Tα Michelin εστιατόρια της Αθήνας

Gourmet, fine dining, αλλά και προσιτά. Αυτά είναι τα εστιατόρια που επιλέχθηκαν φέτος από τον οδηγό Michelin σε κάθε κατηγορία.

Tα Michelin εστιατόρια της Αθήνας

Από νέα εστιατόρια με αστέρια «πράσινα» και μη, μέχρι Bib Gourmand και επιλεγμένες γευστικές διευθύνσεις, ο φετινός κατάλογος των Michelin αναδεικνύει τα καλύτερα γαστριμαργικά σημεία της πόλης – τουλάχιστον κατά την… ταπεινή άποψη του Ομίλου.

Δες παρακάτω τα εστιατόρια που διακρίθηκαν και κάνε τα κουμάντα σου για να επενδύσεις τουλάχιστον σε μια από τις γαστρονομικές εμπειρίες που σου προσφέρουν – τουλάχιστον μια φορά.

Το μοναδικό δίστερο: Delta Restaurant

Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, τηλ: 698 665 7553

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Delta Restaurant (@delta_restaurant)

Το εστιατόριο στην κορυφή του ΚΠΙΣΝ  διατηρεί τα δύο αστέρια, μαζί και ένα Michelin Green Star που δίνεται σε γαστρονομικές προτάσεις που κινούνται στον άξονα της αειφορίας. Διαθέτει μια πανέμορφη σάλα με art χαρακτήρα, υπέροχη θέα, ενώ η κουζίνα του στηρίζεται στις δημιουργικές προτάσεις του Γιώργου Παπαζαχαρία και του Θάνου Φέσκου. Δες το μενού εδώ https://deltarestaurant.gr/el/portfolio/the-restaurant/

Τα μονάστερα

Botrini's

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, τηλ: 2106857324

Σε μια πανέμορφη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι, ο μισός έλληνας μισός ιταλός σεφ Ettore Botrini προσφέρει δύο εκτεταμένα μενού γευσιγνωσίας που προβάλλουν δημιουργική μεσογειακή κουζίνα με συνεχείς αναφορές στις δύο χώρες που αποτελούν μέρος του DNA του – δες τα εδώ

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, τηλ: 2177071118

Με σεφ τον Γιώργο Φελεμέγκα, το εντυπωσιακό εστιατόριο της Στέγης, με την πανέμορφη ταράτσα και το ένα αστέρι Michelin, επικεντρώνεται σε γευστικές αναμνήσεις από ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που προκύπτουν από συνταγές με σύγχρονη έμπνευση – δες το μενού εδώ

Varoulko

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Πειραιάς, τηλ: 21 0522 8400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Varoulko Seaside (@varoulkoseaside)

Ακούραστος και πάντα δημιουργικός, ο Λευτέρη Λαζάρου και την ομάδα του, δημιουργούν μαγικά πιάτα με βάση το ψάρι, ανανεώνοντας διαρκώς τις γεύσεις που προτείνουν. Τα φρέσκα υλικά κυριαρχούν, ενώ η κουζίνα βασίζεται στα αλιεύματα της ημέρας και παρουσιάζεται σε ένα μενού à la carte και δύο μενού γευσιγνωσίας- δες τα εδώ

The Zillers

Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Zillers (@the_zillers)

Κατά τη διάρκεια της ημέρας το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου με την υπέροχη θέα στον βράχο της Ακρόπολης σερβίρει ελαφριά γεύματα και σνακ. Ωστόσο, το βράδυ ο χώρος μετατρέπεται στο γαστρονομικό καταφύγιο του σεφ Παύλου Κυριακή, ο οποίος προσφέρει δύο σύγχρονα μενού γευσιγνωσίας στα οποία προβάλλει τη δημιουργική του φιλοσοφία – δες τα εδώ

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ: 2108901192

Το fine dining θαλασσινό εστιατόριο του Four Seasons, με τον ταλαντούχο σεφ Luca Piscazzi να δουλεύει διαρκώς πάνω σε νέες ιδέες με επίκεντρο το ψάρι προσφέρει τρία degustation μενού με επίκεντρο τη Μεσογειακή κουζίνα, η οποία διανθίζεται με ιταλικές και γαλλικές πινελιές – δες τα εδώ

CTC Urban Gastronomy

Πλαταιών 15, Μεταξουργείο, τηλ: 21 0722 8812 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by CTC Urban Gastronomy (@ctcresto)

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης με την ομάδα του εστιάζει στη μεσογειακή κουζίνα με σύγχρονες τεχνικές και προσεγμένη παρουσίαση, μέσα από πιάτα που παρουσιάζονται σε ένα ενιαίο μενού -έκπληξη 11 πιάτων το οποίο σταδιακά αποκαλύπτεται από το προσωπικό σαν… μυστικό. Δες το εδώ.

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 210 7564021

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Spondi Restaurant (@spondi_restaurant)

Το εστιατόριο που πρωτοσύστησε την fine dining γαλλική κουζίνα στους Αθηναίους, παραμένει ένας κορυφαίος γαστριμαργικός προορισμός. Στη θέση του Chef de Cuisine βρίσκεται ο Κώστας Κούφαλης, ενώ ο Arnaud Bignon ως Executive Chef οραματίζεται την γαλλική κουζίνα μέσα από μοντέρνο πρίσμα και βγάζει πιάτα σε degustation αλλά και à la carte – δες τον κατάλογο εδώ

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι, τηλ: 21 0751 3505

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Soil restaurant (@soilrestaurant.gr)

Το εστιατόριο του Τάσου Μαντή κατάφερε άμα την άφιξή του να κερδίσει ένα αστέρι Michelin, αλλά και ένα πράσινο αστέρι για τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στο κτήμα στο Αλεποχώρι. Ο χώρος χωρίζεται σε τρεις σάλες φαγητού και έναν πανέμορφο κήπο, ενώ στο μενού ξεδιπλώνεται η «soil experience» μέσα από πιάτα γήινης γαστρονομίας – δες το εδώ

Οι νέες μονάστερες αφίξεις

Hervé

Τριών Ιεραρχών 170 - Άνω Πετράλωνα, τηλ: 2103471332

Οι σεφ Hervé Pronzato και Γρηγόρης Κίκης, σερβίρουν γαστρονομικά κομψοτεχνήματα που παίρνουν έμπνευση από τη Γαλλία, την Ιταλία ακόμα και από την Ασία, σε ένα δυναμικό μενού 15 πιάτων. Δες το μενού εδώ.  

Tudor Hall

King George, Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, τηλ: 21 0322 2210

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by King George, Athens (@kinggeorgeathens)

Το αρχοντικό εστιατόριο της Αθήνας έχει ασυναγώνιστη θέα στον Παρθενώνα από το rooftop του ξενοδοχείου King George και προτείνει την υψηλής ποιότητας σύγχρονη μαγειρική του σεφ Αστέριου Κοστούδη, ο οποίος αφομοιώνει δημιουργικά ελληνικές πρώτες ύλες – δες τον κατάλογο εδώ

Patio

The Margi, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0892 9160

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Patio (@patio.restaurant)

Στο εντυπωσιακό ξενοδοχείο The Margi ο σεφ Παναγιώτης Γιακαλής προτείνει μοντέρνα κουζίνα που αναδεικνύει τα θαύματα των Μεσογειακών γεύσεων σε κάθε πιάτο, με αίγλη και μια φιλοσοφία «από τη φάρμα στο τραπέζι», η οποία του εξασφάλισε και ένα «πράσινο» αστέρι. Δες τον κατάλογο εδώ

Οι υπόλοιπες κατηγορίες

Στην κατηγορία Bib Gourmand που περιλαμβάνει εστιατόρια τα οποία αγαπούν οι foodies, και προσφέρουν αυθεντικότητα και ποιότητα σε προσιτές τιμές, διακρίθηκαν τα: Nolan, Οικείο, Cerdo Negro, ενώ νέες προσθήκες είναι τα Jerár και Fine Mess.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nolan Restaurant (@nolanrestaurant)

Στην κατηγορία main selection μπαίνουν τα Aleria, Άνετον, Annie's Fine Cooking, Athénée, Veri Table, Le Pavillon, Λινού Σουμπάσης και Σία, Merceri, Cookoovaya, Vezene, Sense, GB Roof Garden, Okio με νέες προσθήκες να είναι το Seeds και το Simul.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleria Restaurant (@aleriarestaurant)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v