Στο Περιγιάλι της Κερατέας οι βουτιές είναι νοσταλγικές

Ένας μικρός, γλυκύτατος κολπίσκος με διάφανα νερά και χωρίς καμία οργάνωση, είναι το τέλειο σκηνικό για βουτιές που έχουν κάτι από τα παιδικά σου καλοκαίρια.

Στο Περιγιάλι της Κερατέας οι βουτιές είναι νοσταλγικές

Το πρώτο πράγμα που θα προσέξεις είναι τα δέντρα: Ένας πελώριος ευκάλυπτος στη μια πλευρά και ένας φουντωτός σχίνος στην άλλη απλώνουν απολαυστική σκιά στο πίσω μέρος της παραλίας, εκεί απ’ όπου μπαίνεις αν έρθεις με αυτοκίνητο και όχι ακολουθώντας σκαλάκια ή μονοπάτια. Με το καλημέρα σας, να το και το δίλημμα: Να απλώσεις πετσέτα εδώ πίσω, στην φυσική σκιά τους, ή να στήσεις την ομπρέλα σου πιο κάτω, πιο κοντά στο κύμα; Τέτοια να είναι πάντα τα διλήμματά σου.

Το Περιγιάλι είναι μια από τις πολλές, γλυκύτατες και ανοργάνωτες παραλίες της Κερατέας. Το βρίσκεις στον χάρτη εδώ, και το προσεγγίζεις εύκολα μέσω Αττικής Οδού σε 40-50 λεπτά από την Αθήνα, αναλόγως από πού ξεκινάς. Ο δρόμος είναι τσιμεντοστρωμένος ως το τέρμα του, καταλήγει δε σε ένα μικρό πλάτωμα όπου παρκάρουν τα αυτοκίνητα.

Η παραλία έχει άμμο με ψιλό βοτσαλάκι μέσα κι έξω από το νερό, κι όταν λέμε ψιλό το εννοούμε: Παπουτσάκια θαλάσσης δεν θα χρειαστείς, το μπες-βγες στην θάλασσα είναι σούπερ άνετο. Τα νερά είναι απολαυστικά, διαυγή και ανοιχτογάλαζα, Αιγαίο γαρ: Αν σηκώσεις το βλέμμα στον ορίζοντα η στεριά που βλέπεις είναι ο βορράς της Μακρονήσου. Τη μάσκα σου να φέρεις οπωσδήποτε, ο βυθός είναι φαντασμαγορικός, τίγκα στα ψαράκια που κολυμπούν μαζί σου αμέριμνα, εξ ου και στα βράχια δεξιά κι αριστερά από την παραλία θα δεις ενίοτε επίδοξους ψαράδες να ρίχνουν πετονιά.

Απολύτως καμία οργάνωση δεν υπάρχει εδώ, είσαι εσύ, το κύμα και τα τζιτζίκια, αν όμως λαχταρήσεις ένα καφεδάκι ή μια παγωμένη μπύρα το café Mr George κάνει ντελίβερι στην παραλία με ένα τηλεφώνημα στο 2294041366 ή στο 6987727224. Εναλλακτικά, παίρνεις ό,τι χρειαστείς πριν κατέβεις στην παραλία από αυτό εδώ το café, στην τελευταία διασταύρωση που θα συναντήσεις.

Πείνασα, τι έχει να φάμε;

Καταρχάς, δύο παραλίες παραδίπλα, στα 4 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Περιγιάλι, θα βρεις την Ντελένια, που σου έχουμε ξανασυστήσει: Ψαροταβερνάκι από τα καλύτερα της Αττικής, με τραπεζάκια πλάι στο κύμα στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, σερβίρει ολόφρεσκο ψάρι (στα 65€ το κιλό το φαγκρί) και καταπληκτικά πιάτα θαλασσινών, σαν τις γαρίδες με αβοκάντο και μαυρομάτικα, το θράψαλο γεμιστό με φέτα μπουγιουρντί και το κριθαρότο καραβίδας με μπισκ φρέσκιας ντομάτας και βασιλικό, αλλά και πιο κλασικά, όπως τα καλοτηγανισμένα καλαμαράκια που δεν έχουν ίχνος λαδίλας και το χταπόδι σχάρας με λαδόξυδο. Αν δεν πάρεις μεγάλο φρέσκο ψάρι, ο λογαριασμός με το απαραίτητο ουζάκι θα κυμανθεί στα 25-30€ το άτομο.

Αν πάλι είσαι για κρεατικά, θα πας γραμμή στην αυλίτσα του Λάζο, ακριβώς 14 λεπτά οδήγησης από το Περιγιάλι. Θάλασσα μπορεί να μην βλέπει, είναι όμως αφενός πανέμορφο και αφετέρου πεντανόστιμο, με ένα μενού βασισμένο στα τοπικά προϊόντα που προτείνει πιάτα όπως το ταλαγάνι στη θράκα με ντομάτα, μυρωδικά, ελιές και λεμόνι, η σαντορινιά φάβα με λιαστές ντομάτες και κάπαρη, το αρβανίτικο τηγανόψωμο με φέτα, μέλι και ρίγανη, τα σκιουφιχτά με απάκι και κρέμα παρμεζάνας, ο σπιτικός γύρος στη θράκα, και τα ονειρεμένα κρέατα που ξεκινούν από πρόβατο και αρνί με το κιλό και φτάνουν σε τόμαχοκ και ταλιάτες που σερβίρονται με οφτές πατάτες. Λογαριασμός με κρασί, από 20€ ως 30€ το άτομο, αναλόγως πόσο θα ξεφύγεις με τα κρέατα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v