Έρχονται οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας 2011

Και μια και περί οινοτουρισμού η κουβέντα, ας δούμε λίγο και τα δικά μας. Ξέρω τι θα μου πείτε, βέβαια: Ότι όλοι εμείς που αγαπάμε τη Νεμέα, την γιορτάζουμε όλο το χρόνο και όχι μόνο 3 μέρες το Σεπτέμβριο. Και θα συμφωνήσω. Τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας, όμως, (και) αυτή τη χρονιά δεν θα τις χάσω!


Φέτος, λοιπόν, οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας θα λάβουν χώρα το πρώτο Παρασκευο-Σαββατοκύριακο του επόμενου μήνα, δηλαδή στις 2, 3 και 4 Σεπτεμβρίου. Και, κοιτώντας το πρόγραμμα, πρέπει να σας πω ότι χαίρομαι ιδιαίτερα, γιατί βλέπω ότι και τα συμμετέχοντα οινοποιεία είναι μπόλικα, αλλά και οι δραστηριότητες (πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές, κλπ) που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών είναι ιδιαίτερα πλούσιες. Τόσο τα οινοποιεία, όσο ο Δήμος Νεμέας και ο Σύνδεσμος Οινοποιών Νεμέας, έχουν κανονίσει διάφορα δρώμενα που αφορούν στην ιστορία της περιοχής και του Αγιωργίτικου, σεμινάρια και workshops για αρχάριους αλλά και έμπειρους οινόφιλους, καθώς και διάφορα καλλιτεχνικά προγράμματα για την ολοκληρωμένη ψυχαγωγία όσων θα συμμετάσχουν. Και βέβαια, κάθε οινοποιείο θα προσφέρει ξεναγήσεις, δοκιμές και την δυνατότητα αγορών σε ειδικές τιμές.


Κάτι σημαντικό όμως: η δική μου πρόταση είναι όσοι συμμετάσχουν στις φετινές Μεγάλες Μέρες της Νεμέας να εντάξουν τουλάχιστον μία διανυκτέρευση στο πρόγραμμα, εφόσον μπορούν. Κι αυτό γιατί, με αυτό τον τρόπο, και περισσότερα θα δουν, και δεν θα χρειαστεί να επιστρέψουν, ενδεχομένως, νύχτα στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού μένουν, έχοντας φάει, πιει και διασκεδάσει - για ευνόητους λόγους. Και επειδή πολλοί μπορεί να μου πείτε ότι η Νεμέα δεν διαθέτει καταλύμματα για να υποστηρίξει κάτι τέτοιο - το οποίο, δυστυχώς, ισχύει - σας έχω και για αυτό λύση: Όσοι θέλετε να είστε κοντά στην καρδιά των γεγονότων, επιλέξτε να μείνετε στο Άργος, το οποίο διαθέτει πολλά, καλά και οικονομικά ξενοδοχεία. Για μια πιο κοσμοπολίτικη προσέγγιση στο θέμα, υπάρχει το Ναύπλιο, με τα ωραία μπαρ, ταβερνάκια και καφέ του, τη θάλασσα και το φρέσκο ψάρι εντός και εκτός των τειχών της πόλης (βλ. Νέα Κίος). Εναλλακτικές προσφέρει επίσης και η Κόρινθος, ενώ για όσους προτιμούν να βρεθούν πιο κοντά στη φύση προτείνω την Ορεινή Κορινθία (Φενεός, Γκούρα, Πανόραμα, κλπ) με τις εκπληκτικές φυσικές ομορφιές της και τις καλές χωριάτικες ταβέρνες της.


Θέλω να δώσουμε δυναμικό παρόν φέτος στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας, και ελπίζω να σας δω ΟΛΟΥΣ εκεί το άλλο Π-Σ-Κ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύνδεσμο και το Δήμο στα τηλέφωνα 27463-60132 και 27463-60118 αντίστοιχα. Η λίστα των οινοποιείων που συμμετέχουν βρίσκεται ακριβώς παρακάτω, για να την κατεβάσετε και να την συμβουλευτείτε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v