To Μπόντκιν είναι το διαμαντάκι που κακώς δεν πήρες πρέφα στο Netflix

Αν είσαι λάτρης των whodunit τηλεοπτικών γρίφων και των podcasts που διαλευκάνουν εγκλήματα, τότε άδειασε το πρόγραμμά σου γιατί το Μπόντκιν ψάχνει την οθόνη σου.

To Μπόντκιν είναι το διαμαντάκι που κακώς δεν πήρες πρέφα στο Netflix

Κάθε σειράκιας που σέβεται τον εαυτό του ζει κι αναπνέει για να ανακαλύπτει νέους τηλεοπτικούς ή streaming εθισμούς που περνάνε συνήθως κάτω από τα δημοφιλή ραντάρ κοινού και κριτικών. Για αυτόν τον λόγο ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι όταν ανακαλύψαμε το Μπόντκιν το οποίο μας ανάγκασε να πάρουμε πίσω όσα κακά λόγια έχουμε πει στο παρελθόν για το Netflix.

Ποιο είναι το στόρι ρε παιδιά;

Μια ετερόκλητη ομάδα παραγωγών podcast ερευνά μυστηριώδεις εξαφανίσεις από άλλη εποχή σε μια γοητευτική ιρλανδική πόλη με σκοτεινά, τρομακτικά μυστικά. Η ιστορία αρχίζει όταν οι τρεις podcasters ανακαλύπτουν στοιχεία που τους οδηγούν να πιστέψουν ότι οι εξαφανίσεις σχετίζονται με μια σειρά από ανεξιχνίαστα εγκλήματα. Καθώς προχωρούν στην έρευνα, οι πρωταγωνιστές βρίσκονται αντιμέτωποι με προσωπικές προκλήσεις και ανακαλύπτουν κρυμμένα μυστικά που αλλάζουν τις ζωές τους.

Παίζει κανένας γνωστός;

Εν αρχή ην ο υπέροχος Will Forte που κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Γκίμπερτ στο Μπόντγκιν. Είναι ο podcaster που αναζητά εναγωνίως μια επιτυχία, αφού η καριέρα του έχει πάρει δυστυχώς την κατιούσα. Ο Forte έγινε γνωστός κυρίως από τη συμμετοχή του στο Saturday Night Live (SNL), όπου ήταν μέλος του καστ από το 2002 έως το 2010. Στο SNL, ο Forte ξεχώρισε για τους εκκεντρικούς χαρακτήρες του και τις αστείρευτες κωμικές του ιδέες με τον ρόλο του MacGruber, μια παρωδία του MacGyver, που έγραψε τηλεοπτική ιστορία. Είχε δείξει δείγματα του ταλέντου του τόσο στην ταινία Nebraska του Alexander Payne όσο και στην επική σειρά The Last Man on Earth, και κουβάλα ερμηνευτικά στις πλάτες του το Μπόντκιν, αναγκάζοντάς μας να τον αγαπήσουμε λίγο περισσότερο από τους υπόλοιπους.

Tην έκπληξη από το καστ ωστόσο κάνει η Siobhán Cullen που έπαιζε εξαιρετικά στο γλυκύτατο The Dry τον ρόλο της Νταβ, μιας bad-ass ρεπόρτερ που δεν λογαριάζει τίποτα μέχρι να πετύχει τον σκοπό της. Η Νταβ ψάχνει τρόπο να εξιλεωθεί από την τελευταία της υπόθεση που έχει θέσει εν αμφιβόλω την πορεία της καριέρας της. Εξαιρετική κι η Robyn Cara στον αβανταδόρικο ρόλο της Έμι που προσπαθεί να ξεκλέψει λίγη από τη δόξα των συνεργατών και να γίνει πιο σκληρή όπως απαιτεί ο ρόλος της στην ομάδα.

Γιατί ξεχωρίζει το Μπόντκιν;

Σίγουρα η βασική σεναριακή ιδέα δεν ανακαλύπτει τον τροχό κι όσοι τη διαβάσουν είναι βέβαιο ότι θα αναφέρουν πιθανές ομοιότητες με το λατρεμένο Only Murders in The Building του Steve Martin. Παρόλα αυτά η θέαση του πρώτου επεισοδίου θα διώξει μακριά τις όποιες ανησυχίες περί τηλεοπτικού και βαρετού κακέκτυπου. Η σειρά ολοκληρώνεται σε 7 επεισόδια κι έχει μια θαυμαστή κλιμάκωση που έρχεται σε ταιριαστή ισορροπία με την εξέλιξη των χαρακτήρων, οι οποίοι μας αποκαλύπτουν πολλά περισσότερα από όσα αρχικά περιμέναμε από εκείνους.

Χωρίς να ξεχνά λεπτό τον whodunit προσανατολισμό του (να ανακαλύψουμε δηλαδή ποιος κρύβεται πίσω από τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις) το Μπόντκιν επενδύει στο συγκλονιστικής ομορφιάς ιρλανδικό τοπίο, υπογραμμίζοντας τις σκηνοθετικές αρετές της ομάδας του που μεγαλουργεί σε πολλά στοπ καρέ.

Η τριάδα των πρωταγωνιστών έχει εξαιρετική χημεία από την αρχή μέχρι το γκρανκινιολικό φινάλε –όχι spoilers εδώ- τόσο στις στιγμές που το σασπένς κόβει τις ανάσες μας, όσο και στις κωμικές εκρήξεις της σειράς που ευτυχώς είναι πολλές. Ανεπιτήδευτο, καλογραμμένο, ευρηματικό, έξυπνο, απενοχοποιημένο και καθόλου κουραστικό το Μπόντκιν είναι το feelgood crime διαμαντάκι που περίμενες καιρό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v