Άνθρωπος είναι και ο κ. Αθανασιάδης!

Ο αγέρωχος πολιτικός εκ Κοζάνης, που αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμνα στο θέμα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αναλύει τώρα τους παράγοντες που τον έκαναν να αγνοήσει τη λαϊκή επιθυμία. Προς θεού, όμως! Ό,τι και να συμβεί, ο κ. Αθανασιάδης δεν θα παραιτηθεί, αλλά θα πολεμήσει τα συμφέροντα. Τι δηλαδή; Κανένας δειλός είναι;   

Η στάση του βουλευτή Κοζάνης κ. Αθανασιάδη στην πρόσφατη ψηφοφορία για το μεσοπρόθεσμο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (και όχι απλώς «μεσοπρόθεσμο» λόγω οικειότητας!) είναι ενδεικτική της νοοτροπίας του ελληνικού κοινοβουλίου.

Θυμίζω ότι πρόκειται για τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ από την Κοζάνη που είχε σε όλους τους τόνους διακηρύξει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

Ειρήσθω εν παρόδω, και χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την πολιτική συνείδηση του κ. Αθανασιάδη και την γενικότερη ευαισθησία του, εικάζω ότι η απόφασή του αυτή πήγαζε από το ότι το ν/σ προβλέπει ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στην εκλογική περιφέρεια του κ. Αθναασιάδη αρκετοί απασχολούνται εκεί.

Τέλος πάντων, το γιατί ο κ. Αθανασιάδης διεμήνυε ότι δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έχει ακαδημαϊκή μόνο σημασία, καθώς έκανε την παραδοσιακή «κωλοτούμπα» και με δόξα και τιμή είπε «το μεγάλο ναι» (που δεν έλεγε και ο Καβάφης).

Προς τούτο μάλιστα άρπαξε και κάτι ψιλές φεύγοντας από τη Βουλή.

Ουδείς μπορεί να χαρακτηρίσει απρόβλεπτο το ότι ένας Έλλην πολιτικός άλλα έλεγε και άλλα έκανε. Άρα, αν το πράγμα έμενε εκεί δεν θα μιλούσα για αυτό σήμερα.

Ο κ. Αθανασιάδης όμως επανέρχεται με δηλώσεις του και προσπαθεί να επανορθώσει την χαμένη του αξιοπιστία: «Δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα ακόμη κι από το εξωτερικό: Μην τολμήσεις να ψηφίσεις "όχι", γιατί θα σε βρουν στο χαντάκι» ανέφερε απολουγούμενος σε σχετική του δήλωση.

Το πιάνετε τώρα; Καταλάβατε με τι συμφέροντα ήλθε αντιμέτωπος; Με ποιες δυνάμεις του παγκόσμιου καπιταλισμού συγκρούστηκε τις λίγες αυτές ημέρες που διακήρυττε ότι θα ψηφίσει «όχι»; Πόσους υψηλά ιστάμενους ενόχλησε; Ε, αυτός είναι ο κ. Αθανασιάδης!

Τώρα, αν δεν βρήκε το κουράγιο να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους, αυτό οφείλεται στο ότι δεν είναι υπεράνθρωπος αλλά ένας απλός εργάτης του σοσιαλισμού- και πάλι απόλυτα δικαιολογημένος είναι.

Αυτό που δυσκολεύομαι να καταλάβω είναι το γιατί αφού βλέπει ότι οι απειλές για τη ζωή του δεν τον αφήνουν να κάνει όσα προστάζει η συνείδησή του δεν παραιτήθηκε ή δεν παραιτείται. Γιατί ο πολιτικός άνδρας δεν αφήνει πίσω του το βούρκο των συμφερόντων για να αφοσιωθεί για τα καλά στον σοσιαλισμό;

Λέει δηλαδή ο κ. Αθανασιάδης ότι, όπως είναι τα πράγματα, αυτός είχε πάρει την απόφαση ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι ενάντια στα συμφέροντα του λαού, αλλά επειδή φοβήθηκε τις απειλές άλλαξε γνώμη. Αυτό που εννοεί για τη συνέχεια είναι ότι είναι πρόθυμος κάθε φορά να λειτουργεί με γνώμονα το τι είναι καλό για τη χώρα, αρκεί να μην του στείλει κανείς κάποιο σημείωμα που θα λέει π.χ. «το νου σου Αθανασιάδη!».

Αυτό δε, το θεωρεί πιο έντιμη συμπεριφορά έναντι των ψηφοφόρων του.

Αυτό είναι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα. Το χειρότερο κομμάτι του συστήματος δε, είναι αυτοί που θα ψηφίσουν πάλι τον κ. Αθανασιάδη.

Υ.Γ. Άραγε ποια λέξη του μηνύματος «από το εξωτερικό» μετέφρασε ο κ. Αθανασιάδης ως «χαντάκι»; Ή μήπως επρόκειτο για… ελεύθερη απόδοση
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v