Σε αυτά τα εστιατόρια ξενοδοχείων της Αθήνας θα φας όμορφα και ρομαντικά

Μια βραδιά κάτω από τα αστέρια, ένα ρομαντικό δείπνο με το έτερον ήμισυ, γεύσεις, αρώματα και εικόνες σε αγαπημένα εστιατόρια ξενοδοχείων στο κέντρο της πόλης.

Σε αυτά τα εστιατόρια ξενοδοχείων της Αθήνας θα φας όμορφα και ρομαντικά

Προσιτή πολυτέλεια, μοντέρνα διακόσμηση, ρομαντική ατμόσφαιρα, μουσική τόσο όσο για να κουβεντιάσεις και τα φλερτάρεις και γεύσεις που μένουν χαραγμένες στον ουρανίσκο σου.

Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων της πόλης δεν είναι για κάθε μέρα, αξίζουν όμως για μια στο τόσο, για μια ιδιαίτερη, ρομαντική έξοδο, με την Αθήνα και την Ακρόπολη για φόντο και το έτερόν σου ήμισυ απέναντι.

Δες μερικά από τα αγαπημένα μας και κλείσε τραπέζι για να αποδείξεις ακόμα μια φορά πως ο έρωτας περνά και από το στομάχι, και από την ταράτσα και από τον κήπο.

NYX Rooftop Japanese Fusion Gastrobar

Ακαδημίας 38 & Ομήρου, τηλ: 2103670000

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NYX (@nyxathens)


Το ατμοσφαιρικό rooftop εστιατόριο του Academias Hotel Athens, ετοιμάζει μοναδικές ιαπωνικές γεύσεις σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, με μπόνους την μαγευτική πανοραμική θέα από την Ακρόπολη μέχρι τον Λυκαβηττό. Δια χειρός του σεφ Δημήτρης Κότσαλης θα δοκιμάσεις ιδιαίτερα πιάτα όπως μοσχάρι tataki με noodles από φαγόπυρο σε σάλτσα μελιού και κίτρου, ψητές κόκκινες καραβίδες με shiso και σαφράν, Beef Gyoza με οσομπούκο, µανιτάριa shiitake, kimchi λάχανο, καλαµπόκι και κρέµα παλαιωµένης παρµεζάνας, σεβίτσε με μαριναρισμένο μυλοκόπι σε passionfruit και µάνγκο, και φυσικά πληθώρα επιλογών σε sushi, sashimi και nigiri για κάθε γούστο. Συνοδεία κρασιού σε ποτήρι, ο λογαριασμός από 40€ το άτομο, κατάλογος εδώ.

Mappemonde Restaurant Bar & Lounge

Ελ. Βενιζέλου 4 & Κριεζώτου 2, Πλατεία Συντάγματος, τηλ. 21 4444 2000

Στον 10ο όροφο του πολυτελούς Athens Capital Hotel - MGallery Collection στην καρδιά του Συντάγματος, η θέα απλώνεται σε όλη την Πανεπιστημίου και φτάνει μέχρι την Ακρόπολη, ενώ οι γεύσεις που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Μπούτσαλης διεγείρουν ιδανικά τον ουρανίσκο. Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα όπως σαλάτα Burata με ντομάτες, κάπαρη, μαύρη σταφίδα, κουκουνάρι, αβοκάντο, φράουλα σε ώσμωση και dressing βαλσάμικου, γεμιστό πετροσωλήνα (οστρακοειδή, αβοκάντο, εσπεριδοειδή και φύκια wakame), λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης γεμιστή με λαχανικά και κους κους (μαύρο σκόρδο, ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης και αφρός μελιτζάνας με ταχίνι) και λαβράκι με κρούστα μυρωδικών με σαλάτα θαλασσινών. Λογαριασμός για ένα γεύμα, από 60€ το άτομο, με ποτήρι κρασί. Κατάλογος εδώ.

Mira Me

Ερμού 118, τηλ: 2152151930 – 2152151931

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MIRAME (@mirame.athens)


Mírame στα ισπανικά σημαίνει κοίτα με κι όταν ανεβαίνεις στην ταράτσα όπου βρίσκεται το μπαρ-εστιατόριο του Mira Me Athens Boutique Hotel, θαρρείς η Ακρόπολη σου φωνάζει ακριβώς αυτό. Όσο την κοιτάς και χαλαρώνεις, στο τραπέζι σου θα κάνει παρέλαση μια σειρά από πιάτα δημιουργικής κουζίνας από τη Μεσόγειο με με ασιατικές επιρροές: κροκέτες «κοκκινιστού» με πεκορίνο και πατάτα, ντάμπλινγκ ψαριού με τζίντζερ, φάβα με μανιτάρια, σαλάτα παντζάρι με φράουλες και μυζήθρα Κεφαλονιάς, capaletti με μοσχάρι, μανιτάρια και μπεσαμέλ, γαρίδες σε σάλτσα ούζου με φέτα και κόκκορας με ξινό τραχανά και καπνιστό γιαούρτι εγγυώνται ένα γεύμα γεμάτο γεύση και αρώματα. Λογαριασμός από 40€ το άτομο με ποτήρι κρασί. Δες αναλυτικά τον κατάλογο εδώ

Zohos

Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, τηλ. 210 3370 035

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη zοhόs (@zohos_athens)


Η γεμάτη φυτά αυλή του Electra Palace Athens φιλοξενεί ένα καταφύγιο γαστρονομίας, το οποίο ετοιμάζει τα πιάτα του με τη μαγειρική πρακτική “nose-to-tail”, ελαχιστοποιώντας τη σπατάλη και προάγοντας τη βιωσιμότητα. Ο κατάλογος που υπογράφουν ο executive chef του ομίλου Electra Hotels & Resorts Σάκης Βενέτης και ο head chef Χάρης Αντωνόπουλος εμπνέεται από τη λογική της ελληνικής ταβέρνας και περιλαμβάνει σαλάτα με ντομάτα και τυρί Κάσου, πατατόπιτα με κρόκο αυγού και σουτζούκι, σκεπαστή με αρνί και παλαιωμένη γραβιέρα Νάξου, κρεμμυδόπιτα Καρπάθου με προσούτο προβατίνας και αμυγδαλο, κροκέτα με καπνιστό χέλι και λεμόνι τουρσί, χορτοπιτάκια με πετιμέζι ροδιού και μάραθο και μπακαλιάρο με τσάντειϊ ντομάτας, σταφίδες και δενδρολίβανο. Λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί από 30€ το άτομο, πλήρης κατάλογος εδώ. https://www.electrahotels.gr/app/uploads/2023/06/zoh%CF%8Cs_menu_greek.pdf

The Artist RoofTop Bar & Restaurant

Μελανθίου 4, Ψυρρή, τηλ: 2103238012


Δύο ταράτσες στην… τιμή της μίας που ενώνονται μεταξύ τους θα βρεις τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου «The Artist» για να ζήσεις μια ωραιότατη βραδινή εμπειρία κάτω από τα αστέρια. Η μία, που αγναντεύει την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου σερβίρει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις διά χειρός του ταλαντούχου σεφ Έλβι Δημήτρη Ζύμπα. Τι θα δοκιμάσεις εδώ; Μαριναρισμένο μπαρμπούνι «Σαβόρο» με σάλτσα από σταφίδες και δενδρολίβανο, μαριναρισμένο ψάρι ημέρας με γκασπάτσιο κερασιού και κόλιανδρο, ελληνική πίνσα με σαλάμι Λευκάδος και γραβιέρα, ψητή καραβίδα με μπισκ και σάλτσα ντομάτας, όστρακα αχνιστά με φινόκιο, ζου μοσχαριού και λεμόνι και τάκος κοτόπουλου με κρέμα αμυγδάλου, ντομάτα και κόλιανδρο. Λογαριασμός από 40€ το άτομο, με ποτήρι κρασί. Δες τον κατάλογο εδώ

Neoma Sky Bar & Restaurant

Μουσών 13, τηλ: 213 0883945


Το all day restaurant-bar του τελευταίου ορόφου του ξενοδοχείου Neoma απολαμβάνει πανέμορφη θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό και ενδείκνυται για ρομαντικές βραδιές κάτω από τα αστέρια συνδυάζοντας φαγητό και ποτό σε κλίμα προσιτής πολυτέλειας. Ο ενδιαφέρων κατάλογος περιλαμβάνει πιάτα μεσογειακής αλλά και διεθνούς κουζίνας, όπως ριζότο τρούφας με βούτυρο Νάξου και φρέσκια τρούφα, ταρτάρ μοσχάρι ελληνικής εκτροφής με κρόκο κονφί και τσιπς πατάτας, νιόκι «ανθότυρου» παναρισμένα με πολέντα, κρέμα κατσικίσιου τυριού και μους καπνιστής πανσέτας, πικάνια αρνιού με καπνιστή μελιτζάνα, γιαούρτι και τραγανή πατάτα και κοτόπουλο poussin, με ψητό baby gem, πράσσο και dressing από ταχίνι και λεμόνι. Ενδιαφέρουσα και η λίστα με τα κοκτέιλ. Λογαριασμός από 40€ το άτομο, με ποτήρι κρασί. Δες τον κατάλογο εδώ. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v