Φάγαμε στα καλύτερα της Αναβύσσου

Πήραμε την παραλιακή και φτάσαμε στην αγκαλιά του κόλπου της Αναβύσσου για να φάμε ψαράκι, κρεατικά και λαχταριστή πίτσα.

Φάγαμε στα καλύτερα της Αναβύσσου

Λίγο μετά τη Σαρωνίδα, η περιοχή της Αναβύσσου προσφέρεται πέρα από βουτιές για όσους αντέχουν τη δροσερή θάλασσα και για νοστιμότατα εδέσματα που καλύπτουν κάθε γευστική ανάγκη.

Θες ψαράκι; Θες μια μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα; Θες πίτσα; Η Ανάβυσσος όλα τα έχει κι εμείς πιάνουμε θέση στα καλύτερα γευστικά της στέκια.

Ο Μύθος

Λεωφ. Αθηνών Σουνίου 50χλμ, τηλ: 2291 037665

Γύρω από το όνομά του επικρατεί ένας μύθος στην περιοχή, που εστιάζει στις γενναίες μερίδες και τα εκλεκτά του κρέατα. Είναι αλήθεια, θα σας πούμε, μιας και εδώ θα βρεις μια παραδοσιακή, οικογενειακή ταβέρνα με προσεγμένα πιάτα που θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του κρέατος: χοιρινός λαιμός στη σχάρα, μπιφτέκι με πατάτες, παϊδάκια κοτόπουλου, ψαρονέφρι, προβατίνα σχάρας, αλλά και γουρουνοπούλα εγγυώνται πως κανένα στομάχι δεν θα μείνει αδειανό. Κολοκυθοκεφτέδες, τζατζίκια και ωραίες σαλάτες συμπληρώνουν το μενού. Έχει και παιδότοπο που εξυπηρετεί αν έχεις πιτσιρίκια, ενώ ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Λαβράκι

46ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, τηλ: 22910 55171


Στα όρια με Σαρωνίδα, το Λαβράκι ετοιμάζει ένα σωρό καλούδια της θάλασσας δίνοντας βάση στις πρώτες ύλες και στη γεύση. Τα τραπεζάκια του απλώνονται σε μια πανέμορφη αυλή που αγναντεύει την θάλασσα απέναντι, ενώ στο μενού του ξεχωρίζουν προτάσεις όπως το χταπόδι ξυδάτο με ελαιόλαδο και αγριορίγανη, τα αχνιστά μύδια με κρασί, σκόρδο και μαϊντανό, το τραγανό ψιλό γαριδάκι Αιγαίου, το θράψαλο στη σχάρα με λαδολέμονο, αγριορίγανη και μαΪντανό, τα φιλετάκια γλώσσας σε κανταΐφι με γλυκόξινη σάλτσα και το τηγανιτό καλαμάρι με φρέσκο μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού. Λογαριασμός με ούζα, στα 25€ το άτομο, αν δεν πάρεις φρέσκο ψάρι. Δες τον κατάλογο εδώ

Το Μυτιληνάκι

Μεγ. Αλεξάνδρου 28, τηλ: 2291159512


Συνεχίζουμε με ψαροκατάσταση, σε αυτό το συμπαθέστατο ψαροταβερνείο, το οποίο σερβίρει στα κλασικά ξύλινα τραπέζια του καλοφτιαγμένα θαλασσινά πιάτα με πινελιές από την όμορφη Μυτιλήνη. Το λαδοτύρι Μυτιλήνης επιβάλλεται στα ορεκτικά, όπως και οι γαρίδες σαγανάκι, τα μύδια αχνιστά με σάλτσα φέτας, το ψητό χταποδάκι λιαστό και οι ψαροκροκέτες. Τσιπούρα ψητή, προσφυγάκια τηγανιτά και γαλέος σκορδαλιά μπαίνουν δυνατά στα υπ’ όψη για παραγγελία, ενώ αξίζει να δοκιμάσεις το χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι, τη χορταστική γαριδομακαρονάδα και τις σουπιές με σπανάκι αν βρεις. Λογαριασμός με τα απαραίτητα ούζα, στα 20-25€ το άτομο. 

Κονάκια

Ρούμελης 2, τηλ: 2291 054430

φωτό: Google

Επιστροφή στο κρέας και τι κρέας. Τα Κονάκια παίρνουν παράσημα στο ψήσιμο και στην πρώτη ύλη και σερβίρουν στον παραδοσιακό τους χώρο κάθε λογής ψητά σχάρας με περίσσια μαεστρία. Πιάσε τραπεζάκι έξω για να απολαύσεις τη θέα ή μέσα αν ο καιρός κρυώσει και παράγγειλε οπωσδήποτε κοκορέτσι, μοσχαρίσια μπριζόλα, παϊδάκια αρνίσια ή προβατίνας και μπιφτέκια και συνόδεψέ τα με κολοκυθοκεφτέδες, στριφτάρι, τζατζίκι και τηγανιτά κολοκυθάκια για ένα πλήρες, νόστιμο και χορταστικό γεύμα. Λογαριασμός περί τα 20€ το άτομο, με κέρασμα γλυκό, συνήθως μους λεμόνι σπιτική και δροσερή.

Me gusta

47ο χλμ. Αθηνών - Σουνίου, τηλ: 2291 052223

Λαχτάρισες λαχταριστή πίτσα ή ζυμαρικά; Στο εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου, το οποίο λειτουργεί όλη τη μέρα με σούπερ θέα θάλασσα θα δοκιμάσεις κλασικές και μοντέρνες επιλογές ιταλικών εδεσμάτων. Σημείωσε στα οπωσδήποτε της παραγγελίας σου την χωριάτικη πίτσα με σάλτσα ντομάτας, γκούντα, μοτσαρέλα, ντομάτα, κρεμμύδι, πιπεριά, μανιτάρια και φέτα και την πικάντικη πεπερόνι, με σάλτσα ντομάτας, γκούντα, μοτσαρέλα και μπόλικο πεπερόνι. Βγάζουν και κάποια μαγειρευτά ημέρας, όπως γεμιστά, μουσακάς, παστίτσιο και ωραίο κριθαρότο με γαρίδες. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με κοκτέιλ.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v