Υπέροχες ταράτσες για φαγητό και δροσιά στην Αθήνα

Βγαίνουμε για φαγητό με την Αθήνα στο πιάτο, και θέα τα άστρα στις πιο νόστιμες και καλοκαιρινές ταράτσες.

Υπέροχες ταράτσες για φαγητό και δροσιά στην Αθήνα

Με τέτοιο καύσωνα, ευτυχώς που υπάρχουν και οι ταράτσες για να κερδίσουμε λίγες ανάσες δροσιάς, αλλά και ροματζάδας, το βραδάκι που η θερμοκρασία (κάπως) πέφτει.

Ιδανικές για ένα γεύμα ή και ποτάκι κάτω από τα αστέρια, οι παρακάτω διευθύνσεις θα σου δώσουν αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για να γευτείς το καλοκαίρι στα καλύτερά του.

Mira Me

Ερμού 118, τηλ: 2152151930 – 2152151931

Mírame στα ισπανικά σημαίνει κοίτα με κι όταν ανεβαίνεις στην ταράτσα όπου βρίσκεται το μπαρ-εστιατόριο, θαρρείς η Ακρόπολη σου φωνάζει «κοίτα με». Όσο την κοιτάς και χαλαρώνεις, στο τραπέζι σου θα κάνει παρέλαση μια σειρά από πιάτα δημιουργικής κουζίνας από τη Μεσόγειο με με ασιατικές επιρροές: κροκέτες «κοκκινιστού» με πεκορίνο και πατάτα, ντάμπλινγκ ψαριού με τζίντζερ, φάβα με μανιτάρια, σαλάτα παντζάρι με φράουλες και μυζήθρα Κεφαλονιάς, capaletti με μοσχάρι, μανιτάρια και μπεσαμέλ, γαρίδες σε σάλτσα ούζου με φέτα και κόκκορας με ξινό τραχανά και καπνιστό γιαούρτι εγγυώνται ένα γεύμα γεμάτο γεύση και αρώματα. Λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Okra

Μητροπόλεως 82, Μοναστηράκι, τηλ: 2103217700

Στην ταράτσα ενός κτιρίου στα χαμηλά της Μητροπόλεως, με εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, το Okra είναι ένα ελληνικό μπιστρό, το οποίο ετοιμάζει πιάτα σύγχρονης κουζίνας με ελληνικές πρώτες ύλες. Το μενού αλλάζει καθημερινά και περιλαμβάνει γεύσεις όμως στρείδια με σέλερι, χταποδάκι με ξύδι, κόλιανδρο, ξηρούς καρπούς και άιβαρ, μίνι μαρούλι με χαμόν ιμπέρικο και παλαιωμένη γραβιέρα, ψητό παντζάρι με καπνιστό γιαούρτι και φράουλες, πλατιά φασολάκια με παλαιωμένο τυρί, ταραμά με φύλλα πίτας και λεμόνι, μύδια με nduja και σαλάμι Λευκάδας, ψάρι ημέρας με beurre blanc, χαβιάρι και kale και σπιτικό λουκάνικο με αρακά και φασκόμηλο. Το μενού τριών πιάτων κοστίζει 30€ και τα 5 πιάτα 50€, χωρίς κρασί.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52, Ψυρρή, τηλ: 2103254184

Ακριβώς πάνω από τη μικρή εσωτερική του αυλή, το αγαπημένο παστουρματζίδικο σερβίρει τους λαχταριστούς μεζέδες με τους οποίους όλοι κάποια στιγμή έχουμε μερακλώσει και στην ταράτσα του για νύχτες… πικάντικες και δροσερές. Ο παστουρμάς και το σουτζούκι εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στο μενού: Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα καραμανλίδικα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, μελιτζανοσαλάτα και ανεβατό, τον βοδινό καβουρμά με πατάτες και πιπεριές, τη ρώσικη σαλάτα με σύγκλινο, την ταραμοσαλάτα με τριμμένο αυγοτάραχο Μεσολογγίου και το ιτσλί κεφτέ με σως γιαουρτιού. Συνοδεύουμε με ωραιότατα κρασιά, ή μυρωδάτο τσίπουρο από μεγάλη ποικιλία, και πληρώνουμε περί τα 15-18€ το άτομο.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 6700 4917

Πώς είπατε; Έχει και φαγητό αυτό; Φυσικά. Ίσως να μην το ήξερες, όμως πέρα από καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, το Couleur Locale σερβίρει και νοστιμότατα πιάτα, όπως σαλάτα με ανάμεικτη κινόα και τρίχρωμες πιπεριές, κλασικό μπέργκερ με τσένταρ σως, τουρσί και μαγιονέζα με μοσχολέμονο, pinsa με μπέικον Δράμας, ρόκα, τοματίνια και πέστο βασιλικού και νοστιμότατο finger food όπως χούμους με στικς ψητών λαχανικών, νάτσος και πουράκια αλλαντικών. Ό,τι πρέπει δηλαδή για να ξεκινήσεις το βράδυ σου πριν συνεχίσεις με τα καλοκαιρινά του κοκτέιλ. Για ένα γεύμα, με ποτήρι κρασί και υπέροχη θέα Παρθενώνα, υπολόγισε περί τα 25€/ άτομο.

Andaman

Αλόπης 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 211 2104939

Αγαπημένη έθνικ ταρατσάτη πρόταση, το ταϋλανδέζικο των Πετραλώνων σε τηλεμεταφέρει στην Άπω Ανατολή με το που θα διαβείς το κατώφλι του, μέσα από την ιδιαίτερη διακόσμηση αλλά και τις γεύσεις του. Εδώ θα δοκιμάσεις δροσερή σαλάτα με glass noodles, γαρίδες, κόλιανδρο και lime, μαριναρισμένο κιμά και ελαφριά βιετναμέζικη σως, Red Curry by Andaman, με συνδυασμούς μπαχαρικών, που μαγειρεύονται στο γάλα καρύδας και συνοδεύονται από λαχανικά και φυσικά εξαιρετικό Pad Thai, το παραδοσιακό ταϋλανδέζικο πιάτο που καίει καρδιές. Λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο, με σούπερ καλοκαιρινά και έθνικ κοκτέιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v