Καντίνα της Αννούλας: Γιατί έγινε θρύλος στην Θεσσαλονίκη;
Μια οικογενειακή καντίνα στην Καλαμαριά έγινε talk of the town και συνεχίζει να γράφει ιστορία στη street food σκηνή της Θεσσαλονίκης.

Μια οικογενειακή καντίνα στην Καλαμαριά έγινε talk of the town και συνεχίζει να γράφει ιστορία στη street food σκηνή της Θεσσαλονίκης.
Ξεκίνησε σαν μια απλή καντίνα στην Καλαμαριά και εξελίχθηκε σε έναν από τους πιο αγαπημένους street food προορισμούς της Θεσσαλονίκης. Η «Καντίνα της Αννούλας» μετρά περισσότερα από 15 χρόνια ζωής, έχει μεγαλώσει, εξελιχθεί, αλλά παραμένει πιστή στην ποιότητα που την έκανε θρύλο.
Όλα άρχισαν στα τέλη του 2008, στην οδό Πλαστήρα, όταν το ζευγάρι Άννα και Τάσος Κυριακίδης αποφάσισε να στήσει μια μικρή καντίνα με σπιτικά κρεατικά και πατάτες κομμένες στο χέρι. Η Άννα ανέλαβε τις πρωινές βάρδιες, ο Τάσος – πρώην κρεοπώλης με μεγάλη εμπειρία – τα βράδια. Γρήγορα, η φήμη τους εξαπλώθηκε: καλό κρέας, τίμιο φαγητό, ζεστή εξυπηρέτηση.
Λίγους μήνες μετά, η «Αννούλα» μετακομίζει στη νέα της βάση, στην Κ. Καραμανλή, λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο Νταλίπη. Ο κόσμος συνεχίζει να την ακολουθεί, κι όχι άδικα: είναι από τις πρώτες στάσεις των Θεσσαλονικέων για βραδινό street food – αλλά και των περαστικών που κάπου άκουσαν γι’ αυτήν.
Το 2010, την οικογενειακή επιχείρηση ενισχύει και ο γιος, Γιώργος. Το 2016, μετά τον θάνατο του Τάσου, η καντίνα μεταφέρεται σε ένα νέο, σταθερό σημείο – ξανά στην Καραμανλή, στο νούμερο 40Α. Ένα κατάστημα με την αισθητική food truck, υπερυψωμένο εσωτερικά, με ξεχωριστή εξωτερική όψη και αυξανόμενη πελατεία που ανάγκασε την οικογένεια να μεγαλώσει την ομάδα της μέσα στις πρώτες εβδομάδες.
Σήμερα, στη διαχείριση βρίσκονται και τα τρία παιδιά του ζευγαριού –Γιώργος, Χρήστος και Γεωργία– ενώ το μενού εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες γεύσεις, πάντα με σταθερό σημείο αναφοράς το καλό, προσεγμένο κρέας και τις φρέσκες πρώτες ύλες.
Στην «Αννούλα» βρίσκεις όλα τα αγαπημένα: από τη διάσημη πανσέτα μέχρι μοσχαρίσιο μπιφτέκι, λουκάνικα Τζουμαγιάς, κεμπάπ προβάτου, ριγανάτο και χασάπικο, σε σάντουιτς, μερίδες ή τεμάχια. Μπορείς να επιλέξεις κλασική πίτα ή φοκάτσια, ενώ οι σταθερές burger-ο-συνταγές καλύπτουν κάθε γούστο. Ούτε οι vegan, όμως, δεν μένουν παραπονεμένοι εδώ: Για αυτούς υπάρχει και το δημοφιλές plant burger της Beyond Meat.
Ορεκτικά, σαλάτες, μπύρες από μικροζυθοποιίες, ρετσίνες και τσίπουρα συμπληρώνουν την εμπειρία, μαζί με παγωτό μηχανής το καλοκαίρι. Σημείωσε και το site τους –από τα πιο ωραία που έχουμε δει: με 3D καντίνα, αναλυτικό μενού και δυνατότητα online παραγγελίας.
Γιατί είναι αληθινή, τίμια, χωρίς υπερβολές και δήθεν. Γιατί προτιμά συνεργασία με τοπικό κρεοπώλη και όχι μαζική παραγωγή. Γιατί συνεχίζει να δουλεύει με μεράκι, με μια ειλικρίνεια που κερδίζει μικρούς και μεγάλους. Γιατί ποτέ δεν βασίστηκε στα social media –ο κόσμος τη διαφημίζει στόμα με στόμα. Και γιατί απέδειξε πως όταν κάτι φτιάχνεται με αγάπη και ποιότητα, μπορεί να γίνει θρύλος.
Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α, Καλαμαριά
Τηλ.: 2310 445184
Ωράριο λειτουργίας:
Κυριακή – Πέμπτη: 12.00 – 02.00
Παρασκευή – Σάββατο: 12.00 – 04.00