Μπαρ με μπαλκόνια και ταράτσες χάρμα

Αν είσαι από αυτούς που αναζητούν το επόμενο ταρατσάτο ή «μπαλκονάτο» ποτό τότε σου έχουμε την πιο δροσερή λίστα της πόλης.

Μπαρ με μπαλκόνια και ταράτσες χάρμα

Καλοκαίριασε αν δεν το έχεις πάρει ήδη χαμπάρι κι όσο ο υδράργυρος σκαρφαλώνει πάνω από τους 30 βαθμούς τόσο κι εμείς ξεχυνόμαστε σε ταράτσες και μπαλκόνια για να πιούμε τα ποτάκια μας μπας και ξεχάσουμε ότι αύριο και πάλι δουλεύουμε. Ακολουθώντας λοιπόν τον μπαλκονάτο και ταρατσάτο χάρτη της πρωτεύουσας πιάνουμε θέση σε αγαπημένα μπαρ πριν ξεκινήσει το απόλυτο ντιμπέιτ του καλοκαιριού που δεν είναι άλλο από το: «ποτάρες ή κοκτεϊλάρες»;

Δον Κιχώτης

Αλέξανδρου Παπαναστασίου 68, Καστέλλα

Πολύ περισσότερο από ένα ακόμη μπαρ, ο Δον Κιχώτης είναι ένας πειραιώτικος θρύλος, που μετρά 40 και βάλε χρόνια ζωής σε ένα από τα απίστευτα νεοκλασικά της Καστέλας, που απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στη θάλασσα. Σαν βρεθείς πρώτη φορά εκεί είναι βέβαιο ότι θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό όταν αντικρύσεις το τεράστιο μπαλκόνι του που θα σου προσφέρει μια ανεμπόδιστη θέα στο πειραιώτικο θαλασσινό μπλε που απλώνεται εμπρός σου. Παλιότερα το σάουντρακ ρόκαρε ωστόσο το τελευταίο διάστημα οι ηχητικές επιλογές κλείνουν το μάτι στο mainstream ακροατήριο.  Πέρα από τις κλασικές κοκτεϊλάτες και spritz επιλογές που ξεκινούν από 9€ θα βρεις και πολύ δυνατά signature κοκτεϊλάκια όπως το Rocinante με τεκίλα, elderflower, ανανά, βανίλια, εξωτικά φρούτα και bitters κρέμας πορτοκαλιού, ή το ομώνυμο Δον Κιχώτης με ρούμι, μάνγκο, μανταρίνι, τζίντζερ και σαφράν που ξεκινούν από 11€.

Εl Presidente

Πανόρμου 18, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 3545

Ο κήπος της αυλής του El Presidente διαφημίζεται ως ο πιο όμορφος και lounge-άτος των δυτικών προαστίων και κανείς δεν μπορεί να τον κακίσει σαν τον επισκεφθεί. Αν βρεθείς στα μέρη του θα διαπιστώσεις ιδίοις όμασι ότι όντως η αυλή του είναι πεντάμορφη, πνιγμένη στα δεντράκια και τα αναρριχώμενα φυτά. Ο κατάλογος του El Presidente είναι ξεκάθαρα κοκτεϊλάτος, παρότι η κάβα του θα ικανοποιήσει και τις πλέον απαιτητικές ή ψαγμένες επιλογές που μπορεί να έχεις. Αν θες να το πας ένα βήμα παραπάνω τότε καλό είναι να κάνεις έγκαιρα τα κουμάντα σου ώστε να εξασφαλίσεις θέση στο υπερυψωμένο μπαλκονάκι που είναι ταμάμ για πιο privileged καταστάσεις.

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 21 0325 0673

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Η ταράτσα (@taratsa_bylokali)

Το Λοκάλι καραδοκεί για να αρπάξει την πρωτιά στη λίστα με τις πιο hyped ταράτσες του αθηναϊκού κέντρου. Ο χώρος είναι πανέμορφος κι έχει πολλούς και πιστούς θαμώνες που γεμίζουν τα τραπεζάκια που απλώνονται σε ένα τεράστιο μπαλκόνι γεμάτο θύμησες παλιάς Αθήνας. Κάθε εβδομάδα φιλοξενούν και από κάποιον εγχώριο dj που δίνει πόνο στα decks, ενώ στην κάβα του θα βρεις δεκάδες επιλογές σε τζιν, ρούμια, ουίσκι και τεκίλες για να κάνεις δοκιμές. Εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα τη φραουλένια έκδοση του Aperol με ρίγανη, λευκό κρασί, φράουλα και Prosecco και το Spring Attack με βερίκοκο, πιπερόριζα, λεμόνι, καφίρ λάημ και φυσικά τζιν. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Βύρωνος Πολιτεία

Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 21 0765 9992

Μια πολιτεία ολόκληρη η ταράτσα που φιλοξενεί πολλούς locals αλλά και ξένους επισκέπτες της αθηναϊκής πρωτεύουσας προσφέροντας τους μια υπέροχη και σίγουρα ζηλευτή θέα.

Αυτό το νέο-καφενείο, τσιπουράδικο, ρακομελάδικο και… μπαρ όλα σε ένα, μας περιμένει από νωρίς το απογευματάκι για φαγητό, ποτό και δροσερά κοκτέιλ με πανοραμική θέα τον Υμηττό. Καθημερινά διοργανώνει και πάρτι με διάφορες θεματικές (ελληνικά, mainstream, Rnb κ.α.) για όλα τα γούστα κι όλες τις διαθέσεις. Το απλό ποτό στα 7€.

Βοο!

Λεπενιώτου 22, Ψυρρή, τηλ: 2103255542

Η ταράτσα του Boo μοιάζει βγαλμένη από νησί και φροντίζει από όταν άνοιξε να μας δίνει πολλούς και καλούς λόγους προκειμένου να βρεθούμε στη Λεπενιώτου. Η υπέροχη διακόσμηση υπηρετεί κατά γράμμα τις προσταγές των χαλαρωτικών vibes του χώρου, καλώντας σε, σε ένα αθεράπευτο ριλαξάρισμα.

Όμορφοι φωτισμοί και ambient ήχοι συμπληρώνουν την όμορφη ποτο-εμπειρία, ενώ καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, σανγκρία και εγχώριες μπίρες σερβίρονται εν αφθονία από την μπάρα του. Τα signature κοκτέιλ ξεκινούν από τα 11€.

Βρυσάκι

Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι, τηλ.:21 0321 0179

Αν ψάχνεις ένα μπαλκόνι με θέα την Ακρόπολη τότε επίτρεψέ μας να σου συστήσουμε το Βρυσάκι. Στα νοητά σύνορα Πλάκας και Μοναστηρακίου, η οδός Βρυσακίου είναι μια από τις πιο όμορφες της πρωτεύουσας κι έχει ως καμάρι της τον υπέροχο αυτό πολυχώρο τέχνης που έχει γίνει αγαπημένο all day στέκι. Πρόκειται για το ιδανικό στέκι για να κοκτεϊλάρεις από νωρίς απολαμβάνοντας την εκθαμβωτική θέα της ταράτσας του προς την Ακρόπολη. Ο κατάλογος του αγαπημένου αυτού πολυχώρου προσφέρει μια ποικιλία ροφημάτων όπως συνταγές με ελληνικά αρωματικά βότανα, φρέσκους χυμούς και σπιτικά κοκτέιλ, αν το τραβήξεις μέχρι πολύ αργά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v