Το αγαπημένο αθηναϊκό στέκι ΙΤ μετακόμισε κι έγινε ΙΤ+

Διαβάστε πώς στο ΙΤ+ βρίσκουμε όσα αγαπήσαμε στο ΙΤ, με πολλά συν παραπάνω.

Το αγαπημένο αθηναϊκό στέκι ΙΤ μετακόμισε κι έγινε ΙΤ+

Όταν διάβασα ότι ένα από τα πιο αγαπημένα μου καθημερινά στέκια μετακόμισε, μια τρομάρα την έπαθα, ομολογώ. Βλέπετε, σε αυτό που ονομάζουμε στέκι, όλα παίζουν τον ρόλο τους και όλα είναι αλληλένδετα. Προχωρώντας το διάβασμα παρακάτω στο μήνυμα που είχα λάβει στο mail μου, είδα και μια άλλη αλλαγή: το IT πήρε προαγωγή κι έγινε IT+. Τι να σήμαιναν όλα αυτά άραγε; Έπρεπε να τα δω από κοντά. Έτσι κι έγινε κι αυτά θα σας διηγηθώ σήμερα.

Ξεκινώ από τη νέα διεύθυνση. Δεν πήγε καθόλου μακριά, έμεινε στο Κολωνάκι. Απλώς κατέβηκε λίγο παρακάτω, από την οδό Σκουφά στην κάθετη Βουκουρεστίου, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Athens Social, μεταξύ Σόλωνος και Ακαδημίας, στη γωνία με την ενδιάμεση οδό Σούτσου. Ανακούφιση!

Ο εσωτερικός χώρος δεν βάρυνε καθόλου. Αν και είναι σαφώς πιο ποζάτος, με πιο σκούρα χρώματα, όπου κυριαρχεί το πανέμορφο πράσινο μάρμαρο, αυτό δένει ιδανικά με το άφθονο ξύλο και τις παστέλ αποχρώσεις του μωσαϊκού δαπέδου. Είναι και οι οικείες καρέκλες του παλιού μαγαζιού, ξύλινες αλλά απόλυτα άνετες, που συνδυάστηκαν πανέξυπνα με τα νέα υλικά, αφού ταίριαξαν ιδανικά στα δύο πρόσωπα του IT, το all day και το βραδινό. Στον εξωτερικό χώρο, οι ίδιες ακριβώς σε σχέδιο καρέκλες είναι μεταλλικές, δίνοντας έναν πιο urban χαρακτήρα. Τις λάτρεψα αυτές τις καρέκλες.

Στα του φαγητού και του ποτού, οι αλλαγές έχουν να κάνουν περισσότερο με το βραδινό μενού το οποίο, πανέξυπνα επίσης, σχεδιάστηκε έτσι που να μην αλλοιώνει τον comfort και feel good χαρακτήρα του IT που έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια. Τα τραπέζια το βράδι στρώνονται με λινά τραπεζομάντηλα, κάτι που συναντάμε πλέον ολοένα και πιο συχνά, σε ολοένα και περισσότερα μαγαζιά. Ευτυχώς κι επιτέλους, θα πω.

Ο σεφ Κώστας Γαλανόπουλος μαγειρεύει νόστιμα, με την εποχικότητα σε πρώτο πλάνο και παντρεύει επιδέξια και ισορροπημένα τα υλικά, με τεχνική αλλά χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς, τιμώντας σε πολλά πιάτα τα ελληνικά προϊόντα. Με νοστιμιά φροντίζει, επίσης, και τους χορτοφάγους, κάτι που από την αρχή ήταν ένα από τα ατού του ΙΤ. Από τα ορεκτικά (€ 11 - 19) ξεχώρισα το σαγανάκι με το τυρί Βόνιτσας και το αχλάδι, το carpaccio παντζαριού με κατσικίσιο τυρί, σταφυλόμελο και θυμάρι, αλλά και το μοσχαρίσιο carpaccio που τσιμπάει παιχνιδιάρικα τη γλώσσα με λίγο chili και μια ιδέα κακάο. Ο κατάλογος έχει ένα ξεχωριστό τμήμα με νοστιμότατα buns και tacos (€ 11,50 - 18,50) που είναι τέλεια όχι μόνο για το τραπέζι αλλά και για το μπαρ, για τσίμπημα με ένα από τα πολύ ωραία κοκτέιλ (€ 11 - 14) που έχει επιμεληθεί ο bartender Γιάννης Σαμαράς του Kyrios Bar. Τα κυρίως πιάτα (€ 15 - 64, όπου το τελευταίο αφορά ένα καταπληκτικό T-Bone 500 γρ. για δύο+ άτομα) παίζουν με την πάστα, το κρέας και το ψάρι σε έξι πιάτα που συνδυάζουν το κάθε κύριο υλικό με εξαιρετικά εποχιακά συνοδευτικά. Στα επιδόρπια (€ 8 - 12) η κρέμα γιαουρτιού με χειροποίητο παστέλι και γλυκό του κουταλιού λεμόνι μοσχοβολάει θυμάρι και είναι ανάλαφρη και δροσιστική. Τέλος, η λίστα των κρασιών είναι κατά κύριο λόγο ελληνική και μεσογειακή (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία), σωστά τιμολογημένη και με αρκετές, για το μέγεθός της, επιλογές σε ποτήρι. Στο all day και brunch κομμάτι συναντάμε την ίδια φιλοσοφία και πολλά από τα αγαπημένα γνώριμα πιάτα.

Η λέξη «πανέξυπνα» που χρησιμοποίησα στην αρχή αυτού του άρθρου δεν είναι τυχαία γιατί είναι αυτή που χαρακτηρίζει τις αλλαγές του IT που πάνε πολύ πιο πέρα από μια μετακόμιση. Είναι αυτή που εξηγεί πεντακάθαρα την προσθήκη του συμβόλου του συν, σε μια αλλαγή ρότας που όμως κρατάει την αίσθηση του οικείου. Γι’ αυτό και το ΙΤ+, προς μεγάλη μου χαρά και ανακούφιση, θα εξακολουθήσει να είναι ένα από τα αγαπημένα μου στέκια της Αθήνας.

ΙΤ+ (πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα)
Βουκουρεστίου 30 & Αλ. Σούτσου
Αθήνα 106 71
Τηλ.: 210 3635773

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v