5 διαμαντάκια που παίζουν στο Netflix και κακώς δεν έχεις πάρει πρέφα

Σκανάραμε το ταινιόραμα του Netflix και βρήκαμε υπέροχα ταινιάκια που θα σου κρατήσουν συντροφιά φέρνοντας vibes θερινού στο σπίτι του.

5 διαμαντάκια που παίζουν στο Netflix και κακώς δεν έχεις πάρει πρέφα

Αν είσαι συνδρομητής του Netflix τότε μάλλον θα έχεις ήδη καταλάβει πως εκεί όλοι οι καλοί χωράνε. Κάθε μήνα υπάρχει τεράστια υπερπροσφορά προγραμμάτων αφού στοκάρονται πάμπολλες ταινίες, σειρές, αλλά κα ντοκιμαντέρ για να διαλέξεις ότι σε ευχαριστεί. Δυστυχώς πολλές φορές η ποσότητα υπερισχύει της ποιότητας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι λείπουν οι ταινιάρες και τα διαμαντάκια από το Νetflix.

Τουναντίον στην streaming πλατφόρμα της καρδιάς μας συνυπάρχουν μπόλικα διαμαντάκια τα οποία αξίζει να δεις μόν@ ή με παρέα. Εμείς ξεψαχνίσαμε το ταινιόραμα του Netflix διαλέγοντας 5 από αυτά κι είμαστε σίγουρα ότι δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδείς.

Έλβις του Μπαζ Λούρμαν (2022)

Η ταινία "Elvis" του Μπαζ Λούρμαν είναι μια βιογραφική δραματική ταινία που αφηγείται την ιστορία του απόλυτου μουσικού βασιλιά που δεν είναι άλλος από τον Έλβις Πρίσλεϊ. Μέσα από την προοπτική του μάνατζερ του, του Συνταγματάρχη Τομ Πάρκερ, τον οποίο υποδύεται ο Τομ Χανκς, η ταινία εξερευνά την πολυτάραχη ζωή και καριέρα του Πρίσλεϊ, από την άνοδο του στη δόξα τη δεκαετία του 1950 μέχρι τον θάνατό του το 1977.

Η αφήγηση επικεντρώνεται στη σύνθετη και συχνά τεταμένη σχέση μεταξύ του Πρίσλεϊ, τον οποίο ενσαρκώνει με αριστουργηματικό τρόπο ο Όστιν Μπάτλερ, και του Πάρκερ, ρίχνοντας φως στις επαγγελματικές και προσωπικές προκλήσεις που αντιμετώπισαν.

Η ταινία χαρακτηρίζεται από την αισθητική και τη σκηνοθετική υπογραφή του Λούρμαν, που περιλαμβάνει εντυπωσιακές μουσικές και χορευτικές σκηνές, έντονα χρώματα και έναν δυναμικό ρυθμό αφήγησης. Το Elvis είναι ένα φιλμ χάρμα οφθαλμών κι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα biopics που έχουμε δει ποτέ στη μεγάλη οθόνη χάρη στην ιδιοφυή σκηνοθετική του ματιά που δεν φοβάται να βγει έξω από την πεπατημένη αντίστοιχων κινηματογραφικών προσπαθειών.

Bridesmaids του Πολ Φέιγκ (2011)

Η πλοκή της ταινίας ακολουθεί την Άνι (Κρίστεν Γουίγκ), μια γυναίκα στα τριάντα της που αντιμετωπίζει μια σειρά από αποτυχίες στην επαγγελματική και προσωπική της ζωή. Όταν η καλύτερή της φίλη, η Λίλιαν (Μάγια Ρούντολφ), της ζητά να είναι η κουμπάρα στον γάμο της, η Άνι αναλαμβάνει το καθήκον με ενθουσιασμό, αλλά σύντομα συνειδητοποιεί ότι δεν είναι έτοιμη για τις απαιτήσεις και τις πιέσεις του ρόλου. Η Άνι βρίσκεται να ανταγωνίζεται την τέλεια και πλούσια νέα φίλη της Λίλιαν, την Έλεν (Ρόουζ Μπερν), η οποία απειλεί να της κλέψει τον ρόλο της καλύτερης φίλης.

Το "Bridesmaids" του Πολ Φέιγκ παραμένει μια διαχρονική κωμωδία που όχι μόνο προσφέρει άφθονο γέλιο, αλλά και παρουσιάζει ουσιαστικές και ρεαλιστικές απεικονίσεις των γυναικείων σχέσεων και των προκλήσεων της ενηλικίωσης. Είναι μια ταινία που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς, όχι μόνο για την κωμική της αξία, αλλά και για τα σημαντικά μηνύματα που περνάει με έναν αβίαστο και διασκεδαστικό τρόπο, συστήνοντάς μας το αστείρευτο ταλέντο της θεότητας που ακούει στο όνομα Κρίστεν Γουίγκ.

Lady Bird της Γκρέτα Γκέργουικ (2017)

Το 2002 η 17χρονη Κριστίν-«Lady Bird»-ΜακΦέρσον περνάει την τελευταία τάξη του λυκείου στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια ονειρευόμενη την κολεγιακή της «απόδραση» στη Νέα Υόρκη. Αυτή είναι λίγο πολύ η βασική ιστορία ενός indie αριστουργήματος που φέρει την χρυσή υπογραφή της Α24 κι έχει την Γκρέτα Γκέργκουικ να κάθεται στην σκηνοθετική καρέκλα και τη Σαόρσι Ρόναν σε έναν εμβληματικό πια πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αν δεν την έχεις δει αξίζει να μπει άμεσα στη watchlist σου χάρη στο έξυπνο μα όχι εξυπνακίστικο σενάριο και την τρυφερότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Γκέργουικ τους προβληματικούς ήρωες της που φοβούνται να ενηλικιωθούν γιατί γνωρίζουν μέσα τους ότι δεν έχουν ουσιαστικά άλλη επιλογή από το να αντιμετωπίσουν κατάμουτρα τη ζωή που θα βρεθεί στον δρόμο τους.

Ιστορία Γάμου του Νόα Μπάουμπακ (2019)

Το διεισδυτικό και συμπονετικό πορτρέτο της διάλυσης ενός γάμου και μιας οικογένειας που θέλει να παραμείνει ενωμένη, γίνεται ένα υπέροχο φιλμ στα χέρια του υποψηφίου για Όσκαρ σκηνοθέτη Νόα Μπάουμπακ. Με ένα καστ μεγατόνων στο οποίο συνυπάρχουν οι: Σκάρλετ Γιόχανσον, Άνταμ Ντράιβερ, Λόρα Ντερν, Άλαν Άλντα και Ρέι Λιότα, η Ιστορία Γάμου δεν φοβάται να αναμετρηθεί με τις εύθραυστες ανθρώπινες σχέσεις που ισορροπούν σε ένα τεντωμένο σκοινί όσο ο χρόνος τις φθείρει και γίνεται αδέκαστος κριτής απέναντί τους.

Ο Μπάουμπακ δεν χάνει στιγμή το μέτρο κι ευτυχώς δεν ακολουθεί καθόλου τα κλισέ δακρύβρεχτά μονοπάτια αντίστοιχων ιστοριών. Αντίθετα μένει να παρακολουθεί τις ζωές των ηρώων του χωρίς χαιρέκακες ευκολίες, δίνοντας το ελεύθερο στον Άνταμ Ντράιβερ να μας αποδείξει γιατί συγκαταλέγεται στους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Sorry to Bother You του Mπουτς Ρίλει (2018)

Αν έχεις δουλέψει ποτέ σε τηλεφωνικό κέντρο είναι σίγουρο πως θα δώσεις έξτρα respect στο Sorry to Bother You μιας και περιγράφει τη ζωή ενός μαύρου ρέμπελου υπαλλήλου σε τηλεφωνικό κέντρο ο οποίος χάρη στη «λευκή» φωνή του ανελίσσεται στην ιεραρχία της εταιρείας μέσα σε ελάχιστο διάστημα εξαιτίας των σπουδαίων πωλήσεων που επιτυγχάνει.

Μιλάμε για μια κατάμαυρη σάτιρα που γλεντάει τον φυλετικό ρατσισμό με δηλητηριώδες χιούμορ, βιντεοκλιπάδικη σκηνοθεσία κι ένα αλλοπρόσαλλο σενάριο που ανεβάζει το καλτ στάτους της. Επιβεβαιώνει το κλισέ ότι τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται στις κωμωδίες και μπράβο της.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v