Το Νήσος στην Ανάβυσσο είναι ένα beach bar βγαλμένο από νησί

Ξέχνα ό,τι ήξερες για τα beach bar της Αττικής, και έλα να σου συστήσουμε το πιο νησιώτικο απ’ όλα, το Νήσος της Αναβύσσου.

Το Νήσος στην Ανάβυσσο είναι ένα beach bar βγαλμένο από νησί

Ψάθινες ομπρέλες, πετρόχτιστα σκαλάκια, κορμοί δέντρων που γίνονται σκαμπό, κοχύλια που κρέμονται από την ξύλινη οροφή, κι ένα χαλικοστρωμένο πλάτωμα που αγναντεύει την θάλασσα από ψηλά. Αν μάλιστα πετύχεις και ολόγιομο φεγγάρι να καθρεφτίζεται στην θάλασσα, κερδίζεις το Τζακ Ποτ εικόνων που κουβαλάς από τα καλοκαίρια σου σε κάποιο νησί. Μόνο που εδώ δεν είσαι σε νησί. Είσαι ένα μισάωρο μακριά από το σπίτι σου.

Το Νήσος το βρίσκεις στον χάρτη εδώ, ανάμεσα στο Μαύρο Λιθάρι και την παραλία της Αναβύσσου. Δεν φαίνεται από τον δρόμο, πρέπει να έρθεις συστημένος/η για να το βρεις, δεν θα πέσεις πάνω του τυχαία. Παρκάρεις κατά προτίμηση στην απέναντι πλευρά του δρόμου (στο ρεύμα προς Αθήνα, υπάρχει ένα μικρό πλάτωμα και εν συνεχεία ένα στενάκι με αρκετό χώρο για παρκάρισμα) περνάς την υπόγεια διάβαση, και βγαίνεις πάνω από την παραλία, μπροστά σε μια ξύλινη ταμπέλα που γράφει “to the beach”.

Κατεβαίνεις λίγα σκαλάκια –όχι όλα, αν τα κατέβεις όλα θα βγεις στην παραλία– και βρίσκεσαι στο πιο κουλ μπητσόμπαρο της Αττικής. Οι μουσικές είναι γκρουβάτες, ρέγκε και φανκ, και παίζουν στη σωστή εκείνη ένταση που δεν είναι ούτε ενοχλητικά δυνατή ούτε σαν κάπου μακριά να παίζει ένα τρανζιστοράκι. Το πρώτο επίπεδο έχει ξύλινους πάγκους και μεγάλα παρεΐστικα τραπέζια από τη μια, και ψηλά σκαμπό σε ξύλινο πάσο με θέα το απέραντο γαλάζιο από την άλλη. Στο δεύτερο επίπεδο ρομαντζάρουν κυρίως ζευγάρια, σε τραπεζάκια για δύο με χειροποίητα καθίσματα από κορμούς δέντρων επάνω στους οποίους απλώνονται μαξιλαράκια. Από εδώ κι αν είναι φοβερή η θέα στην θάλασσα.

Από την χαλαρή και κεφάτη μπάρα θα προμηθευτείς (self service) ωραία καφεδάκια και παγωμένες μπύρες σε καλές τιμές: Στα 3€ ο freddo espresso, από 4,50€ οι μπύρες. Η πραγματική αποκάλυψη, όμως, είναι τα κοκτέιλ, σαν το Jamaican Boy με ρούμι και μάνγκο, το Dry Rock με Aperol και passion fruit, και η κλασική Paloma με τεκίλα και ροζ γκρέιπφρουτ. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 10€ ως 13€, ενώ άμα πεινάσεις θα σου ψήσουν και δυο φανταστικές πίτσες, Μαργαρίτα ή Σπέσιαλ με αλλαντικά, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 7€.

Και το καλύτερο: Η φάση είναι ξενύχτικη, δεν τελειώνει με το που σκοτεινιάσει όπως σε άλλα μπητσόμπαρα, πράγμα που σημαίνει ότι έρχεσαι άνετα για βραδινό μπάνιο ή κοκτέιλ, μουσικές και ρομαντζάδα με φόντο το φεγγάρι που καθρεφτίζεται στην θάλασσα (διακαμό το λέμε το moon river στα ελληνικά, το ‘ξερες, δεν το ‘ξερες, όλα εμείς πρέπει να σου τα λέμε).

Η παραλία τι λέει;

Το Νήσος διαφέρει επίσης από τα περισσότερα beach bar της Αττικής ως προς το ότι δεν βρίσκεται πάνω στην παραλία: Κατεβαίνεις λίγα σκαλάκια για να βουτήξεις. Ξαπλώστρες και τέτοια ενοχλητικά να χαλάνε το τοπίο εδώ δεν υπάρχουν, μιλάμε για καθαρόαιμο café-μπαράκι. Η ίδια η παραλία είναι βοτσαλωτή με λίγη άμμο, μεγαλούτσικη σε έκταση που σημαίνει ότι σχεδόν πάντα θα βρεις χώρο να απλώσεις ψάθες και πετσέτες, με καθαρά νερά και λίγες πετρούλες σε σημεία μέσα στο νερό –το πιο άνετο σημείο για να μπεις αν σε ενοχλούν είναι τέρμα αριστερά όπως κοιτάς την θάλασσα. Επιβλητικά βράχια στο πίσω μέρος της, τόσο επίπεδα λες και κάποιος τα έχει κόψει με μαχαίρι, κοκκινίζουν εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα κάνοντας το τοπίο μαγικό.

Η μικρή βραχονησίδα ακριβώς απέναντι λέγεται Αρσίδα, και είναι όσο κοντά χρειάζεται για να την εξερευνήσεις με κανό ή sup, αν έχεις –για απλωτές είναι μάλλον μακριά. Έχει και μια ωραία μικρή παραλιούλα με φουλ ροβινσωνική αίσθηση επάνω στο νησί.

@in2life_gr Θα είσαι στην Αθήνα, αλλά θα είναι σαν να είσαι σε νησί #beachbar #αναβυσσος #νησος #παραλιες #καλοκαιριστηναθηνα #ελληνικοτικτοκ #παραλία #in2life #μπεςφοργιουγαμω #μπαρ #ραντεβου ♬ Ok I Like It - Milky Chance
 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v