Ανοιχτές Πόρτες 2011

Διακόπτω τις δημοσιεύσεις περί Λουξεμβούργου και Concours Mondial (δεν έχω ολοκληρώσει ακόμα, βέβαια), για να βεβαιωθώ ότι είμαστε ΟΛΟΙ ενήμεροι για τις Ανοιχτές Πόρτες των Ελληνικών Οινοποιείων αυτό το Σαββατοκύριακο. Γιατί είναι ιδανική ευκαιρία να περάσουμε όλοι (άλλο) ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο ως οινοτουρίστες.

Θα το ξαναπώ όμως: επειδή σε όλο τον (οινικό) κόσμο το Σαββατοκύριακο 14-15 Μαΐου έχει αφιερωθεί στην εκδήλωση Ανοιχτές Πόρτες, αυτό δεν σημαίνει ότι τα οινοποιεία μας δεν έχουν πάντα τις πόρτες τους ανοιχτές για τους οινόφιλους που θέλουν να τα επισκεφτούν... Έστω και αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι καλό (ή ίσως και απαραίτητο) να κάνουμε ένα τηλεφωνάκι πριν ξεκινήσουμε, για να ξέρουν και να μας περιμένουν. Απλά, το συγκεκριμένο διήμερο, πολλά από τα οινοποιεία που συμμετέχουν στην διοργάνωση έχουν ετοιμάσει, εκτός από ξεναγήσεις στους χώρους τους και γευσιγνωσίες, διάφορα καλλιτεχνικά happenings και άλλες δραστηριότητες.

Α, και μη σας φοβίζει ο παλιόκαιρος, που μόνο άνοιξη δεν θυμίζει... Ακόμα κι αν σε κάποιες περιπτώσεις είναι βροχερός, μουντός και κρύος, με καλή παρέα και καλό κρασί, τίποτα από όλα αυτά δεν θα έχει σημασία αυτό το Σαββατοκύριακο!...

Σύμφωνα με ανακοίνωση, "Οι Ανοιχτές Πόρτες αποτελούν μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πόλεων του Κρασιού με στόχο κάθε πόλη που συμμετέχει στο δίκτυο και κάθε οινοποιείο να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί, προκειμένου να φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του. Για δύο ημέρες σε όλη την Ευρώπη τα οινοποιεία διοργανώνουν πολύ-θεματικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις κρασιών."

Για να επιλέξετε που θα πάτε, οι προτάσεις είναι πολλές και όλες πολλά υποσχόμενες. Από την πλευρά μου, θα ήθελα πολύ να σας παραθέσω ΟΛΕΣ τις προσκλήσεις και ειδοποιήσεις που έχω λάβει από κάθε (κυριολεκτικά) γωνιά του Ελληνικού αμπελώνα, αλλά για τεχνικούς λόγους αυτό θα ήταν αδύνατο. Αν όμως κατεβάσετε την επίσημη αφίσα της φετινής διοργάνωσης που σας παραπέμπω παρακάτω, θα βρείτε πλήρη στοιχεία επικοινωνίας όλων των Ενώσεων που συμμετέχουν, έτσι ώστε να πληροφορηθείτε για τα οινοποιεία και τις δραστηριότητες που θα λάβουν χώρα κοντά σας ή σε περιοχές που σας ενδιαφέρουν.

Καλή (μας) διασκέδαση!...


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v