Μία Moët & Chandon... on the rocks!...

Αν μέχρι χτες μου έλεγε κάποιος να πιω Σαμπάνια με πάγο - και μάλιστα να ρίξω και κάποιο φρούτο στο ποτήρι μου - θα αντιδρούσα έντονα. Όπως είπα, βεβαίως, όλα αυτά μέχρι χτες το βράδυ. Γιατί τελικά το έκανα, και μάλιστα με τις επιταγές - και τις ευλογίες - του Chef de Cave της Moët & Chandon. Και μπορεί ο ίδιος ο Benoît Gouez να μην ήταν παρών χτες, το ρητό, ωστόσο, ίσχυσε και ερήμην του. Και πάσα (άλλη) αρχή, έπαυσε!...

Χτες το βράδυ, λοιπόν, δοκίμασα την Moët Ice Impérial, την πρώτη καινοτομία στην Σαμπάνια εδώ και πολύ-πολύ καιρό. Πρόκειται για την πρώτη Σαμπάνια που έχει φτιαχτεί για να πίνεται με πάγο, σε μεγάλο ποτήρι κρασιού και με (προαιρετική) πρόσθεση ενός twist από γκρέιπφρουτ, μίας φλούδας αγγούρι ή ενός φύλλου δυόσμου. Η Moët Ice Impérial παρουσιάστηκε χτες σε ένα πάρτυ που ο οίκος Moët & Chandon και η εταιρεία ΑΜΒΥΞ, που εισάγει τα προϊόντα του στην Ελλάδα, διοργάνωσαν σε γνωστό κλαμπ της παραλιακής.

|ig:all|

Η Moët Ice Impérial είναι ένα πολύ ανάλαφρο και δροσιστικό κρασί. Έχει πολύ ευγενή αφρισμό και αρκετά υπολειπόμενα σάκχαρα (δεν ξέρω την ακριβή ποσότητα), παραπέμποντας σε ημίξηρο στυλ. Είναι φίνο, με όμορφη εξωτική αρωματικότητα, γι αυτό και γίνεται βάση για καλοκαιρινό ποτό εύκολα και όμορφα. Και μπορεί κάποιοι σκληροπυρηνικοί, παραδοσιακοί λάτρεις της Σαμπάνιας να την "σνομπάρουν", σας πληροφορώ όμως ότι σε όποια παραλλαγή κι αν την δοκιμάσετε (εγώ την δοκίμασα και στις 3 που ανέφερα παραπάνω) θα δώσει μία πολύ όμορφη, δροσερή αλλά και glamorous νότα σε ένα κοκτέιλ πάρτυ ή σε μία δεξίωση.

Η Moët Ice Impérial κυκλοφορεί σε μία χαρακτηριστική λευκή αδιαφανή φιάλη με μαύρο φιόγκο και χρυσά και ασημένια διακοσμητικά στοιχεία. Σερβίρεται σε μεγάλο ποτήρι τύπου Cabernet στο οποίο έχουμε πρώτα προσθέσει το αγγούρι, το γκρέιπφρουτ ή τον δυόσμο. Σύμφωνα με την επίσημη "τελετουργία", τελευταία προστίθενται 3 παγάκια. Η Moët Ice Impérial είναι NV, έχει αλκοολικό τίτλο 12% και διατίθεται από πολύ επιλεγμένα μπαρ, κλαμπ και σημεία λιανικής πώλησης, στην ενδεικτική τιμή των €45.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v