Νόστιμες και εύκολες συνταγές για ψάρι στη λαδόκολλα

Τρία ψάρια, τρεις υπέροχες συνταγές για να τα φτιάξεις ζουμερά και νόστιμα σε λαδόκολλα στον φούρνο. Τι περιμένεις;

Νόστιμες και εύκολες συνταγές για ψάρι στη λαδόκολλα

Μυρωδάτο, ζουμερό, νόστιμο και θρεπτικό, το φρέσκο ψάρι στη λαδόκολλα είναι ένας εύκολος τρόπος να ετοιμάσουμε το δημοφιλές θαλασσινό χωρίς να μπλέξουμε με σχάρες, τηγάνια και λοιπές ιστορίες.

Δες παρακάτω τρεις ωραιότατες συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν με την γεύση και τα αρώματά τους.

Λαβράκι στη λαδόκολλα

Υλικά: 2 λαβράκια, φιλέτα (250-300 γρ./ φιλέτο), αλάτι, 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού, ροζ + έξτρα, για το σερβίρισμα, 4 φύλλα κάππαρης, + έξτρα, για το σερβίρισμα, χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα: 1 φινόκιο, 1 κολοκυθάκι, 1/2 μπρόκολο

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

Ανοίγουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε τα φιλέτα.

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι.

Μεταφέρουμε τα φιλέτα λίγο πιο κάτω από το κέντρο της λαδόκολλας, το ένα δίπλα στο άλλο, με το δέρμα προς τα κάτω, και βάζουμε 2 φύλλα κάπαρης πάνω από κάθε φιλέτο. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.

Αλείφουμε τις άκρες της λαδόκολλας με νερό και διπλώνουμε τη λαδόκολλα πιέζοντας καλά τις άκρες της. Μεταφέρουμε με προσοχή σε ένα ταψί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Ανοίγουμε με προσοχή τη λαδόκολλα και σερβίρουμε με έξτρα φύλλα κάπαρης και ροζ πιπέρι. Προαιρετικά σερβίρουμε με ψητά λαχανικά της αρεσκείας μας.

Συνταγή από εδώ 

Λυθρίνια στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο

Υλικά: 1½ κιλό λυθρίνια, καθαρισμένα, 1 μέτρια φρέσκια πιπεριά τσίλι, κομμένη σε λεπτές ροδέλες,  χυμός από 2 μικρά λεμόνια, 1 κ.σ. δεντρολίβανο ξερό, 100 ml ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Για να ετοιμάσουμε τα λυθρίνια στη λαδόκολλα με δεντρολίβανο, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για περίπου 15 λεπτά, να αρωματιστεί το λάδι.

Για τα ψάρια, απλώνουμε 1 μεγάλη λαδόκολλα σε ένα μέτριο ταψί, έτσι ώστε να προεξέχει αρκετά.

Απλώνουμε τα ψάρια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Σκορπίζουμε την πιπεριά τσίλι και περιχύνουμε με το αρωματισμένο λάδι και τον λεμονοχυμό.

Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν πακετάκι για να μη βγει ο ατμός και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι, αλλά να είναι ζουμερό.

Ξεφουρνίζουμε και ανοίγουμε τις λαδόκολλες προσεκτικά (για να μην καούμε από τον ατμό).

Συνταγή από εδώ

Σολομός στη λαδόκολλα

Υλικά: 500 γρ. φιλέτο σολομού, 1 κολοκυθάκι, 1 κρεμμύδι, 2 πιπεριές Φλωρίνης, 2 πράσινες πιπεριές, ½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη, 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κλ. δεντρολίβανο, ½ λεμόνι, σε φέτες, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στον αέρα.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κολοκύθι στη μέση κατα μήκος και στη συνέχεια σε λεπτές πλάγιες φέτες, και τις μεταφέρουμε περιμετρικά στις άκρες του ταψιού.

Κόβουμε το κρεμμύδι στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτές λωρίδες, και τις μεταφέρουμε περιμετρικά στις άκρες του ταψιού.

Χοντροκόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις πράσινες πιπεριές, και τις μεταφέρουμε περιμετρικά στις άκρες του ταψιού. Θέλουμε να καλυφθεί όλο το ταψί περιμετρικά από τα λαχανικά και να αφήσουμε κενό στη μέση ώστε να μπει ο σολομός.

Ρίχνουμε στα λαχανικά το αλάτι, το πιπέρι, τη ζάχαρη και 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.

Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και βάζουμε πάνω το δεντρολίβανο.

Βάζουμε πάνω από το δεντρολίβανο τις φέτες λεμονιού τη μία δίπλα στην άλλη.

Ρίχνουμε στον σολομό αλάτι, πιπέρι και 2 κ.σ. ελαιόλαδο, και αλείφουμε καλά με τα χέρια μας και τις 2 πλευρές.

Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τον σολομό από την πλευρά του δέρματος σε κάθετες γραμμές και τον μεταφέρουμε στη λαδόκολλα πάνω από τις φέτες λεμονιού με τη μεριά του δέρματος προς τα πάνω.

Τυλίγουμε καλά τη λαδόκολλα και τη μεταφέρουμε στο ταψί με τα λαχανικά.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Αφαιρούμε τον σολομό από τη λαδόκολλα και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε με ρύζι και φύλλα ρίγανης.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v