Τέλειες συνταγές με τόνο για να τους βάλεις δέκα

Εύκολες, νόστιμες και θρεπτικές συνταγές για να απογειώσεις τον τόνο σε κονσέρβα ή φρέσκο.

Τέλειες συνταγές με τόνο για να τους βάλεις δέκα

Θρεπτικός, νόστιμος, πλούσιος σε πρωτεΐνη και άρα χορταστικός, ο τόνος μπορεί να μπει σε κάθε λογής συνταγές, κάνοντάς τες πιο ενδιαφέρουσες χάρη στην «θαλάσσια» γεύση του.

Είτε τον έχεις σε κονσέρβα είτε αποφάσισες να τον γευτείς φρέσκο, δες παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας.

Σαλάτα με Τόνο και Κινόα

Βράζουμε 80 γρ. κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 1 κονσέρβα τόνο, 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους, 1 αγγούρι σε φέτες, 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες και 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι.

Ζυμαρικά με Τόνο

Βράζουμε 80 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε 1 σκελίδα σκόρδο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε 1 κονσέρβα τόνο και 2 κ.σ. ντομάτα κονκασέ. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά και γαρνίρουμε με βασιλικό και τριμμένο τυρί φέτα.

Σάντουιτς με Τόνο και Γιαούρτι

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε 1 κονσέρβα τόνο με 2 κ.σ. γιαούρτι, 1 κ.γ. μουστάρδα, λίγο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Γεμίζουμε 2 φέτες ψωμί ολικής άλεσης με το μείγμα και προσθέτουμε φέτες από αγγούρι και ντομάτα.

Πατάτες Φούρνου με Τόνο

Ψήνουμε 2 μεγάλες πατάτες στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 45 λεπτά στους 200°C). Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε λίγο από τη σάρκα τους. Ανακατεύουμε τη σάρκα με 1 κονσέρβα τόνο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μουστάρδα, και λίγα φρέσκα κρεμμυδάκια. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Ομελέτα με Τόνο

Χτυπάμε 3 αυγά σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κονσέρβα τόνο, 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 1 πιπεριά ψιλοκομμένη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε την ομελέτα για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.

Φρέσκος Τόνος με Σάλτσα Σόγιας και Τζίντζερ

Κόβουμε φιλέτο τόνου σε κομμάτια και το μαρινάρουμε με 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ και 1 κ.σ. μέλι για 15 λεπτά. Ψήνουμε το τόνο σε τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σαλάτα Νισουάζ με Φρέσκο Τόνο

Ψήνουμε 200 γρ. φρέσκο τόνο για 2-3 λεπτά και τον προσθέτουμε σε σαλάτα με πατάτες, φασολάκια, ελιές και αυγά βραστά (δες τη συνταγή για τη σαλάτα εδώ)

Σουβλάκια Τόνου

Κόβουμε τον τόνο σε κύβους, τους μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, λεμόνι και ρίγανη, και τους ψήνουμε σε σουβλάκια για 3-4 λεπτά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v