την Αθήνα, για να βρει το καινούριο σπίτι του στο Άργος.


Το οινοποιείο παράγει δύο βασικές ετικέτες: το Μηδέν Άγαν, ένα ερυθρό από 100% Αγιωργίτικο και το Μέτρον Άριστον, ένα λευκό από χαρμάνι Ροδίτη με Chardonnay. Και τα δύο είναι καλοφτιαγμένα και πολύ ευχάριστα. Το Μηδέν Άγαν, ιδιαίτερα, αναδεικνύει πολύ όμορφα την φιλικότητα του Αγιωργίτικου, που συνδυάζεται εύκολα με τόσες μα τόσες γεύσεις στο καθημερινό Ελληνικό τραπέζι. Ενίοτε, αλλά όχι κάθε χρόνο, το οινοποιείο παράγει και την ετικέτα Λυσιμελής, ένα γλυκό κρασί απο Αγιωργίτικο. Οι ονομασίες και των τριών ετικετών είναι έμπνευση του ίδιου του Αντώνη, ο οποίος δηλώνει φανατικός αρχαιολάτρης.


Αν ο δρόμος πρόκειται να σας φέρει προς το Άργος, κανονίστε μια επίσκεψη στην Οινοποιία Παπαντώνη. Ο Αντώνης Παπαντώνης και η αδερφή του, η Κάλλη, είναι εξαιρετικοί οικοδεσπότες και θα σας περιποιηθούν ιδιαιτέρως. Μέχρι να συμβεί αυτό, όμως, και αν δεν το έχετε κάνει ήδη, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε και τα δύο κρασιά τους. Στην κατηγορία τους θα δυσκολευτείτε να βρείτε αντίστοιχα κρασιά με καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής!


Τα κρασιά του Κτήματος Παπαντώνη εξάγονται σε πολλά και μακρινά σημεία του πλανήτη - ανάμεσά τους η Βόρεια Αμερική και η Άπω Ανατολή. Εμείς τα βρίσκουμε σε πολλά και καλά σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα, ενώ για περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας ανατρέχουμε στην ιστοσελίδα της εταιρείας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.papantonis.gr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v