Πού τρώμε οικονομικά στις Σπέτσες;

Πάμε μια νόστιμη βόλτα στο κοντινό (και ακριβό) νησί των Σπετσών και πιάνουμε θέση στις πιο οικονομικές του γευστικές διευθύνσεις.

Πού τρώμε οικονομικά στις Σπέτσες;

Σε ιδανική απόσταση για ξεκούραστα Σαββατοκύριακα, οι Σπέτσες με την αρχοντική τους γοητεία προσελκύουν πλήθος κόσμου στα κοσμοπολίτικα σοκάκια τους.

Είναι όμως και αρκετά ακριβές, κάτι το οποίο είναι εμφανές και στους καταλόγους των εστιατορίων.

Παρ’ όλα αυτά μπορείς να φας – κάπως – οικονομικά σε ταβέρνες και εστιατόρια στο νησί.

Δες παρακάτω μερικές τίμιες επιλογές.

Στην ιστορική ψαροταβέρνα του Πάτραλη στην Κουνουπίτσα θα δοκιμάσεις φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, όπως μύδια σαγανάκι, ριζότο σουπιάς, καλοτηγανισμένα μπαρμπουνάκια, καραβιδοουρές σπαγγέτι και φρέσκο τόνο με ριγκατόνι, αλλά και κάποια μαγειρευτά. Σημείωσε το αρνί φούρνου και το κοκκινιστό μοσχαράκι. Λογαριασμός από 30€ το άτομο, με κρασί.


Δίπλα στο μουσείο της Μπουμπουλίνας, ο Άγιος έχει… ευλογημένη σούβλα και βγάζει λαχταριστό κοκορέτσι και αρνάκι, ενώ στον κατάλογο θα βρεις ωραίο λουκάνικο χωριάτικο, ψαρονέφρι καπνιστό, σπετζοφάι, ζυμαρικά και αρκετά κρεατικά της ώρας, όπως μπιφτεκάκια με πατάτες τηγανιτές και φιλέτο κοτόπουλο. Λογαριασμός από 25€ το άτομο, με κρασί.


Στου Καπελόγιαννη στο παλιό λιμάνι, η θέα είναι όμορφη το ίδιο και τα πιάτα θαλασσινών, τα οποία συνοδεύουν τα ουζάκια (περί τα 30€ το άτομο, για τσιμπολόγημα και ποτό), ενώ στο ειδυλλιακό Νερό της Αγάπης θα δοκιμάσεις δημιουργικά πιάτα θάλασσας, και ωραίες συνταγές ριζότου και ζυμαρικών. Για ένα γεύμα υπολόγισε περί τα 35€ το άτομο, με κρασί.


Στο Mosquito Spetses στην Κουνουπίτσα, πέρα από λαχταριστό πρωινό με εξαιρετικά pancakes, θα βρεις και ένα ωραιότατο μενού για μεσημεριανό/βραδινό, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων tacos με μεξικάνικο κοτόπουλο, σαλάτα με μανούρι, ρόκα, σπανάκι και βινεγκρέτ λιαστής ντομάτας, μπριζολάκια σχάρας με ουίσκι μπάρμπεκιου και καραμελωμένα κρεμμύδια, μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές και ποικιλία κρεατικών. Λογαριασμός στα 20-25€ για ένα γεύμα με εγχώριες craft μπίρες.


Για πίτσα και ζυμαρικά σε καλές τιμές, θα πας στο Clock στην Πλατεία Ρολογιού εξ ου και το όνομα. Βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει τίμιες ιταλικές επιλογές, όπως πίτσα Καλαμπρέζε με μοτσαρέλα, σαλάμι πικάντικο και αυγό, πίτσα Χωριάτικη με φέτα, κρεμμύδι, πιπεριά, ελιές και κάπαρη και πικάντικη Αραμπιάτα, με ροζ σάλτσα και φρέσκο σκορδάκι. Λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με μπίρα ή κρασί.


Στα ενδότερα της πόλης των Σπετσών, το Παχνί βρίσκεται σε ήσυχο σημείο μακριά από τη βαβούρα της παραλίας, και σερβίρει στον όμορφο κήπο του παραδοσιακές γεύσεις και ψητά, όπως πατάτες γιαχνί, σαγανάκι με μέλι και μαυροσούσαμο, σαλάτα μαυρομάτικα, αρνίσια παϊδάκια, ψαρονέφρι, μπριζόλα και μπριζόλα μοσχαρίσια γάλακτος. Λογαριασμός με κρασί στα 30€ το άτομο.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v