"Σκίζει" στις εξαγωγές η Σεμέλη!

Χαίρομαι πολύ όταν ακούω καλά νέα από το χώρο του κρασιού, και δεν κρατιέμαι να τα μοιραστώ μαζί σας! Και επειδή - καλώς ή κακώς - στις μέρες μας η ανάπτυξη έρχεται από το εξωτερικό και τις εξαγωγές, και όχι από την Ελληνική αγορά, η ραγδαία αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας ενός καλού μας οινοποιείου είναι σίγουρα από τα πράγματα που μου φτιάχνουν το κέφι!

Διαβάζω λοιπόν πρόσφατο δελτίο τύπου της εταιρείας Σεμέλη Οινοποιητική, σύμφωνα με το οποίο οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 76% μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2011! Η Σεμέλη εξάγει τα κρασιά της σε 10 σημαντικές αγορές του κόσμου, στις οποίες συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Κύπρος, καθώς και η Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και οι Σκανδιναβικές Χώρες.

Όπως πολλοί οινόφιλοι γνωρίζετε, το (εικονιζόμενο) Κτήμα Domaine Helios, που βρίσκεται στο Κούτσι της Νεμέας, αποτελεί υπόδειγμα οινοποιείου παγκόσμιας κλάσεως και στολίδι όχι μόνο για τη συγκεκριμένη οινοπαραγωγική ζώνη, αλλά για το Ελληνικό κρασί γενικότερα. Στην υποδειγματική αυτή μονάδα, η Σεμέλη παράγει κρασιά από γηγενείς Ελληνικές ποικιλίες και δίνει πολύ μεγάλη σημασία στη σχέση ποιότητας-τιμής.

Παρεμπιπτόντως, αν δεν το έχετε κάνει ήδη, σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να επισκεφτείτε το Domaine Helios, να ξεναγηθείτε στους όμορφους χώρους του, να δοκιμάσετε τα κρασιά του και - ιδανικά - να διανυκτερεύσετε στους φιλόξενους ξενώνες του. Πιστέψτε με, όταν το πρώτο πράγμα που βλέπει κανείς το πρωί που ξυπνάει είναι ο κάμπος της Νεμέας "πιάτο" έξω από το παράθυρό του, ζει μια εμπειρία μοναδική! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα της Σεμέλης και πάντα επιτυχίες, εντός και εκτός συνόρων!...
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v