Αγανακτισμένες ξαπλώστρες

Μία παραλία στο Σύνταγμα είναι η πρόταση Aγανακτισμένου Blogger προκειμένου να αποφευχθεί η αποχώρηση και αναχώρηση των κατασκηνωτών της πλατείας στα νησιά! Άρχισαν οι φιλοσοφίες του κ...βαρέματος, ή μου φαίνεται;
Αναρωτώμενος τι απέγιναν τελικά εκείνοι οι Αγανακτισμένοι που κάποτε γέμιζαν πλατείες και ξεσήκωναν τα Blogs με τα ωραία τους συνθήματα, μπήκα σήμερα το πρωί στο Real-Democracy.gr αναζητώντας την επόμενη κινητοποίηση –μιας και με το Μεσοπρόθεσμο πήραμε… την αγανάκτησή μας.

Οι φθίνουσες επικείμενες εκδηλώσεις δε μου έκαναν εντύπωση, καλοκαιριάτικο με τις άδειες να ξεκινούν και τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν τι να περιμένει κανείς; Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν η… λύση που πρότεινε ένας «Αγανακτισμένος» blogger στην κατηγορία Νέα Θέματα Συζήτησης. Ο τίτλος του θέματος ήταν «Παραλία Συντάγματος. Μου αρέσει» και, ως λύση στο πρόβλημα της θερινής υποχώρησης των Αγανακτισμένων από την πλατεία ο γράφων προτείνει αυτή να μετατραπεί σε παραλία: Παραλία Συντάγματος.
 
Για την ακρίβεια, εξηγεί «Όλο και κάποιος κόσμος θα μείνει στην Αθήνα. Λίγοι θα πάνε μεγάλες διακοπές. Αντί να φύγουν τα αντίσκηνα της Πλατείας, η Πλατεία μετατρέπεται σε “παραλία” και καλεί όλους, όσοι δεν μπορούν να πάνε διακοπές ή όσους πήγανε τρεις μέρες να κατασκηνώσουν και να περνάνε τουλάχιστον τα απογεύματα και τα βράδια στο Σύνταγμα. Απλούς ανθρώπους, νέους και παιδιά. Αυτό που χρειάζεται κυρίως είναι νερό. Μάνικες, καταβρεχτήρες , πισίνες για παιδιά και μεγαλύτερα παιδιά, πολλές ξαπλώστρες, σκάμμα, άμμος, εκδηλώσεις, τραγούδι γύρω από τη φωτιά, πάρτι, κλπ. Όλα αυτά συνδυασμένα με τον αντικειμενικό στόχο, το αντι-μνημόνιο και την πολιτική δράση.Που σημαίνει διαλέξεις προβολές κλπ».

Καθώς, μάλιστα, κάτι τέτοιο γίνεται χρόνια τώρα και στο Παρίσι (βλέπε Paris Plages) ο γράφων προτείνει να μεταφέρουμε την ιδέα και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Χαρακτηρίζει μάλιστα την ιδέα του «πολιτική πρόταση», ενώ έχει βρει και τι θα γράφουν τα πλακάτ των λουόμενων: Φέτος διακοπές στο Σύνταγμα, του χρόνου, θα έρθουμε στις πισίνες σας. Λέει να πάρουμε και τσιγγάνικες άσπρες ξαπλώστρες και καρέκλες. Και μερικές ομπρέλες για τον ήλιο.

Δεν λέω, γέλασα! Ο τρόπος γραφής του φίλτατου, άλλωστε, ήταν χιουμοριστικός. Και φυσικά σκοπός μου δεν είναι να σπείρω ζιζάνια για να φαγωθούμε αγανακτισμένοι και Αγανακτισμένοι μεταξύ μας.

Αλλά αν είναι τα θέματα που συζητιούνται πλέον στα πηγαδάκια του Συντάγματος να είναι τέτοιας δυναμικής, καλύτερα να τα μαζέψω και να πάω διακοπές! Καλύτερα δυο μέρες στη Λούτσα παρά ένα καλοκαίρι με «θερμόπληκτες» φαιδρότητες στο Σύνταγμα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v