Σε αυτές τις ταράτσες θα φας καλά χωρίς να ξοδέψεις πολλά

Από το Μοναστηράκι ως το Μετς και από του Ψυρρή στο Περιστέρι, πέντε δροσερές ταράτσες που θα σε χορτάσουν χωρίς να σε ξεπαραδιάσουν.

Σε αυτές τις ταράτσες θα φας καλά χωρίς να ξοδέψεις πολλά

Ποιος είπε ότι η δροσιά πρέπει να κοστίζει ακριβά; Σε αυτές τις αθηναϊκές ταράτσες τρώμε καλά χωρίς να πληρώνουμε πάνω από 20-25€ το άτομο, γιατί το καλοκαίρι στην πόλη θέλει καλοπέραση, είτε γύρισες μόλις από τις διακοπές και ακόμα περισσότερο αν δεν πήγες ποτέ.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη
Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, Ψυρρή, τηλ: 2103254184

Μεζετζίδικο, παστιρματζίδικο, εργαστήριο, ο Φάνης δεν σταματά να εξαπλώνεται στις ιστορικές γειτονιές του κέντρου, και πολύ καλά κάνει. Εδώ όμως μας απασχολεί η ταράτσα του, στο κτίριο όπου τον πρωτοαγαπήσαμε στου Ψυρρή, και στην οποία θα πιάσεις τραπεζάκι για να δοκιμάσεις τα διαλεχτά του μεζέδια, που είναι όλα ένα κι ένα. Ξεκίνα από τα καραμανλίδικα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, μελιτζανοσαλάτα και ανεβατό, τα πελμένι γεμιστά με κιμά, με σάλτσα ντομάτας και σος γιαουρτιού, τον βοδινό καβουρμά με πατάτες και πιπεριές, τη ρώσικη σαλάτα με σύγκλινο, την ταραμοσαλάτα με τριμμένο αυγοτάραχο Μεσολογγίου και το ιτσλί κεφτέ με σως γιαουρτιού. Συνοδεύεις με χύμα κρασί ή τσίπουρο από μεγάλη ποικιλία, και πληρώνεις περί τα 20€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

Couleur Locale
Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 6700 4917


Είναι, κατά κοινή ομολογία, μια από τις ωραιότερες ταράτσες-με-θέα-Ακρόπολη σε όλη την Αθήνα. Γνωστό κατά βάση για τα κοκτέιλ του, το Couleur Locale έχει και δύο ωραιότατα μενού για μεσημεριανό και δείπνο, στις προτάσεις των οποίων συγκαταλέγονται δυνατά μπέργκερ όπως το Truffle µε µοσχαρίσιο µπιφτέκι, τσένταρ, µπέικον ∆ράµας, µαγιονέζα τρούφας και φρέσκιες πατάτες τηγανητές, η pinsa με προσούτο Ευρυτανίας, πέστο ρόκας και ξύσµα µοσχολέµονο, το χούμους με στικς ψητών λαχανικών, νάτσος και πουράκια αλλαντικών και οι αλμυροί λουκουμάδες από κατσικίσια φέτα µε σπιτική µαρµελάδα ντοµάτας και σπόρους chia. Για φουλ έξτρα γεύμα με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσεις περί τα 25€ το άτομο. Αναλυτικό μενού εδώ

Καφέ Αβησσυνία
Κυνέτου 7, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0321 7047


Άλλη μία πανέμορφη ταράτσα στο Μοναστηράκι, χωμένη ανάμεσα στις αντικερί της πλατείας Αβησσυνίας, σερβίρει ένα μενού εμπνευσμένο από την ελληνική παράδοση και εμπλουτισμένο με δημιουργικές πινελιές. Ξεχωρίζουμε τον μουσακά με σπανάκι, το κοτόπουλο με κύμινο και κόκκινη σάλτσα, τα παραδοσιακά σμυρνέιικα σουτζουκάκια που σερβίρονται με ρύζι μπασμάτι, το κρασάτο χταπόδι με κρεμμύδια και κριθαράκι, τα κοζανίτικα γιαπράκια με κιμά και το δροσερό ταμπουλέ. Συνοδεύεις με ποτήρι κρασί ή ουζάκι, και πληρώνεις περί τα 25€ το άτομο.

Terrazzini 
Μαδύτου 29, Περιστέρι, τηλ: 21 0573 3164

Όχι, δεν είναι όλες οι ταράτσες στο κέντρο. Στην καρδιά του Περιστερίου, αυτή η αυθεντική τρατορία μας σερβίρει πεντανόστιμες μακαρονάδες και πίτσες στην δροσερή ταράτσα της. Από τα ζυμαρικά ξεχωρίζουν η βασίλισσα της απλότητας Aglio e olio με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, σκόρδο, chili, μαϊντανό και λεμόνι, η κλασική καρμπονάρα με αυγό, guanciale και πεκορίνο και τα σπαγγέτι με γαρίδες, ντομάτα λιαστή, σάλτσα san Marzano, φινόκιο, chili, ξύσμα πορτοκαλιού και vodka. Στα «οπωδήποτε» και μια πίτσα για τη μέση, όπως η χωριάτικη με σάλτσα ντομάτας, φέτα, κρεμμύδι, μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα, ελιές, πράσινη πιπεριά και ρίγανη. Για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 25€ περίπου το άτομο.

Luma
Φερεκύδου 2, Μετς, 116 35


Τρατοριών… συνέχεια, γιατί η ιταλική κουζίνα ταιριάζει πολύ με τη δροσιά των ταρατσών. Τώρα θα κατευθυνθούμε προς το Μετς, για να πιάσουμε τραπεζάκι στην πανέμορφη ταράτσα του Luma και να δοκιμάσουμε ένα φοβερό Risotto Pisselo με πανσέτα, αρακά, παρμεζάνα και φρέσκια μαύρη τρούφα, αλλά και παπαρδέλες με carpaccio γαρίδας, bisque, μπρόκολο, κόκκινη πιπεριά και γαρίδες σωτέ, και ριγκατόνι Copanata με μελιτζάνα, τριμμένη φρέσκια τομάτα, ρικότα, ξύσμα λεμονιού και ελιές. Από τις πίτσες, μακράν η αγαπημένη μας είναι αυτή με μοτσαρελα fior di late, κρέμα bianca, πέστο βασιλικού, φυστίκι και μορταδέλα. Για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, θα υπολογίσεις γύρω στα 25€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v