Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;

Ναι, εντάξει, την ξέρω την απάντηση: τα κορόιδα. Έχω, όμως, κι άλλες, μη ρητορικές ερωτήσεις. Όπως ας πούμε ποιος σχεδιάζει τα δρομολόγια των πλοίων, και γιατί δεν έχει ενημερωθεί ότι η εργάσιμη εβδομάδα ξεκινά τη Δευτέρα και τελειώνει την Παρασκευή; Και επίσης, γιατί το Πειραιάς-Αμοργός είναι ακριβότερο από το Αθήνα-Βαρκελώνη;
Φίλη της στήλης που φύλαξε ως κόρη οφθαλμού την άδεια της μέχρι το τέλος του Αυγούστου, με την ελπίδα πως τότε οι τιμές θα είναι καλύτερες και οι παραλίες λιγότερο πνιγμένες από ομπρέλες και ξαπλώστρες, αποφασίζει να περάσει μία εβδομάδα στην ωραιότατη –και οικονομικότατη, κριτήριο μέγιστο στις εποχές που ζούμε– Αμοργό. Και έρχεται αντιμέτωπη με το εξής δίλημμα.

Επιλογή μετάβασης στην Αμοργό #1: Blue Star Ferries. 68€ το άτομο μετ’ επιστροφής. Όχι άσχημα. Τουλάχιστον όχι αν δεν έχεις δει τα δρομολόγια, τα οποία προφανώς έχουν σχεδιαστεί για φοιτητές και άλλες συμπαθείς πληθυσμιακές ομάδες που δεν κανονίζουν τις διακοπές τους με βάση πολύπλοκα φύλλα Excel που αναρτώνται στους τοίχους των γραφείων ήδη από τον Μάιο.

Έχουμε και λέμε: αναχώρηση πλοίου 23.55 το βράδυ του Σαββάτου, άφιξη ξημερώματα Κυριακής στα Κατάπολα. Μία μέρα από την άδεια χαμένη.

Αν προλάβατε να σκεφτείτε πως θα υπάρχει αντίστοιχο μεσονύχτιο δρομολόγιο την Παρασκευή, που θα φτάνει ξημερώματα Σαββάτου, σας έχουμε έκπληξη. Δεν υπάρχει.

Επιστροφή από Κατάπολα προς Πειραιά, μία εβδομάδα αργότερα, ημέρα Κυριακή, ώρα 6η πρωινή. Δεύτερη μέρα από την άδεια χαμένη.

Εκεί που αναρωτιέσαι αν δεν έκανε ποτέ κανείς τον κόπο να ενημερώσει τους ιθύνοντες πως οι άδειες ξεκινούν Δευτέρα και τελειώνουν Παρασκευή –το ότι είναι πολύτιμες πρέπει να είναι έμφυτη γνώση, δεν το συζητάμε καν– έρχεται κάποιος και σου λέει συνωμοτικά ότι υπάρχει κι άλλη εταιρεία.

Επιλογή μετάβασης στην Αμοργό #2. Sea Jets. Κοιτάζεις πρώτα τα δρομολόγια –μην την ξαναπατήσεις. Αναχώρηση στις 7.00 το πρωί του Σαββάτου (απίστευτο) και άφιξη στις 3.00 το μεσημέρι. Ωραιότατα. Μήπως όμως η παγίδα βρίσκεται στην επιστροφή; Όχι: αναχώρηση στις 4.00 το απόγευμα της Κυριακής, άφιξη στις 23.00. Τέλεια, μονολογείς, και πατάς το κουμπί της κράτησης.

Τα 114€ (το άτομο, οφείλω να τονίσω) αναβοσβήνουν μπροστά στα μάτια σου. Κι η λέξη «καρτέλ» στο μυαλό σου.

(Μιλώντας για καρτέλ, δείτε κι αυτήν την πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση για τα ακριβότερα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της Ευρώπης που, αν ψάχνετε, θα τα βρείτε στις Σποράδες).

Αν αναρωτιέστε, επιλογή μετάβασης στην Αμοργό #3 δεν υπάρχει.

Ένα θέμα που δημοσιεύτηκε σήμερα στο in2life λέει πως για να πας και να γυρίσεις στη Ρώμη το φθινόπωρο θέλεις 107€, στη Βαρκελώνη 109€, στο Μιλάνο 100€. Στην Αμοργό θέλεις 114€. Εκτός αν συμβιβάζεσαι με δύο μέρες λιγότερη άδεια.

Λέω να κρατήσω το υπόλοιπο αδείας για Ευρώπη το φθινόπωρο. Κι ο επόμενος που θα μου πει ότι πρέπει να κάνουμε διακοπές στην Ελλάδα, για να στηρίξουμε την οικονομία, θα τον στείλω στην Αμοργό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v