Lamogius epixeirimatikus

...Της οικογενείας των greektourismikus. Απαντάται σε θερμά κλίματα, κυρίως κατά τους θερινούς μήνες, και αναπτύσσει κάθε αναπαραγωγική περίοδο περί τις 154 μεθόδους να αναζητήσει τροφή. Κυρίως κλέβοντας τουρίστες.
Διάβαζα την ανακοίνωση του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, για τις 154 καταγγελίες που δέχτηκε συνολικά φέτος το καλοκαίρι, από την 1η Ιουνίου έως τον Δεκαπενταύγουστο, και σκεφτόμουν πως δεν είχα παρατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια ότι οι διακοπές στην Ελλάδα έχουν ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Μπορείς, ως ανυποψίαστος τουρίστας –ή και ως υποψιασμένος ντόπιος, η φαντασία του οποίου δεν φτάνει τόσο μακριά– να τις δεις ως ταχύρρυθμο σεμινάριο εύκολου και γρήγορου πλουτισμού.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται προϋποθέτουν, βέβαια, γενναίες δόσεις πονηριάς και μειωμένο αίσθημα κοινού δικαίου, ίσως και μια σχετική έκπτωση στα επίπεδα αξιοπρέπειας, αλλά ο πλουτισμός εν μέσω κρίσης απαιτεί θυσίες, όπως θα έλεγαν και οι πολιτικοί μας.

Ιδού μερικές από τις αγαπημένες μου καταγγελίες στο ΚΕΠΚΑ παύλα μέθοδοι εύκολου και γρήγορου πλουτισμού στην πλάτη των κορόιδων που κάνουν διακοπές.

• Καταναλωτής έκλεισε σουίτα για την οικογένειά του, συμφώνησε την τιμή, αλλά τη στιγμή της αναχώρησης ο ξενοδόχος του ζήτησε 792 ευρώ επιπλέον, για τα δύο παιδιά του.
Δε φαντάζομαι να θεωρήσατε πως τα πιτσιρίκια κοιμούνται δωρεάν. Τι; Επειδή είναι χαριτωμένα;

• Ξενοδοχείο «έκλεινε» βόλτα με καΐκι, χρεώνοντας δεκαπλάσια τιμή απ’ αυτήν που χρέωνε ο ιδιοκτήτης του καϊκιού στους επιβάτες που συμφωνούσαν απ’ ευθείας μαζί του.
Ναι, αλλά σου παρείχαν την οργάνωση, απαλλάσσοντάς σε από τον κόπο να τρέξεις, να τον βρεις και να του μιλήσεις. Οι υπηρεσίες χρεώνονται. Αχάριστοι Έλληνες.

• Café-bar «χτυπούσε» στην ταμειακή μηχανή ποτά ως φαγητό, για να κλέψει την διαφορά του ΦΠΑ.
Θυμίζω ότι τα πρώτα φορολογούνται προς το παρόν με 8% ενώ τα δεύτερα με 13%. Σκεφτείτε, τώρα, πότε ήταν η τελευταία φορά που προσέξατε το ΦΠΑ στην απόδειξή σας;

•Ξενοδοχείο αρνήθηκε να παράσχει τα δωμάτια που είχαν ήδη κλείσει δύο ζευγάρια για μία διανυκτέρευση, γιατί άλλοι πελάτες του ζήτησαν στο μεταξύ τα δύο αυτά δωμάτια για 10 μέρες.
Επαναλάβετε μετά από εμένα: δεν ξεβολεύουμε αυτούς που μας ταΐζουν.

• Ξενοδοχείο απαιτούσε τουλάχιστον τετραήμερη διαμονή για να κλείσει δωμάτιο.
Τα είπαμε, μην τα ξαναλέμε.

Πέρυσι η τιμή δωματίου ξενοδοχείου, σε νησί του Ιονίου, ήταν 60 ευρώ, φέτος 100 ευρώ, για το ίδιο δωμάτιο. Πέρυσι, το συγκεκριμένο νησί είχε υψηλή πληρότητα.
Αν είχε χαμηλή πληρότητα, θα έριχνε τις τιμές. Κοινή λογική. Πού βρίσκετε το παράλογο;

Περισσότερες (λιγότερο ευφάνταστες) μέθοδοι εύκολου και γρήγορου πλουτισμού, στο επίσημο site του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v