Στους καφενέδες του Κεραμεικού σερβίρουν ωραία ρακή και μεζέδες

Πιάνουμε τραπεζάκι στα καφενεία και τα μεζεδοπωλεία του Κεραμεικού, τσουγκρίζουμε ρακές και συνειδητοποιούμε πως η ζωή είναι ωραία.

Στους καφενέδες του Κεραμεικού σερβίρουν ωραία ρακή και μεζέδες

Αν ψάχνεις μια πιάτσα για να ρουφήξεις ρακές και να τσιμπολογήσεις νόστιμα μεζεδάκια ο Κεραμεικός και τα στενά του είναι για σένα, ΠΑΜ.

Εντάξει, πάλιωσε το αστείο, αλλά ο Κεραμεικός δεν παλιώνει με τίποτα. Παραμένει μια από τις κορυφαίες επιλογές για παρεΐστικα μεζεδοκαμώματα κι εμείς βάζουμε πλώρη για ακόμα μια φορά προς τα κει, πιάνοντας τραπεζάκι στα καλύτερα καφενεία του.

Τα Κανάρια

Κεραμεικού 88, τηλ: 21 0342 5166


Γιε μου που πάς; Μάνα πάω για τσίπουρα και ρακές στα Κανάρια. Στιχομυθία φανταστιή, φοιτητική και όχι μόνο, μιας και ο καφενές του Κεραμεικού είναι δια πάσα νόσο και πάσα ηλικία. Με όνομα εμπνευσμένο από τότε που τα κανάρια στα κλουβιά της περιοχής κελαηδούσαν, αυτό το παρεϊστικό στέκι σερβίρει μεζεδάκια όπως κεμπαπάκια γιαουρτλού, λουκάνικο καυτερό, ντάκο, μαστέλο, λουκάνικο πρόβειο ή στριφτό ριγανάτο, σύγκλινο, καβουρμά, απάκι Κρήτης, φέτα στο πήλινο, ξύγαλο Σητείας και άλλα τέτοια ωραία για να παντρέψεις τις ρακές ή τα τσίπουρα του καταλόγου. Λογαριασμός για μεζεδοτσιμπολόγημα μετά αλκοόλ, στα 15-18€ το άτομο.

O Λούης

Λεωνίδου 87, τηλ: 21 0347 6926


Με όνομα βαρύ και νόστιμο σαν την ιστορία, ο Λούης είναι από τους πλέον αγαπημένους καφενέδες της Αθήνας ολάκερης και βαστά την φήμη του σε πείσμα των καιρών με νόστιμα, μικρά πιατάκια τα οποία συνοδεύουν τις ρακές, τις μπίρες και τα κρασιά στα τραπεζάκια του που είναι μονίμως γεμάτα. Εδώ θα τσιμπολογήσεις πατατοσαλάτα, φακοσαλάτα, μαυρομάτια με κρέμα βαλσάμικο, χούμους, λιβανέζικη σαλάτα με κόκκινα φασόλια, ταμπουλέ, φάβα, ντολμαδάκια γιαλαντζί, αλλά και ποικιλίες αλλαντικών με σαλάμι, γαλοπούλα, μορταδέλα και μανιτάρια με σκόρδο και κρεμμυδάκι. Οι μερίδες είναι μικρές, οπότε αν θες να χορτάσεις και να πιεις, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Καμπεθόν

Κεραμεικού 110, τηλ: 2155506414


Στη συνοριογραμμή Γκαζίου και Κεραμεικού μια από τις πιο αγαπημένες αυλές του αθηναϊκού κέντρου σε περιμένει απλώνοντας τραπέζια στο χαλικάκι της για να τσιμπολογήσεις με την παρέα νόστιμους μεζέδες, και να τους συνοδεύσεις με το αλκοόλ το επιούσιο. Ρακές, ούζα και τσίπουρα από τη μία, μανιτάρια σωτέ, κοτοσαλάτα, φασολάκια, ανθοτυροκεφτέδες, κάτσου κάρι με κοτόπουλο, στριφτάδια με πεκορίνο και μανιτάρια πορτομπέλο και πανσέτες φούρνου από την άλλη, φτιάχνουν μια ωραιότατη μεζεδοκατάσταση για να κάτσεις με τις ώρες, να τρως και να πίνεις. Λογαριασμός με ρακές και τσιμπολόγημα, στα 15-20€ το άτομο.

Τυφλόμυγα

Παραμυθίας 22, τηλ.: 2155017177


Αγαπημένο καφενείο της περιοχής, η Τυφλόμυγα απλώνει τραπεζάκια στον πολυφωτογραφημένο πεζόδρομο της Παραμυθίας, και τα γεμίζει με κοσμο και κοσμάκη που απολαμβάνουν εκλεκτούς μεζέδες, πίνοντας ρακές και λοιπά αλκοόλια. Στα μεζεδάκια του περιλαμβάνονται πατάτες baby με δεντρολίβανο, καγιανάς, μαμαδίσια κεφτεδάκια, κολοκυθοκεφτέδες, μανιτάρια με τζίντζερ, πανσετάκια και ένα πολύ ωραίο κοτόπουλο με κάρυ και ρύζι. Με τις απαραίτητες ρακές, ή ουζάκια (κι ένα τέλειο ρακόμελο αν έτσι το νιώθεις) ο λογαριασμός θα βγει μάξιμουμ 15€ το άτομο.

Κορόβα

Κεραμεικού 93-95, τηλ.: 21 3030 1210


Γίνεται ένα καφενείο να έχει φαγητό σαν σε προσεγμένο εστιατόριο; Η Κορόβα τα καταφέρνει, έχοντας με διαφορά το καλύτερο φαγητό της λίστας, το οποίο σερβίρει σε τραπεζάκια έξω στο φαρδύ πεζοδρόμιο της Κεραμεικού. Στα «οπωσδήποτε» του μενού σημείωσε τον μπακαλιάρο με άγρια χόρτα και αλιάδα, τα πελμένι, ήτοι ζυμαρικά γεμισμένα με κιμά και σερβιρισμένα με γιαούρτι και κόκκινη σάλτσα, το χούμους, τον καβουρμά, το λουκάνικο Δράμας με φάβα, το μπιφτέκι από κόκκινη φακή, παντζάρι και καρότο, και τα μπριζολάκια με spicy barbecue σως. Αν σε έπιασε μια ξαφνική πείνα για γλυκάκι, έχει και ωραιότατη πορτοκαλόπιτα. Για φαγητό μετά ρακής, υπολόγισε περί τα 20€ το άτομο.

Πελεκάνος

Σφακτηρίας 24, τηλ: 21 3046 7173


Φρέσκια μεζεδο-ρακο-ουζο άφιξη στην περιοχή, ο Πελεκάνος σερβίρει στα τραπεζάκια του κάθε λογής μεζεδάκια τα οποία συνοδεύονται από ρακές και ούζα, αλλά και κυκλαδίτικη μπίρα αν θες να αλλαξοπιστήσεις. Ο κατάλογος του περιλαμβάνει νόστιμες επιλογές όπως ρεγγοσαλάτα, γαλέο κοκκινιστό, ταραμοσαλάτα, γαύρο στη σχάρα, κολιό, φάβα με κάππαρη Τήνου, χορτοκεφτέδες, ολόφρεσκες τηγανιτές πατάτες, χταποδάκι ξυδάτο, γαύρο μαρινάτο και λακέρδα τόνου. Έχει και μερικά τυράκια από το νησί, όπως αγελαδινό Τήνου, γραβιέρα και Καρίκι. Λογαριασμός για τσιμπολόγημα με ρακές, στα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v