Τώρα είναι η εποχή για να απολαύσεις τις καλύτερες παραλίες της Αττικής

Οι λουόμενοι εξαφανίζονται, κι εμείς βρίσκουμε την ευκαιρία και πιάνουμε θέση σε μερικές από τις πιο όμορφες και ήσυχες αττικές παραλίες.

Τώρα είναι η εποχή για να απολαύσεις τις καλύτερες παραλίες της Αττικής

Λίγο οι βροχές των τελευταίων ημερών, λίγο και η θλίψη της επιστροφής έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση στα μπάνια του κοσμάκη αυτήν την περίοδο.

Παραλίες που συνήθως γινόταν το έλα να δεις αδειάζουν, και προσφέρονται για σαφώς πιο ήρεμα και χαλαρά μπάνια για όσους εξ ημών θέλουμε λίγες ακόμα βουτιές, όσο ο καιρός μας το επιτρέπει.

Μερικές από αυτές παραθέτουμε παρακάτω, για εσένα φίλτατε αναγνώστη που θες να πάρεις λίγη ακόμα παράταση καλοκαιριού, λέγοντας στον εαυτό σου «45 Αυγούστου» και άλλα τέτοια ωραία.

Μικρή Χαμολιά

Στην περιοχή της Βραυρώνας, η Μικρή Χαμολιά είναι τέλεια για βουτιές. Έχει αμμουδιά και ψιλό βοτσαλάκι, ωραία καθαρά νερά και δύο μίνι ακρωτήρια από βράχια να την αγκαλιάζουν σχηματίζοντας ένα όμορφο κολπάκι. Έχει επίσης ενδιαφέροντα βυθό, θέα στο ηλιοβασίλεμα και καμία οργάνωση, επομένως φέρε προμήθειες για να μείνεις ως αργά.

Σημείωσε επίσης πως μόλις 4 χιλιόμετρα από εδώ,  βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Βραυρώνας με τον εντυπωσιακό ναό της Άρτεμης, στον οποίο ο θρύλος λέει πως ο Ορέστης με την Ιφιγένεια άφησαν επιστρέφοντας στο Άργος από την Ταυρίδα το άγαλμα της θεάς.

Πόρτο Εννιά

Αγαπημένη παραλία στην Κερατέα, το Πόρτο Εννέα (ή και Ξανθός Γιαλός για τους ντόπιους) θα σου φέρει στο νου Κυκλάδες και αυτήν την περίοδο είναι όσο ήσυχο πρέπει. Έχει βοτσαλάκι τόσο ψιλό που θα το έλεγες οριακά χοντρή άμμο, δεν έχει καθόλου ξαπλωστρομπρέλες, θα βρεις όμως μια καντίνα πάνω στην παραλία, η οποία έχει κρύα σάντουιτς και παγωμένες μπύρες, και φτιάχνει και ωραίο καφέ, οπότε δεν θα χρειαστείς προμήθειες. Τα νερά βαθαίνουν σχετικά απότομα, οπότε αν έρχεσαι με πιτσιρίκια δεν είναι ιδανική επιλογή.

@in2life_gr Μυστικές παραλίες της Αττικής: Ο Ξανθός Γιαλός #παραλια #αττικη #κερατεα #μυστικα #καλοκαιρι2024 #athensbeach #ελληνικοτικτοκ #in2life #μπεςφοργιουγαμω #παραλία #διακοπες ♬ did i tell u that i miss u - adore

Περιγιάλι

Παραμένουμε Κερατέα, γιατί… ξέρει από παραλίες, και πιάνουμε πετσέτα σε μια ακόμα ανοργάνωτη παραλία της περιοχής, την οποία προσεγγίζεις εύκολα μέσω Αττικής Οδού σε 40-50 λεπτά από την Αθήνα. Το Περιγιάλι έχει άμμο με ψιλό βοτσαλάκι μέσα κι έξω από το νερό, ενώ τα νερά είναι απολαυστικά, διαυγή και ανοιχτογάλαζα. Αν σηκώσεις το βλέμμα στον ορίζοντα η στεριά που βλέπεις είναι ο βορράς της Μακρονήσου. Φέρε μάσκα μαζί, μιας και ο βυθός είναι φαντασμαγορικός, γεμάτος ψαράκια που κολυμπούν μαζί σου αμέριμνα. Αν λαχταρήσεις ένα καφεδάκι ή μια παγωμένη μπύρα το café Mr George κάνει ντελίβερι στην παραλία με ένα τηλεφώνημα στο 2294041366 ή στο 6987727224.

Δασκαλειό (Β’ Λιμανάκι)

Τρίτωσε η Κερατέα στη λίστα μας και καλά έκανε. Το δεύτερο λιμανάκι του Δασκαλειού είναι μια από τις γρηγορότερες βουτιές που μπορείς να κάνεις από την Αθήνα, μιας και απέχει περί τα 40 λεπτά από το κέντρο. Η μισή παραλία είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες και ομπρέλες, που χρεώνονται 10€ το σετ, έχει αμμουδιά ανακατεμένη με ψιλό βοτσαλάκι και διάφανα νερά, ενώ η στεριά που αχνοφαίνεται στον ορίζοντα είναι η Άνδρος, αν αναρωτιέσαι. Και εδώ ο βυθός έχει ενδιαφέρον οπότε εξοπλίσου με μάσκα, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αρκούντως νησιώτικη, και μεγάλο μέρος της παραλίας ελεύθερο, αν προτιμάς να στήσεις την δική σου ομπρέλα και να απλώσεις ψάθες και πετσέτες στην άμμο.

@in2life_gr Ψάχνεις μια κοντινή βουτιά στην Αθήνα; Σου τη βρήκαμε #παραλία #καλοκαιριστηναθηνα #μυστικα #κερατεα #δασκαλειο #παραλιες #in2life #ελληνικοτικτοκ #μπεςφοργιουγαμω #παραλια ♬ ghost beach - dayaway

Πεύκο

Επίκαιρο λόγω των διαμαρτυριών για να παραμείνει προσβάσιμη για όλους, το Πεύκο στην Ανάβυσσο είναι μια όμορφη παραλία ακριβώς δίπλα στο Grand Beach Lagonissi. Είναι (προς το παρόν) ελεύθερη, χωρίς ξαπλώστρες και μπητσόμπαρα, με ωραία αμμουδιά ανακατεμένη με ψιλό βοτσαλάκι, καθαρά νερά που βαθαίνουν απότομα και μετά ξαναρηχαίνουν και ωραία, παχιά, ατόφια άμμο μέσα στο νερό. Έχει ναυαγοσώστη, λίγα αρμυρίκια για σκιά στο πίσω μέρος της, ενώ αν λαχταρήσεις ένα καφεδάκι ή μια παγωμένη μπύρα, στα 150 μέτρα έχει μίνι μάρκετ, προσεγγίσιμο από την υπόγεια διάβαση η οποία εξυπηρετεί και τα αυτοκίνητα για την επιστροφή στην Αθήνα.

Στην άκρη της, θα βρεις την Heaven Cruises, η οποία νοικιάζει μικρά σκαφάκια προς εξερεύνηση των μικρών βραχονησίδων απέναντι, που λέγονται Νησί του Κυνηγού, Ποθητό και Ποθητάκι.

Πουνταζέζα

Άλλοι τη λένε, Πούντα Ζέζα κι άλλοι (οι ντόπιοι) τη λένε Πουνταζέζα, όμως μικρή σημασία έχει το όνομα μιας και αυτή η βοτσαλωτή παραλία του Λαυρίου, φαντάζει ιδανική για άραγμα κάτω από τα αρμυρίκια και ήσυχες βουτιές. Η ατμόσφαιρα εδώ θα σου θυμίσει σκηνικό από νησί, καθώς βρίσκεται χωμένη σε έναν όμορφο κολπίσκο. Ένα τμήμα της είναι οργανωμένο, όμως αυτήν την περίοδο ο κόσμος έχει «σπάσει», επομένως δεν χρειάζεται να έρθεις αξημέρωτα για να βρεις κενή ξαπλώστρα ή μπόλικο χώρο για να στρώσεις ψάθες και πετσετούλες, αν δεν θες να πληρώσεις.

Λιμανάκια

Έχουν ίσως τα ωραιότερα νερά της αθηναϊκής ριβιέρας: Μια βαθυγάλαζη απόχρωση που δεν υπάρχει πουθενά αλλού. Δεν είναι ακριβώς παραλία (κι ας αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τα κυριακάτικα μπάνια μας) ούτε ακριβώς beach bar –κι ας επιχειρούμε συχνά την κατάβαση του κακοτράχαλου μονοπατιού για μπύρες πλάι στο κύμα στο φεγγαρόφωτο. Τα Λιμανάκια είναι κάτι σαν προορισμός, και οι βουτιές από τα βράχια τους πλέον είναι πολύ πιο άνετες σε σχέση με τους καλοκαιρινούς μήνες. Το ίδιο και οι χώροι στους οποίους μπορείς να απλώσεις πετσέτα πάνω στα βράχια χωρίς να έχεις δίπλα σου παρέες πιτσιρικάδων με ηχεία.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v