Οι χρυσοί κανόνες της μαγειρικής: Η επιστήμη της πράσινης σαλάτας
Όλα τα μυστικά για μια πετυχημένη, νόστιμη και υγιεινή, ισορροπημένη πράσινη σαλάτα.
Όλα τα μυστικά για μια πετυχημένη, νόστιμη και υγιεινή, ισορροπημένη πράσινη σαλάτα.
Τι είναι για σας η σαλάτα; Κάτι που απολαμβάνετε ή κάτι που τρώτε επειδή έτσι πρέπει; Αυτό που συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα σας ή αυτό που σας επιβάλλει με το ζόρι η μαμά, ο διαιτολόγος ή ο άλλος, συνετός κι αυστηρός σας εαυτός που προσπαθεί απεγνωσμένα να σας φέρει στον ίσιο δρόμο;
Και πώς την ετοιμάζετε τη δόλια τη σαλάτα; Με ένα «άντε να τελειώνουμε με δαύτη» ή της φέρεστε με προσοχή και τρυφεράδα, όπως άλλωστε της αξίζει; Προσωπικά, ανήκοντας στη δεύτερη κατηγορία, θα προσπαθήσω από ‘δω να σας κάνω να αλλάξετε γνώμη, κι όχι γιατί πρέπει αλλά για να σας αποδείξω ότι μια σαλάτα έχει όλα τα φόντα για να είναι εξαίσια.
Σήμερα θα καταπιαστώ με τις πράσινες σαλάτες που, καθώς έχουμε μπει ήδη στον Οκτώβριο, είναι της εποχής γιατί οι σαλάτες, περισσότερο κι από πολλά φαγητά, είναι κατεξοχήν θέμα εποχικότητας.
Τα πιο σημαντικά στοιχεία για μια πετυχημένη πράσινη σαλάτα είναι τα εξής:
Αυτά είχα να σας πω σήμερα για τις πράσινες σαλάτες. Ελπίζω να σας φανούν χρήσιμα κι αν έχετε κάποια απορία, εδώ είμαι, ρωτήστε με. Κι αν σε κάτι δεν συμφωνείτε, πάλι εδώ είμαι, έτοιμη να δεχτώ την κριτική σας.