Are you talking to me?

Τα ταξί δείχνουν τον δρόμο. Τώρα ποιον ακριβώς δρόμο, ομολογώ ότι δεν
έχω καταλάβει. Τον δρόμο του καπιταλισμού και της ελεύθερης αγοράς; Το δρόμο του μπάχαλου ή μήπως το δρόμο στον οποίο τρεκλίζει η κυβερνητική οικονομική πολιτική; Όποιος μάθει ας μου πει.
Φαντάζομαι ότι το ένα μετά το άλλο τα διάφορα «κλειστά» εν Ελλάδι επαγγέλματα θα αρχίσουν να «ανοίγουν», όπως γίνεται τώρα με τα ταξί. Μολονότι όλο αυτό απηχεί την στρατηγική σκέψη του διεθνούς/ ευρωπαϊκού καπιταλισμού και άρα θα πρέπει να εφαρμοστεί, ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει πλήρως τη λογική πίσω από αυτή την ανάγκη.

Αντιθέτως, έχω πλήρως κατανοήσει την ανάγκη για αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών. Το λέω γιατί εμένα τουλάχιστον αυτό μου φαίνεται ότι θα είναι πιο πολύ προς όφελος του πολίτη από το να γεμίσει ο τόπος ταξί που θα υποκαθιστούν τα περικομμένα δρομολόγια των δημόσιων συγκοινωνιών.

Δεν ξέρω αν είναι αυτός ο σκοπός, αλλά βλέπω το πράγμα να καταλήγει σε μια de facto εξάλειψη του δημόσιου χαρακτήρα των συγκοινωνιών υπέρ της ιδιωτικοποίησής τους και της ανάμιξης ιδιωτικών συμφερόντων. Με λίγα λόγια όποιος έχιε λεφτά παίρνει ταξί και αφήνει τους μετανάστες να περιμένυον στη στάση και να εξυπηρετούνται απο 30% λιγότερα λεωφορεία.  

Τι κόλπο είναι πάλι αυτό με την πλήρη απελευθέρωση του αριθμού των αδειών; Τι θα εξυπηρετήσει αυτή η ασυδοσία; Χαϊβάνια είναι σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και έχουν συγκεκριμένο αριθμό ταξί ανά 1000 κατοίκους;

Όπως είχε συμβεί και με τους μεταφορείς (αλήθεια αυτή η απελευθέρωση εφαρμόζεται;) μου φαίνεται άδικο μέχρι και λίγους μήνες να κοστίζει 100- 200.000 μια άδεια ταξί και λίγο καιρό μετά να ανακοινώνουν την πλήρη απελευθέρωση.

Προφανώς και πρόκειται για έξωθεν επιβεβλημένη μεταρρύθμιση την οποία όμως η Κυβέρνηση φαίνεται ότι θα πρέπει να διεκπεραιώσει μόνη της, αφού τώρα τελευταία η Ευρώπη και δεν βλέπω να της κάθεται να παίζει το ρόλο του κακού.

Η ανάμιξη της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ότι το έμαθαν το μάθημά τους στη Συγγρού και αρχίζουν να λειτουργούν με νοοτροπία ΠΑΣΟΚ: «Κανείς δεν έχασε ποντάροντας στον συνδικαλισμό». Λαμπρά!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v