Πάμε για καφεδάκι σε ταράτσα με θέα ηλιοβασίλεμα

Όταν κοιτάς από ψηλά μοιάζουν τα ηλιοβασιλέματα μια ζωγραφιά. Για αυτόν τον λόγο πιάσαμε θέση στα ομορφότερα καφέ της πόλης που «ζωγραφίζουν» τα απογεύματά μας.

Πάμε για καφεδάκι σε ταράτσα με θέα ηλιοβασίλεμα

Ο Αύγουστος φτάνει ιδρωμένος στο τέλος του κι εμείς νοσταλγούμε όλα εκείνα τα υπέροχα ηλιοβασιλέματα που έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό χρώμα στις φετινές μας διακοπές. Αν είσαι κι εσύ στην ίδια φάση με εμάς θα φιλοτιμηθείς να μας κεράσεις ένα καφεδάκι στις ωραιότερες «ταράτσες» της πρωτεύουσας, αφού προηγουμένως κεράσουμε κι εμείς σπέσιαλ κι έξτρα περιποιημένη λίστα με υπέροχα κι άκρως ινσταγκραμικά café και all day bars.

Πράσινη Τέντα

Λυκαβηττός, τηλ: 21 0363 5400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @prasini_tenta


Η Πράσινη Τέντα στον αγαπημένο λόφο της Αθήνας είναι ο απόλυτος προορισμός τόσο για μικρούς όσο και για τους μεγάλους επισκέπτες, δίνοντας τους τη δυνατότητα να απολαύσουν πέρα από τη φύση κι ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, εκλεκτό φαγητό, καφέ υψηλής ποιότητας, ποτά και cocktails, ατενίζοντας πανοραμικά κάθε γωνιά της πρωτεύουσας.

Από τα θρυλικότερα καφέ της πόλης, η Πράσινη Τέντα  πρωτολειτούργησε ως καφέ-ουζερί το 1931, έκλεισε κάπου στο 2000 και ξαναλειτούργησε πριν λίγα χρόνια ώστε να μας δώσει ακόμη έναν λόγο να ανέβουμε προς Λυκαβηττό μεριά.

Πέρα από καφέδες, ροφήματα και φυσικούς χυμούς στο μενού της θα βρεις κι εξαιρετικά πιάτα όπως ριζότο καραβίδας, καρπάτσιο λαβράκι και Rib Eye Ουρουγουάης για εκείνους που προτιμούν το κρέας.

Deos

Λουίζης Ριανκούρ 64, Πανόρμου, τηλ.:21 6004 5685

Το Deos είναι το skyline all day bar που έψαχνε η Αθήνα κι άνοιξε πριν από περίπου έναν χρόνο στον 25ο όροφο του Πύργου Απόλλων κι όπως καταλαβαίνεις προσφέρει την Αθήνα και τον Πειραιά πιάτο στα μάτια σου τα οποία θα ενθουσιαστούν σαν βρεθούν εκεί. Αν ψάχνεις ιδανικότερο μέρος για να δεις το ηλιοβασίλεμα στο αθηναϊκό κέντρο δύσκολα θα βρεις. Αν σε πιάσει ένα κάποιο δέος λόγω ύψους μην φοβηθείς, αντίθετα κούρνιασε στα αναπαυτικά του καθίσματα και παράγγειλε ένα περιποιημένο καφεδάκι ή κάποιο δροσιστικό ρόφημα ή smoothie για να την κάνεις κυριολεκτικά και μεταφορικά ταράτσα.

Ε7 upper view

Άστιγγος 6, Πειραιάς, τηλ: 21 0411 5463

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by E7 Upper View (@e7upperview)


Nέα πειραιώτικη άφιξη μια ανάσα από το λιμάνι της καρδιάς μας και συγκεκριμένα απέναντι από την Πύλη Ε7 που κάνει μεγάλο χαμό μιας και είναι όσο ταρατσάτο χρειάζεται για να δώσει ένα ινσταγκραμικό μην πούμε καρτποσταλικό και μας πεις υπερβολικούς φόντο στα ηλιοβασιλέματά μας.

Με όπλο του την υπέροχη θέα από την ταράτσα, ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς το πρωί σερβίζοντας καφεδάκια και πρωινό και συνεχίζει ως πολύ αργά το βράδυ με ανεβαστικούς ρυθμούς από εγχώριους DJs (Sunday Soulman, Zanko, Stef Kourou κ.α.) οι οποίοι παρτάρουν δίχως αύριο τα ΠΣΚ με ελληνικές και ξένες επιτυχίες.

La Luna see the view

Nίκου Καζαντζάκη και Ρήγα Φεραίου, Πειραιάς, τηλ.: 21 0451 3216


Πειραιώτικο all day στέκι που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στα πρωινά και τα απογεύματά μας χάρη στην υπέροχη θέα του αλλά κι όλα τα καλούδια του καταλόγου που θα ικανοποιήσουν μέχρι και τον πλέον δύστροπο της παρέας.

Μόλις δύσει ο ήλιος θα μπορέσεις να απολαύσεις instagrammable ηλιοβασιλέματα, με μπαλκόνι σου τον Πειραιά πίνοντας καφεδάρες αλλά και ποτάρες αν σε πάει μέχρι αργά με ευφάνταστα signature κοκτέιλ ανά χείρας.

Terra Petra

Θέατρο Πέτρας, τηλ: 21 0506 0694

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TerraPetra (@terrapetra.gr)


Όσο ο καλός καιρό είναι σύμμαχος μας κι οι ήσυχες μέρες του Αυγούστου μας χαρίζουν χιλιοφωτογραφημένα ηλιοβασιλέματα, τόσο τα ελεύθερα τραπεζάκια του Terra Petra εξαφανίζονται. Το καλοκαιρινό μπαρ του πολυχώρου είναι ό,τι χρειάζεσαι για να lounge-άρεις, ανεβάζοντας τη διάθεσή σου. Δίπλα του θα βρεις  ένα δροσερό κι αιθέριο ντεκ με μεγάλες μπάρες και αναπαυτικούς καναπέδες όπου θα ριλαξάρεις με τις ώρες, ξεχνώντας ότι το αφεντικό γύρισε από άδεια και την επόμενη εβδομάδα θα παίξει βαρβάτο μίτινγκ. Ιδανικό για τις πρώτες αλλά και τις δεύτερες καφεδάτες βόλτες της μέρας το Terra Petra παραμένει σταθερή αξία για Πετρουπολιώτες και μη.

Apolis

Λόφος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη, τηλ.: 210 5060620

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Apolislounge@beat (@apolisloungebeat)


Παραμένουμε στα «υψηλά διαμερίσματα» της Πετρούπολης κι αυτή τη φορά μετακινούμαστε προς το Apolis για να απολαύσουμε μια φαντασμαγορική θέα κι ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα σαν βρεθούμε εκεί κατά τις απογευματινές ώρες για χαλαρωτικό καφεδάκι.

Αν το συνεχίσεις μέχρι αργά μπορείς να μεταφερθείς στο διπλανό μπαρ Scherzo που έχει άρωμα Κυκλάδων και φιλοξενείται στον ίδιο χώρο, σερβίροντας ωραία κοκτέιλ που είναι ό,τι πρέπει για την περίσταση.

Couleur Locale 

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ: 2167004917


Το Couleur Locale άνοιξε τις πόρτες του πριν 10 χρόνια για να δώσει ένα νέο και συγχρόνως διαχρονικό «τοπικό χρώμα» στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Θα το βρεις κρυμμένο μέσα στη στοά της οδού Νορμάνου στο Μοναστηράκι, πολύ κοντά από την ομώνυμη στάση του μετρό, σε μια πολυσύχναστη γειτονιά που θυμίζει κάτι από παλιά Αθήνα. Προφανώς θα έχεις ακούσει ή έχεις δει κάποιο ταγκ στην πολυαγαπημένη ταράτσα του που όσο τουριστίκ κι αν έχει γίνει, συνεχίζει να μας χαρίζει ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα τα απομεσήμερα στο κέντρο της πόλης.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v