Τα πιο «χοτ» εστιατόρια της Αθήνας γι’ αυτό το καλοκαίρι

Από την αθηναϊκή ριβιέρα ως το Μοναστηράκι, οι νέες και «καυτές» γευστικές αφίξεις της πόλης μας καλούν να απολαύσουμε εκλεκτές γεύσεις.

Τα πιο «χοτ» εστιατόρια της Αθήνας γι’ αυτό το καλοκαίρι

Μια ψαροταβέρνα με ολόφρεσκη πρώτη ύλη στη Γλυφάδα, ένα ουζερί στον Κεραμεικό όπως παλιά, ένας κρυμμένος κήπος στην καρδιά του αστικού ιστού, μια ταράτσα χάρμα οφθαλμών.

Η εστιατορική σκηνή της πόλης ενισχύθηκε σημαντικά τους τελευταίους μήνες κι εμείς λέμε να περάσουμε τα καλοκαιρινά μας μεσημέρια και βράδια συντροφιά με comfort γεύσεις σε ορισμένα από τα πιο «χοτ» εστιατόρια αυτή τη στιγμή.

Astakos Hook to Fork

Διαδόχου Παύλου 46, 2η Μαρίνα Γλυφάδας, τηλ: 210 8947342

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΑΣΤΑΚΟΣ (@astakos.restaurant)


Απέναντι από την ιχθυόσκαλα της Γλυφάδας, ο Αστακός ανοίγει… διάλογο με την ολόφρεσκη θαλάσσια πρώτη ύλη κατευθείαν από τη βάρκα του ψαρά και την ενσωματώνει σε μοναδικές συνταγές κλασικές και σύγχρονες. Σε μοναδικό σημείο, μια ανάσα από την αμμουδιά, απλώνει τραπέζια έξω σε boho chic ατμόσφαιρα και σερβίρει, μεταξύ άλλων, τηγανιτό καλαμαράκι με μαγιονέζα σκόρδου, χόρτα εποχής με κολοκυθάκι, πορτοκάλι, δυόσμο και ανθότυρο Νάξου, κεμπάπ τόνου, ντολμαδάκια θαλασσινών με αυγολέμονο, σκορπίνα μπουρδέτο, κερρκυραϊκό μπιάνκο με μπακαλιάρο και μουσακά γαρίδας. Λογαριασμός για ένα χορταστικό θαλασσινό τσιμπολόγημα, με ουζάκι ή κρασί, στα 30€ το άτομο.

Πελεκάνος

Σφακτηρίας 24, Κεραμεικός, τηλ: 21 3046 7173


Έχει νέο ουζερί ο Κεραμεικός; Έχει και είναι και ωραιότατο. O Πελεκάνος στη Σφακτηρίας φέρνει ψάρια και θαλασσινά από την Τήνο και σερβίρει στα τραπεζάκια του σε κλίμα νησιώτικο κάθε λογής μεζεδάκια τα οποία συνοδεύονται από ούζα και τσίπουρα, αλλά και κυκλαδίτικη μπίρα. Ο κατάλογος του περιλαμβάνει νοστιμότατες επιλογές όπως ρεγγοσαλάτα, γαλέο κοκκινιστό, ταραμοσαλάτα, γαύρο στη σχάρα, κολιό, φάβα με κάππαρη Τήνου, χορτοκεφτέδες, ολόφρεσκες τηγανιτές πατάτες, χταποδάκι ξυδάτο, γαύρο μαρινάτο και λακέρδα τόνου. Έχει και μερικά νησιώτικα τυριά, όπως αγελαδινό Τήνου, γραβιέρα και Καρίκι. Λογαριασμός για τσιμπολόγημα με ούζο, στα 20€ το άτομο.

Fellows

Ριζάρη 2, Ευαγγελισμός τηλ.:21 0723 9652


Μία ανάσα από το σταθμό του μετρό Ευαγγελισμός, ο κήπος της Ριζάρη είναι ένα «κρυμμένο» πράσινο μυστικό που μοσχοβολά καλοκαίρι, μια πράσινη όαση, στην οποία ένα all-day café bar restaurant φώλιασε για να υποδεχτεί λόκαλς, και ξένους επισκέπτες. Ξεκινά από νωρίς με καφέδες και συνεχίζει με νοστιμότατα πιάτα για μεσημεριανό ή δείπνο. Σημείωσε στα οπωσδήποτε το ριζότο με κολοκύθα, κουκουνάρι, τραγανό φασκόμηλο και μπερ νουαζέτ, τη σαλάτα με κινόα, αρσενικό Νάξου, πορτοκάλι και αμύγδαλα, το Vitello Tonnato με roast beef, καπαρόμηλο, πίκλα κρεμμύδι και κρέμα τόνου και το χορταστικό μπέργκερ τους, με παλαιωμένο τσένταρ, μαρμελάδα μπέικον και πατάτες. Λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί στα 25-30€ το άτομο.

H Ταβέρνα των Φίλων

Άργους 66, Κολωνός, τηλ.: 21 0512 7506


Μια από τις πλέον πολυσυζητημένες γαστρονομικές αφίξεις φέτος, η Ταβέρνα των Φίλων φέρνει… νόστιμο αέρα στην περιοχή του Κολωνού. Εδώ το σκηνικό θυμίζει παλιά αστική ταβέρνα, με ξύλινα τραπεζάκια και λευκά τραπεζομάντιλα να γεμίζουν τον χώρο. Εδώ δοκιμάζουμε, μεταξύ άλλων, κοκκινιστή γίδα με στριφτάρια και παλαιωμένη γραβιέρα Άνδρου, μοσχαρίσιο συκώτι, γίγαντες φούρνου με σπανάκι και γαλομυζήθρα Ρεθύμνου, λεμονάτο κατσικάκι, κόκορα Κιμώλου κοκκινιστό με φιδέ και ξινοτύρι και μοσχαρίσια ουρά στην κατσαρόλα με τον ζωμό της και λαχανικά εποχής. Ενδιαφέρουσα και η λίστα κρασιών του, με αρκετές επιλογές από τον εγχώριο αμπελώνα. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί, στα 20-25€ το άτομο.

Αφαία

Αίθρας 1, Θησείο, τηλ: 697 714 8019

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @aphaia.athens


Στα όρια Θησείου και Άνω Πετραλώνων, το «φρέσκο» αυτό νέο- καφενείο σερβίρει προσεγμένα και νόστιμα μεζεκλίκια για καλοκαιρινά τσιμπολογήματα μετά αποσταγμάτων. Στον κατάλογο θα βρεις ωραιότατα πιάτα όπως κοτόπουλο μπαλοτίνα με φρέγκολα, μους ταραμοσαλάτας (με κράκερ ταπιόκας και κατσικίσιο κορμό πάνω σε flatbread), σαλάτα με ντομάτα, ελιές, καππαρόμηλα και πικλαρισμένο κρεμμύδι, ακουμπισμένα πάνω σε λαδένια Κιμώλου, μακαρόνια με κιμά (με ζυμαρικά paccheri και κρέμα από πεκορίνο Αμφιλοχίας), χοιρινά μπριζολάκια με μια bbq σφενδάμου αλλά και κοντοσούβλι μανιταριών, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα βήγκαν πρόταση. Ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο με χειροποίητη, εγχώρια μπίρα, ή κρασί ή ουζάκι.

Γιαγιά Κούκου

Παναγή Σκουζέ 4, τηλ: 21 0324 5901


Η «επέκταση» του ομώνυμου εστιατορίου στην Κύθνο βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, σε ένα σύγχρονο φαγάδικο με όμορφη ατμόσφαιρα και τραπεζάκια έξω. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν η σουπιά τσιγαρέλι με αρμυρίκια, φρέσκα μυρωδικά και τραγανή αγκινάρα Ιερουσαλήμ, το παπουτσάκι μελιτζάνας με αρνάκι σιγομαγειρεμένο, αρσενικό Νάξου και τσιπς πατάτας, οι σωτέ baby πατάτες, με γλυκολέμονο, αμπελοφάσουλα, λούντζα και κρεμμύδι και το καπνιστό χέλι, με μαυρομάτικα φασόλια, φακές μπελούγκα και βινεγκρέτ μανταρίνι. Εξαιρετικό και το μαμαδίσιο οσομπούκο γιουβέτσι στη γάστρα με κρέμα γραβιέρας και γλυκό βύσσινο. Για ένα πλήρες γεύμα -συνοδείας ποτηριού κρασιού ή spritz- ο λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο.

Περισσότερα εδώ

+2h Rooftop Restaurant

ERGON Bakehouse, Μητροπόλεως 27, τηλ: 21 6000 6770

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by +2H RESTAURANT (@2h_restaurant)


Στην αστική και αεράτη ταράτσα του νέου… φουρνιστού ξενοδοχείου Ergon Bakehouse Athens, ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται το όνομά του από τις 2 επιπλέον ώρες που απαιτούνται για να απολαύσεις ένα ζυμάρι, μετά τις 72 που χρειάζονται για να ξεκουραστεί η ζύμη. Το γεύμα εδώ ξεκινά με τις «βούτες», ένα ορεκτικό με sourdough ημέρας, το οποίο συνδυάζεται με επιλογές όπως τυροκαυτερή με κατσικίσιο κορμό, πιπεριά κέρατο, ελιές και ρόδι σε ζύμωση ή baba ganoush με πικάντικο ζαατάρ και ρόδι και συνεχίζει με εκλεκτές επιλογές ζυμαρικών, όπως τα paccheri με μοσχαρίσια μάγουλα και κατσικίσια μπεσαμέλ, χενκάλι με χοιρινό, φυστικοβούτυρο, γιαούρτι και λάδι τσίλι, αλλά και σνίτσελ χοιρινό, με coleslaw καμένου λάχανου και umami sauce ή σνίτσελ μελιτζάνας με χούμους και miso. Λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v