Στο Wild Poppies βγάζουμε εισιτήριο για τη χαρά
Το μπαρ-εστιατόριο Wild Poppies στο Σύνταγμα μας πάει ταξίδι με προορισμό τη χαρά της εξερεύνησης και της ανακάλυψης.
Το μπαρ-εστιατόριο Wild Poppies στο Σύνταγμα μας πάει ταξίδι με προορισμό τη χαρά της εξερεύνησης και της ανακάλυψης.
Αν κρίνω από τον εαυτό μου, νομίζω πως από το άκουσμα, κιόλας, του ονόματος του bar-restaurant για το οποίο θα σας μιλήσω σήμερα, η φαντασία ξεκινάει να ανεβάζει στροφές. Wild Poppies ονομάζεται. Μα πόσο ωραίο όνομα! Αυτά τα πανέμορφα αγριολούλουδα του αγρού που φέρνουν την άνοιξη, είναι τόσο λεπτεπίλεπτα όσο και ατίθασα, τόσο ζωηρά όσο και ευαίσθητα.
Και πού φύτρωσαν αυτές οι άγριες παπαρούνες; Στην καρδιά της Αθήνας, ένα βήμα από το Σύνταγμα, μέσα στη στοά στο νούμερο 7 της οδού Σταδίου. Εκεί, που σε κάθε σου βλέμμα, σε κάθε γύρισμα του κεφαλιού, κάποια έκπληξη σε περιμένει. Υπέροχα χρώματα, κόκκινα και κίτρινα, σμαραγδιά και τυρκουάζ, απίθανες ζωγραφιές στους τοίχους, ένα μπαρ-παγόδα. Ατμόσφαιρα ποπ και την ίδια στιγμή εξωτική. Ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει.
Το ταξίδι εδώ δεν είναι οργανωμένο, δεν έχει άγριο πρωινό ξύπνημα με το ζόρι, ούτε σφιχτό πρόγραμμα. Δεν έχει εξαντλητικές ξεναγήσεις κι ατέλειωτες, συχνά βαρετές, λεπτομέρειες για το κάθε τι που βλέπεις. Δεν έχει υποχρεωτικά γεύματα σε τουριστοπαγίδες, ούτε στημένες γιορτές με τους ντόπιους σε ρόλο διασκεδαστή. Στο Wild Poppies είσαι ταξιδευτής, όχι τουρίστας.
Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής, γνωστός για την αγάπη του για τις κουζίνες της Ασίας και αξιοσημείωτη πορεία σε αυτές, έχει στήσει ένα μενού περιπλάνησης – και αποπλάνησης, γιατί όχι; – που σε αφήνει να διαλέξεις τη δική σου διαδρομή, ελεύθερο από οποιαδήποτε υποχρέωση, με μοναδικό σκοπό τη χαρά του ταξιδιού. Συναντιέται, δε, στο ίδιο μήκος κύματος με τον bar tender Μάριο Παντελίδη οποίος συνδυάζει αριστοτεχνικά το αλκοόλ με άλλα υλικά, φτιάχνοντας κοκτέιλ που εκπλήσσουν (€11- €13). Έτσι, οι δυο τους έχουν χτίσει ένα πολύ ταιριαστό δίδυμο ποτού και φαγητού.
Το μεγαλύτερο μέρος του καταλόγου του φαγητού καταλαμβάνουν οι μπουκιές της μοιρασιάς σε ρολάκια (τόνος, σολομός, καβούρι, λαβράκι, μοσχάρι – στα €16 - €22 σε μερίδες των 8 τεμαχίων), μίνι bao buns (με μοσχάρι στα €15 για 2 τεμάχια και με κοτόπουλο στα €14 για 3 τεμάχια), tiradito και ceviche (€16), gyozas (€14 για 4 τεμάχια) και chicken satay sticks (€11 για 3 τεμάχια), ενώ υπάρχουν και επιλογές για όσους πεινούν περισσότερο, με ταϊλανδέζικα curries (με σολομό, μοσχάρι και κοτόπουλο – στα €19, €23 και €18 αντίστοιχα), thai noodles με γαρίδες και λαχανικά (€ 16), steamed και fried rice (€4 και €5 αντίστοιχα). Όλα ανεξαιρέτως είναι εθιστικά νόστιμα και συνδυάζουν τα ζωντανά, ολόφρεσκα υλικά με τις γεύσεις και τα αρώματα της Ασίας. Κάποια τσιμπάνε πολύ ευχάριστα τη γλώσσα, αν και προσωπικά θα τα ήθελα ακόμα πιο spicy, όμως γνωρίζω ότι οι τολμηροί στα καυτερά είμαστε μειοψηφία.
Ήδη από τις αρχές Δεκεμβρίου και για κάθε Τετάρτη του χειμώνα, ο Σπύρος Μαυροειδής αφιερώνει την κουζίνα του κι όλη του την τέχνη αποκλειστικά σε μία χώρα της Ασίας, με ένα εφήμερο μενού ημέρας που σκοπό έχει να μας οδηγήσει πιο βαθιά σε μερικές από τις πιο νόστιμες κουζίνες του πλανήτη. Έτσι, θα εξερευνήσουμε τα ξακουστά noodles και τα πλούσια curry της Ταϊλάνδης, θα δοκιμάσουμε αφράτα bao buns, dim sum και λεπτεπίλεπτα spring rolls από την Κίνα, θα ανακαλύψουμε όλα τα μυστικά ενός ζουμερού yakitori από την Ιαπωνία, μαζί και τη νοστιμιά που κρύβεται σε ένα λεπτοδουλεμένο nigiri. Σε αυτά τα ταξίδια ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής θα έχει κάθε φορά συνοδοιπόρο του από έναν καταξιωμένο σεφ, το όνομα του οποίου, όμως, θα είναι έκπληξη που θα ανακαλύπτουμε επιτόπου.
Μπορεί στα μέσα της εβδομάδας να δίνουμε ραντεβού στο Wild Poppies για εξωτικά γευστικά ταξίδια, όμως, όσο πλησιάζουμε στο Σαββατοκύριακο, έχουμε ακόμη μία αφορμή για να βρεθούμε εκεί ξανά. Είναι τα τρομερά πάρτι του Wild Poppies, που από την Πέμπτη έως την Κυριακή μεταμορφώνουν αυτή τη στοά της Σταδίου στο προσωπικό μας dance floor.
Τώρα που διαβάσατε όσα περιέγραψα, νομίζω ότι καταλάβατε πως και μόνος σου να έρθεις, είτε νωρίς μετά από το γραφείο, είτε αργότερα το βράδυ, μέσα στην εβδομάδα για το αναγκαίο σπάσιμο της καθημερινότητας ή το Σαββατοκύριακο για τρελά κέφια, ο προορισμός στο εισιτήριο θα γράφει «χαρά». Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τίποτα παραπάνω.
WILD POPPIES
Σταδίου 7 (εντός στοάς)
Αθήνα 10562
Τηλ. 210 3233334
Ιστοσελίδα: www.wildpoppies.gr
Facebook: Wild Poppies
Instagram: @wild.poppies.athens
Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή, από τις 19.30