Το Concours International de Bruxelles σε video!

Ο Διαγωνισμός Concours International de Bruxelles του 2011 έλαβε τέλος. Ένας-ένας, όλοι οι κριτές αποχαιρετίσαμε ο ένας τον άλλον και όλοι μαζί το Λουξεμβούργο, και πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Του χρόνου, ο Διαγωνισμός θα λάβει χώρα στην πόλη του Guimaraes, στην Πορτογαλία. Ελπίζουμε ότι θα τα ξαναπούμε εκεί.

Ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα, χρήσιμη, και ταυτόχρονα διασκεδαστική εμπειρία για μένα. Ξαναείδα καλούς φίλους, γνώρισα καινούριους, ανακάλυψα και συζήτησα πολλά γνωστά και άγνωστα θέματα, και επέστρεψα στην Αθήνα χαρούμενος και ανανεωμένος. Τόσο, που το γεγονός ότι η βαλίτσα μου δεν προσγειώθηκε μαζί μου ούτε στον πηγαιμό, αλλά ούτε στο γυρισμό από το Λουξεμβούργο, δεν κατάφερε να μου χαλάσει το κέφι!

Από οινικής άποψης, ο Διαγωνισμός ήταν μία πολύ διαφωτιστική εμπειρία. Κι αυτό γιατί, από την δική μου την πλευρά και μέσα από τα 150 περίπου κρασιά που δοκίμασα και βαθμολόγησα αυτές τις 3 μέρες, επιβεβαίωσα κάποιες οινικές μου πεποιθήσεις, αλλά και αναθεώρησα κάποιες με πολύ ευχάριστο τρόπο.

Όλα αυτά, όμως, θα σας τα περιγράψω με λεπτομέρειες και φωτογραφίες σε επόμενο άρθρο μου για το Concours International de Bruxelles του 2011 του Λουξεμβούργου, που θα ακολουθήσει, αύριο μεθαύριο, μόλις ξεκαθαρίσω σημειώσεις, σκέψεις, φωτογραφίες και αναμνήσεις. Όσο για τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού, αυτά θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, και θα σας τα αναλύσω με το δικό μου τρόπο, τότε.

Στο μεταξύ όμως, σας προσκαλώ να παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί, που αποτελεί μία πολύ καλοφτιαγμένη περιγραφή του φετινού διαγωνισμού, με όμορφες εικόνες, πλάνα από όλες μας τις δραστηριότητες και αποσπάσματα από συνεντεύξεις που κάποιοι κριτές δώσαμε στην κάμερα, έτσι για να πάρετε μία πρώτη, αλλά πολύ σφαιρική, γεύση:


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v