Εύκολες συνταγές για μπισκότα πρωινού

Έχεις βαρεθεί να τρως τα συσκευασμένα μπισκότα και θες να δώσεις στο πρωινό μια διαφορετική γεύση; Σου έχουμε τις κατάλληλες συνταγές για να τα φτιάξεις πριν πεις φυστικοβούτυρο.

Εύκολες συνταγές για μπισκότα πρωινού

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι εκεί έξω. Αυτοί που τρώνε μπισκότα κι αυτοί που τρώνε αλλά δεν το παραδέχονται, μην τυχόν και τους πουν μπισκοτάκηδες σαν και του λόγου μας. Εμείς δεν σκιαζόμαστε από χαρακτηρισμούς αλλά αντίθετα προσφέρουμε αφειδώς τις συνταγές που με κόπο μαζέψαμε ώστε να δώσεις κι εσύ με τη σειρά σου μια μπισκοτένια γεύση στο πρωινό σου. Αν έχεις βαρεθεί λοιπόν να τρως τα συσκευασμένα μπισκοτάκια του εμπορίου κι αναζητάς πανεύκολους τρόπους για να φτιάξεις τη δικιά σου έξτρα λαχταριστή εκδοχή τους, τότε καλώς μας ήρθες.

Cookies μπανάνας με κουάκερ

Υλικά:3 μέτριες μπανάνες, 2 φλ. κουάκερ, 1 ½ φλ. ψιλοκομμένοι, αποξηραμένοι χουρμάδες (προαιρετικά), ½ φλ. ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά), 1/3 της κούπας λευκή ζάχαρη, 1/3 της κούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια, ¾ κουταλιά του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση: Λιώνουμε τις μπανάνες. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τις μπανάνες με όλα τα άλλα υλικά. Με ένα μεγάλο κουτάλι τοποθετούμε στρογγυλές κουταλιές του μείγματος την μία δίπλα στην άλλη σε ταψί με χαρτί ζαχαροπλαστικής. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά.

Συνταγή εδώ

Μπισκότα βρώμης

Υλικά: 100 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης, 1 πρέζα/ες αλάτι, 1 κ.γ. σόδα μαγειρική, 85 γρ. καστανή ζάχαρη,   85 γρ. μαύρη ζάχαρη,  100 γρ. βούτυρο, 1 μεγάλο αυγό, 1 βανίλια, 130 γρ. νιφάδες βρώμης, 50 γρ. σταφίδες, 50 γρ. κουβερτούρα (σε σταγόνες).

Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε πρώτα σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλο μπολ βάζουμε την καστανή και τη μαύρη ζάχαρη. Ρίχνουμε το βούτυρο και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνουν κρέμα και να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε καλά μέχρι να απορροφηθεί το αυγό από το μείγμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και σε χαμηλή ταχύτητα το ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, τις σταφίδες και τη σοκολάτα. Τα ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. Στρώνουμε λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ή ψήνουμε σε φύλλο σιλικόνης.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C, στον αέρα, πολύ καλά. Με ένα κουτάλι σούπας αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα πάνω στη λαδόκολλα. Μεταξύ τους πρέπει να έχουν κενό 5 εκ. γιατί απλώνουν πολύ. Ψήνουμε μέχρι η επιφάνεια των μπισκότων να αρχίσει να ροδίζει, γύρω στα 14΄.

Στα μισά του ψησίματος αλλάζουμε θέση στις λαμαρίνες, βάζουμε την κάτω πάνω και την πάνω κάτω, για να ψηθούν πιο σωστά τα μπισκότα. Αφήνουμε λίγο τα μπισκότα να σταθεροποιηθούν και τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

Συνταγή εδώ

Soft cookies με ελαιόλαδο και μέλι

Υλικά: 200 γρ. μέλι, 2 αυγά, μεσαία, 1 βανιλίνη, 1 πρέζα αλάτι, 130 γρ. ελαιόλαδο, 300 γρ. σκληρό αλεύρι, ½ κ.γ. μαγειρική σόδα, 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας.

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 3 ταψιά και αφήνουμε στην άκρη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το μέλι, τα αυγά, τη βανιλίνη και το αλάτι, και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στα υπόλοιπα υλικά και σταματάμε το μίξερ. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και τη σόδα, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, και τα ρίχνουμε στον κάδο.

Προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας, και χτυπάμε, αρχικά σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια σε δυνατή, για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ιδανικά καλύπτουμε τον κάδο με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει το μείγμα.

Βάζουμε από 6 μπισκότα σε κάθε ταψί με τη βοήθεια 2 κουταλιών αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους.  Μεταφέρουμε το πρώτο ταψί στον φούρνο και διατηρούμε τα άλλα 2 στο ψυγείο για όση ώρα ψήνουμε.

Ψήνουμε για 10 λεπτά στην πάνω σχάρα μέχρι να πάρουν τα μπισκότα χρυσαφένιο χρώμα σε όλη την επιφάνειά τους. Αν βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο ψήνουμε για 12-14 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα άλλα 2 ταψιά. Αφαιρούμε τα ταψιά από τον φούρνο, αφήνουμε στην άκρη για 20-25 λεπτά να κρυώσουν και να σφίξουν, και σερβίρουμε.

Συνταγή εδώ

Μπισκότα με φυστικοβούτυρο

Υλικά: 240 γρ. φιστικοβούτυρο, 170 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου, 200 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, 200 γρ. σκούρα καστανή ζάχαρη με μαλακή υφή (αυτή που μοιάζει με άμμο), 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, 2 μεγάλα αυγά, 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα, 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι.

Εκτέλεση: Για τα cookies με φυστικοβούτυρο ξεκινάμε και στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο και το φιστικοβούτυρο μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά. Προσθέτουμε τις ζάχαρες και τη βανίλια και αυξάνουμε την ταχύτητα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Καλό είναι σε αυτό το σημείο να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 3 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.

Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη μοιράζουμε σε μπαλάκια των 90 γραμμαρίων. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί. Βάζουμε τα μπαλάκια της ζύμης στο ταψί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνουμε για 12-14 λεπτά. Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (καλύτερα πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Η συνταγή εδώ

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v