Crime σειρές στο Netflix για να δούμε αν μπορείς να βρεις τον δολοφόνο

Μυστηριώδη εγκλήματα, ανεξιχνίαστες δολοφονίες και whodunit podcasts συνθέτουν τον μπαξέ των crime σειρών του Netflix.

Crime σειρές στο Netflix για να δούμε αν μπορείς να βρεις τον δολοφόνο

Λίγο το καλοκαιράκι που φτάνει –ημερομηνιακά- σε λίγες μέρες στο τέλος του, λίγο οι διακοπές του Αυγούστου, λίγο οι υψηλές θερμοκρασίες της εποχής μας κάνουν να επιζητούμε μια δροσερή γωνιά του σπιτιού, του μπαλκονιού, της ταράτσας ή και της αυλής για να δούμε την αγαπημένη μας σειρά. Οι λάτρεις των crime σειρών δε έχουν να διαλέξουν μέσα από μια μεγάλη γκάμα επιλογών ειδικά αν είναι συνδρομητές στο Netflix καθώς η streaming πλατφόρμα της καρδιάς μας φιλοξενεί μπόλικα διαμαντάκια του είδους.

Μπόντκιν (2024, 1 σεζόν)

Μια ετερόκλητη ομάδα παραγωγών podcast εξερευνά μυστηριώδεις εξαφανίσεις από άλλη εποχή σε μια γοητευτική ιρλανδική πόλη με σκοτεινά, τρομακτικά μυστικά. Τα πάντα ωστόσο αλλάζουν όταν οι τρεις podcasters ανακαλύψουν στοιχεία που τους οδηγούν να πιστέψουν ότι οι εξαφανίσεις σχετίζονται με μια σειρά από ανεξιχνίαστα εγκλήματα.

Χωρίς να ξεχνά λεπτό τον whodunit προσανατολισμό του (να ανακαλύψουμε δηλαδή ποιος κρύβεται πίσω από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις) το Μπόντκιν επενδύει στο συγκλονιστικής ομορφιάς ιρλανδικό τοπίο, υπογραμμίζοντας τις σκηνοθετικές αρετές της ομάδας του που μεγαλουργεί σε πολλά στοπ καρέ. Ανεπιτήδευτο, καλογραμμένο, ευρηματικό, έξυπνο, απενοχοποιημένο και καθόλου κουραστικό το Μπόντκιν είναι το feelgood crime διαμαντάκι που περίμενες καιρό.

Έρικ (2024, 1 σεζόν)

Μαζί μ' έναν επίμονο αστυνομικό, ένας απελπισμένος πατέρας παλεύει με τους δικούς του δαίμονες στη Νέα Υόρκη του 1980 ενώ αναζητά τον εννιάχρονο γιο του που αγνοείται. Η σειρά "Έρικ", με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Γκάμπι Χόφμαν και Μακίνλι Μπέλτσερ ΙΙΙ, είναι ένα συγκινητικό αστυνομικό δράμα που ακολουθεί την απεγνωσμένη έρευνα ενός πατέρα, όταν ο γιός του εξαφανίζεται ένα πρωί ενώ πήγαινε στο σχολείο.

Για άλλη μια φορά ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς αποδεικνύει γιατί συγκαταλέγεται στην αφρόκρεμα των ηθοποιών του Χόλιγουντ δίνοντας μια ακόμη εξαιρετική ερμηνεία, που συμπαρασύρει και ξεχωρίζει το Έρικ από τον σωρό των πρόσφατων κυκλοφοριών του Netflix. Mε ισόποσες δόσεις αστυνομικού θρίλερ και οικογενειακού δράματος η σειρά μοιάζει ταμάμ επιλογή για καλοκαιρινό binge watching.

Dead Boy Detectives (2024, 1 σεζόν)

Ο Έντουιν και ο Τσαρλς είναι κολλητοί, φαντάσματα... και οι καλύτεροι ντετέκτιβ μεταξύ των θνητών. Θα κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν μαζί, ακόμα και να ξεφύγουν από κακές μάγισσες, την Κόλαση και τον ίδιο τον Χάρο.

Το "Dead Boy Detectives" βασίζεται στην αγαπημένη σειρά κόμικ του Νιλ Γκέιμαν και αποτελεί μια νέα προσθήκη στο σύμπαν του "The Sandman" για το Netflix. Αν μπορούσαμε να βάλουμε έναν τίτλο για να καταλαβαινόμαστε θα λέγαμε πως πρόκειται για ένα Supernatural που θα εκτιμήσει ιδιαίτερα η Generation Z. Ανατροπές, ευρηματική σκηνοθεσία κι ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο που κλέβει τις εντυπώσεις, συνθέτουν το μυστικό της επιτυχίας.

Οδηγός φόνων για καλά κορίτσια (1 σεζόν, 2024)

Πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία ενός 17χρονου κοριτσιού σε μια ήσυχη αγγλική πόλη μια φοιτήτρια είναι αποφασισμένη να αποκαλύψει την αλήθεια για τον δολοφόνο. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Holly Jackson που έκανε τεράστιο χαμό στο BookTok μεγαλώνοντας κατά πολύ την ανυπομονησία των χιλιάδων αναγνωστών για την τηλεοπτική μεταφορά του.

Η δαιμόνια ντετέκτιβ Πιπ Φιτζ-Αμόμπι (τον ρόλο της οποίας ερμηνεύει η Έμα Μάϊερς από το Wednesday) είναι σίγουρα ο βασικός λόγος για να δεις απνευστί σχεδόν τον Οδηγό Φόνων για καλά κορίτσια, χαρίζοντάς μας έναν φρέσκο χαρακτήρα που έχει όλα τα φόντα για να τον αγαπήσεις. Μέσα από μπόλικο σασπένς κι έξυπνες ανατροπές, η σειρά μοιάζει η ενδεδειγμένη επιλογή για να την ξεπετάξεις σε binge watching ρυθμούς χάρη στο ευχάριστο σενάριο και σκηνοθεσία της.

To Δις Εξαμαρτείν (2024, 1 σεζόν)

Όταν η πρώην στρατιωτίνα Μάια βλέπει τον δολοφονημένο σύζυγό της από ένα μυστικό σύστημα ενδοεπικοινωνίας για μωρά, ανακαλύπτει μια θανάσιμη συνωμοσία από το παρελθόν. Ο βασιλιάς του μυστηρίου Χάρλαν Κομπέν υπογράφει το προκλητικό αστυνομικό θρίλερ «Το Δις Εξαμαρτείν» ακολουθώντας κατά γράμμα τους βασικούς κανόνες που χρειάζονται για να αγαπηθεί μια crime σειρά.

Επιλέγει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών πλαισιώνοντας τους με αινιγματικούς δεύτερους ρόλους, που κρύβουν πολλά περισσότερα από όσα αρχικά είχες καταλάβει. Ποντάρει σε ένα καλογραμμένο σενάριο που ευτυχώς δεν κοιλιάζει σε κανένα επεισόδιο, χαρίζοντάς μας αρκετά cliffhangers που τερματίζουν το αγωνιόμετρο. Τέλος κρατά τα αφηγηματικά γκέμια μακριά από το σκόπελο των εύκολων και χιλιοειπωμένων κλισέ γεγονός που κάνει το «Δις Εξαμαρτείν» μια από τις crime τηλεοπτικές εκπλήξεις της χρονιάς.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v