Ένα τέλειο οινικό event στην Κεφαλονιά!

Για όποιον οινόφιλο ζει στην Κεφαλονιά ή πρόκειται να βρίσκεται στο όμορφο νησί του Ιονίου το Σαββατοκύριακο, έχω μία όμορφη πρόταση: ένα δείπνο υψηλής οινο-γαστρονομίας, που θα λάβει χώρα στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς, στο Αργοστόλι, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου.

Το δείπνο εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ιδρύματος. Στην πλειονότητά τους, οι εκδηλώσεις αυτές είναι αφιερωμένες στην τεχνη, γι αυτό και επί τρία χρόνια, στο υπαίθριο θέατρο του Βοτανικού Κήπου της Κεφαλονιάς, φιλοξενήθηκε η Ορχήστρα των Χρωμάτων. Πέρυσι, η έκθεση «Γλυπτά στον Κήπο» έφερε τους επισκέπτες σε άμεση επαφή με 21 Έλληνες καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας.

Η φετινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην τέχνη του κρασιού. Επίτιμοι προσκεκλημένοι - και ταυτόχρονα χορηγοί - του δείπνου είναι μεγάλοι οινοποιοί που έχουν πρωτοστατήσει στην επανάσταση του Ελληνικού κρασιού, αλλά και στην ανάδειξή του εντός και εκτός συνόρων. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Γεροβασιλείου, Γιάννη Μπουτάρη, Γιώργο Σκούρα, Γιάννη Παρασκευόπουλο, Βασίλη Κανελλακόπουλο, Μαριάννα Κοσμετάτου και Πέτρο Μαρκαντωνάτο. Όσοι συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μία επιλογή από τα κρασιά κάθε οινοποιείου σε ανοικτή γευσιγνωσία, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει καθιστό δείπνο τεσσάρων πιάτων, καθένα από τα οποία θα συνδυαστεί με ειδικά διαλεγμένα κρασιά διαφόρων ποικιλιών και στυλ.

Το Ίδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου μου έκανε τη μεγάλη τιμή να με προσκαλέσει να παρουσιάσω και να συντονίσω την εκδήλωση. Όπως φαντάζεστε, θα έχω την τριπλή χαρά να βρίσκομαι στο αγαπημένο μου νησί, και ταυτόχρονα να είμαι ανάμεσα σε φίλους του κρασιού και σε ορισμένους από τους σπουδαιότερους Έλληνες οινοποιούς.

Το εισιτήριο της εκδήλωσης κοστίζει €50. Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν για την μελέτη πολιτιστικού / εκπαιδευτικού πολυχώρου στον Βοτανικό Κήπο Κεφαλονιάς.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια, καλό είναι να επικοινωνήσουν άμεσα με το Ίδρυμα, καλώντας στο +3026710-26595 ή στέλνοντας e-mail στην διεύθυνση [email protected]. Για να μάθετε τα πάντα γύρω από τους σκοπούς και τις δραστηριότητες του Ιδρύματος Φωκά-Κοσμετάτου, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.focas-cosmetatos.gr.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v