Πετραδάκι- πετραδάκι

Τίνας απούσης πας ανήρ ξυλεύεται - όπου ξυλεύεται βάλτε αν θέλετε "μαζεύει έσοδα από τη νομιμοποίηση αυαθαιρέτων". Ο κ. Παπακωνσταντίνου λοιπόν δεν χάνει την ευκαιρία να δείξει στους Έλληνες ποια είναι η σωστή νοοτροπία για να μπορέσει το έθνος να ανέβαι ξανά στο βάθρο του...
Το πράσινο φως στις δηλώσεις αυθαιρέτων μαθαίνω ότι θα δώσει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Αφού πέρασε ώρες να θερμοπαρακαλεί την πρώην πράσινη Τίνα να τον αφήσει να κάνει την παρανομία νόμο, ήρθε τώρα στην ευχάριστον θέσιν να θερίσει ο ίδιος τα συγκεκριμένα έσοδα και να τα προσφέρει στην εθνική προσπάθεια.

Και τι έγινε; θα πει κάποιος. Ο πρώην τσάρος με τη «φόρα» της σκοπιμότητας αλλάζει ρότα στην πολιτική του υπουργείου περιβάλλοντος απογυμνώνοντάς το από τον ρομαντισμό των σνίκερς και φέρνοντάς το στα μέτρα της γραβάτας.

Όχι, υπέρμαχος της Τίνας δεν θα γίνω, πρώτον γιατί μου φαινόταν λίγο υστερίξ και δεύτερο γιατί ούτως ή άλλως δεν καλοβλέπω αυτές τις ιστορίες με την οικολογία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η γυναίκα δεν είχε δίκιο σε ό,τι αφορά τη δέουσα στάση του κράτους. «Το κράτος», έλεγε με το φτωχό της το μυαλό, «δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιήσει παρανομίες»- ιδού ο ρομαντισμός που λέγαμε. Ο κ. Παπακωνσταντίνου βέβαια που με την περαίωση στο υπουργείο οικονομικών είδε απρόσμενα έσοδα και κατέληξε στο συμπέρασμα πως «ό,τι του φαίνεται ηθικό είναι και νόμιμο», είχε άλλη άποψη.

Φέρτε΄δω τα έσοδα και μετά θα τα βρούμε για την ηθική σας αναμόρφωση φαίνεται να είναι το μότο του υπουργού το οποίο πολλοί θα συνόψιζαν και στο λαϊκότερο«πάρε τα λεφτά και λάκα».

Τώρα το τι είδους πολίτες χτίζει αυτή η κρατική συμπεριφορά ας μην το συζητήσουμε. Και καλύτερα να μην το λάβουν υπόψη τους και οι απανταχού κρατικοί λειτουργοί που εδώ και μήνες μιλούν για την ανάγκη «να αλλάξει η νοοτροπία μας».

Έτσι για να καταλαβαίνουμε και το πώς χτίζονται οι συνειδήσεις στην Ελλάδα. Πετραδάκι- πετραδάκι…
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v