"Γυναίκα 2024 - Τώρα μπορώ και εγώ": Ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών

Η επιτυχημένη πρώτη χρονιά του εκπαιδευτικού προγράμματος του WSPC στους τομείς του κρασιού, των αποσταγμάτων και των ροφημάτων σε 25 μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, οδήγησε στην επέκτασή του και για το 2024. Ενημερωθείτε, επωφεληθείτε, διαδώστε!

Γυναίκα 2024 - Τώρα μπορώ και εγώ:  Ένα σημαντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών

Πριν από λίγο καιρό είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο (διαβάστε το εδώ) που αναφερόταν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τώρα μπορώ και εγώ» το οποίο συνεχίζεται και φέτος μετά από την πρώτη περσινή επιτυχημένη χρονιά. Το εν λόγω πρόγραμμα είναι μια δράση συνεργασίας δύο σημαντικών στρατηγικών εταίρων, της πιστοποιημένης σχολής WSPC αφενός, η οποία παρέχει κατάρτιση και διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά φοίτησης σε όλους τους τομείς του εμπορίου αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, καθώς και της οινοχοΐας, και του Gérard Basset Foundation αφετέρου, ένα ίδρυμα υποτροφιών που απευθύνεται σε νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο του πιο πάνω προγράμματος παρακολουθήσαμε τον περασμένο μήνα τη Συνέντευξη Τύπου που έλαβε χώρα στην έδρα του WSPC, με βασικό ομιλητή και συντονιστή τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine (MW) και Πρόεδρο του WSPC και καταξιωμένες γυναίκες, επαγγελματίες του χώρου, που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σε ομιλίες τύπου “Round Table”, όπως η κα Μερόπη Παπαδοπούλου, Δημοσιογράφος – Σύμβουλος έκδοσης του Οινοχόου της Καθημερινής, η κα Λίλη Δημητρίου, Διευθύντρια επικοινωνίας κτήματος Κυρ-Γιάννη και κτήματος Σιγάλα, η κα Μαρία Μαλτέζου, PR & Marketing Manager Strofilia Estate Winery, και η κα Μαριλού Παντάκη (Madame Ginger), Food & Sustainability Content Creator.

 

Σημείο εκκίνησης της Συνέντευξης Τύπου και της συζήτησης που ακολούθησε ήταν η πρόσφατη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα από το WSPC, τα συμπεράσματα της οποίας αποδεικνύουν ότι οι γυναίκες στις αγορές κρασιών, αποσταγμάτων και HORECA, παρά τη βελτίωση που παρατηρείται, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις και ανισότητες. Συχνά βιώνουν φυλετικά στερεότυπα στην εργασία τους, περιορισμένες ευκαιρίες ανέλιξης, όπως και ελλιπή εκπαίδευση, μειωμένες απολαβές και μειωμένη εκπροσώπηση σε ηγετικές θέσεις. Όλες αυτές οι συνθήκες καθιστούν επιτακτική τη συνέχιση της στήριξης των γυναικών μέσω προγραμμάτων όπως το «Γυναίκα 2024 – Τώρα μπορώ και εγώ».

Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης τόνισε τη σημασία αυτής της δράσης, δηλώνοντας: «Για εμάς, αυτή η ενέργεια του ιδρύματος Gérard Basset είναι ένας σπόρος. Θα πρέπει και άλλες εταιρίες του εξωτερικού και πρωτίστως εταιρίες της ελληνικής αγοράς και κοινωνίας, να μιμηθούν αυτή τη δράση και να διαθέσουν πόρους για την καλλιέργεια και άλλων τέτοιων σπόρων, που θα στοχεύει στην αναβάθμιση της στελέχωσης σε γνώσεις και δεξιότητες για τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και, εντέλει, τις ελληνικές επιχειρήσεις». 

Σημειώνουμε, επίσης, πως το WSPC δημιούργησε ειδική ενότητα στο Career Center του για τη διευκόλυνση των αποφοίτων στην εύρεση εργασίας. Αυτό επιτρέπει στις εταιρείες του κλάδου να αναζητούν τις αποφοίτους του προγράμματος, ενώ και οι ίδιες οι γυναίκες έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας των συγκεκριμένων κλάδων. 

Διαβάζοντας τις μαρτυρίες των γυναικών που ακολούθησαν το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της περσινής πρώτης χρονιάς, το συμπέρασμα που διεξάγεται είναι πως η πολυεπίπεδη επαγγελματική κατάρτιση και πιστοποίηση προσφέρουν όχι μόνον ευκαιρίες απασχόλησης στον κλάδο επιλογής, αλλά και ενδυνάμωση, στενούς δεσμούς και αλληλεγγύη, τα ευοίωνα, πολύτιμα αυτά στοιχεία που ωθούν τον κόσμο σε ένα καλύτερο αύριο. Μη διστάζετε, λοιπόν, ενημερωθείτε και προσφέρετε στον εαυτό σας τα εφόδια για μια καριέρα σε τομείς που αναπτύσσονται δυναμικά, με γοργούς ρυθμούς και χώρο για περαιτέρω ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα με μια ματιά
(πατήστε εδώ για λεπτομέρειες και τη διαδικασία)

·         Δωρεάν εκπαίδευση για 25 γυναίκες μονογονεϊκών οικογενειών στους τομείς του Οίνου, των Αποσταγμάτων και των Ροφημάτων (καφέ, κακάο, τσάι)
·         41 ώρες διδασκαλίας και εξετάσεων
·         Πιστοποίηση με διεθνή αναγνώριση
·         Ευκαιρίες καριέρας μέσω του Career Center
·         Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι γυναίκες που αποτελούν μονογονεϊκή οικογένεια, είναι ενήλικες και έχουν καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας

Οι Στρατηγικοί Εταίροι

Οι στρατηγικοί εταίροι του προγράμματος, όπως και πέρυσι, είναι η αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη σχολή WSPC και το Ίδρυμα Gérard Basset.

GERARD BASSET FOUNDATION

Το Ίδρυμα Gérard Basset Foundation με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, δημιουργήθηκε στη μνήμη του Γάλλου Gérard Basset (1957-2019), ΟBE MW MS MBA OIV MSc - της ύψιστης μορφής στην ιστορία της Οινοχοΐας. Θεωρείται ο καλύτερος Σομελιέ στον κόσμο και ο μοναδικός άνθρωπος που είχε τον τίτλο Master of Wine ταυτόχρονα με τους Master Sommelier, Bordeaux KEDGE Wine MBA και OIV MSc.

Το ίδρυμα ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Nina Basset και τον γιο του Romané Basset, προς τιμήν της αξιοσύνης και του μεγάλου κληροδοτήματος που άφησε πίσω του ο Gérard Basset.

Με όραμα που πηγάζει από την ίδια την προσωπικότητα του Gérard Basset – παγκοσμίως γνωστού όχι μόνο για τον επαγγελματισμό του  αλλά και για τη γενναιοδωρία του, την ταπεινότητα και την καλοσύνη του –, χρηματοδοτεί ευκαιρίες εκπαίδευσης, μάθησης και καριέρας για νέους επαγγελματίες του οίνου, των οινοπνευματωδών ποτών και της φιλοξενίας. Έμφαση δίνεται στην παγκόσμια ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη εκπαιδευμένων και καταρτισμένων στη βιομηχανία του κρασιού, των οινοπνευματωδών ποτών, του τουρισμού και της φιλοξενίας.

WSPC

Το WSPC, με έδρα την Αθήνα, είναι το παλαιότερο, μεγαλύτερο και πλέον έγκριτο εκπαιδευτικό παράρτημα στη Νότια Ευρώπη, εξασφαλίζοντας στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου Αλκοολούχων και Μη Αλκοολούχων ποτών, καθώς και της Οινοχοΐας.

Το WSPC συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς οργανισμούς παρέχοντας πιστοποιήσεις με παγκόσμιο κύρος και ισχύ στα προγράμματά του.  

Είναι Approved Programme Provider των:

·  Wine & Spirits Education Trust (WSET UK),
·  Court of Master Sommeliers (MS UK),
·  Beverage Standards Association (BSA UK) και
·  Wine Scholar Guild (USA)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v